Aegean View Aqua Resort Kos Review

Aegean View Aqua Resort in Kos, onze persoonlijke ervaringen

We hebben het al vaker gehad over het Aegean View Aqua Resort op Kos. Het Aegean View Aqua Resort Kos behoort dan ook tot een van onze favoriete bestemmingen in Griekenland. De laatste heeft het Aegean View Aqua Resort Kos jaren de nodige veranderingen ondergaan. Het Aegean View resort is uitgebreid met een aantal appartementen en zwembaden.

Onze persoonlijke ervaringen met het Aegean View Aqua Resort Kos…

Aegean View Aqua Resort Aqua Park ideaal voor kinderen
Aegean View Kos

Aegean View Aqua Resort

Het resort zelf
Het resort ligt in Psalidi, bij Kos stad. Het resort is bijzonder mooi gelegen, tegen een bergwand boven Kos stad. Hierdoor heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Vanuit het resort kan je uitkijken over Kos stad, Psalidi, de zee en in de verte de haven. Hetzelfde uitzicht heb je vanuit enkele zwembaden die op het terrein liggen. Aan de overkant zie je de plaats Bodrum liggen (Turkije). De afstand tussen Kos en Bodrum is klein, je zou niet zeggen dat zo dichtbij een ander land ligt.

Ruim opgezet

Aegean View Aqua Resort Kos: De opzet
Op het moment dat je het terrein van het resort betreedt valt op dat het complex ruim is opgezet. Het complex bestaat uit veel losse gebouwen, verspreid over een vrij grote oppervlakte. Het leuke hieraan is dat je, ondanks het flinke aantal mensen dat er kan verblijven, toch het idee hebt dat het niet al te druk is. Ondanks het feit dat het complex zeer ruim is opgezet, zijn de te lopen afstanden niet groot. Wel is het zo dat je, aangezien het Aegean View Aqua Resort tegen een berg ligt, bijna nergens horizontaal loopt. (TIP) – Voor mensen die slecht ter been zijn, is het dan ook aan te raden om een appartement te vragen in de buurt van de receptie. Dit is het enige gedeelte waar het vlak is.

Corendon is vanuit Nederland eigenlijk de enige touroperator die Reizen verzorgt naar het Aegean View Aqua Resort op het eiland Kos.
Bekijk hier de reizen, data en aanbiedingen

Aegean View Aqua Resort, meer dan zeven zwembaden

Het Aegean View Aqua Resort heeft van origine maar liefst zeven zwembaden, waarvan één binnenzwembad. De zwembaden zijn verspreid over het terrein. Met de uitbreiding van het resort is het aantal zwembaden ook uitgebreid. De belangrijkste zwembaden zijn het zwembad naast het restaurant en receptie, en het zogenaamde Aqua Park dat een stuk bergopwaarts ligt. Deze zwembaden zijn groter dan de overige zwembaden, en hebben gratis ligbedden en de mogelijkheid tot het halen van een hapje en een drankje. Bij het zwembad bij het restaurant ligt de zogenaamde Pool Bar, waar je de hele dag terecht kunt voor je versnaperingen. Bij de Pool Bar vindt ook een deel van de animatie plaats.

Aegean View Aqua Park

Het Aqua Park ligt hoger op de berg, en is ideaal voor kinderen, alhoewel ook ouders zich hier regelmatig vermaken ;-). Het Aqua Park is een zwembad met drie niet al te grote glijbanen. In het zwembad drijven diverse opblaasbare speeltoestellen, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Denk hierbij aan een stormbaan, waterpoloveld, trampoline, ijsberg en een banaan. Alles drijft op het water dus eraf vallen kan geen kwaad. Bij jongere kinderen natuurlijk wel even een oogje in het zeil houden. Het water in het gedeelte van het zwembad waar de speeltoestellen drijven, is het water dieper.

Kidsclub van Aegean View Aqua Resort

Het is hier ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de zwembaden en de relaxte sfeer, maar er is meer. Tegenover het restaurant, wat gelegen is op een centrale plek, is de Kids Club. Hier kunnen kinderen tot 12 jaar aan de slag met allerlei leuke bezigheden. Dit loopt van knutselen en tekenen, tot het kijken van films. Er wordt goed op de kinderen gelet door personeel dat vast in dienst is. Achter de kids club ligt ook een klein speeltuintje.

All Inclusive resort

All Inclusive
Het Aegean View Aqua Resort volgt het All Inclusive principe, wat inhoudt dat al het eten en drinken is inbegrepen. In het restaurant kan je genieten van een zeer uitgebreid ontbijt, lunch en diner. Bij de Pool Bar kan je de hele dag door drankjes halen (met en zonder alcohol). Snacks zijn hier tot het eind van de middag te halen. Bij het Aqua Park is de bar geopend van 10:00 tot 18:00 uur (sluitingstijd van het zwembad). Bij het aqua park is de keuze wel een heel stuk beperkter dan bij de pool bar beneden.

Naast het restaurant van het Aegean View Aqua Resort is er ook nog de Taverne. Dat is een tweede restaurant, dat iets hoger op de berg ligt. Wil je in de Taverne gaan eten, dan is reserveren noodzakelijk. Het eten is net even anders dan in het restaurant, en het vlees komt allemaal van de barbecue. Het is zeker aan te raden om hier ook te gaan eten.

Vanaf dit zwembad kan je met een trappetje omhoog naar een leuk peuterbad.
Het uitzicht vanaf het waterpark van Aegean View Aqua Resort over de omgeving is adembenemend. Je kijkt uit over het resort zelf, Psalidi, Kos Stad, de zee en Turkije. Soms komen er enorme cruise schepen voorbij gevaren.

Kamers – appartementen

Kamers en appartementen
De appartementen zijn goed onderhouden. In het geval dat er toch iets aan de hand is, dan wordt dit snel en goed opgelost. Wij hebben zelf een probleempje gehad met de trap in het appartement. Dit is binnen een paar uur helemaal verholpen.

Omdat er een flink aantal zwembaden over het terrein verspreid liggen, is er altijd wel een zwembad vlak bij je appartement

Het Aegean View Aqua Resort heeft keuze uit verschillende kamers, dit zijn: standard Double Room, superior Double Room Sea View, junior Suite Sea View, family Suite Sea View, family Room (4-6 personen), family Room (3-4 personen)

Vervoer naar Kos Stad

Bereikbaarheid en vervoer
Er is een gratis shuttle bus die op bepaalde tijden heen en weer rijdt tussen hetcomplex en Kos stad. Mocht je op een andere tijd naar de stad willen, dan is er op een paar minuten loopafstand van het resort de normale bus. (TIP) – Let bij deze bus wel goed op het tijdschema, want hij rijdt niet de hele dag door volgens een strak tijdschema.

In het geval je snel terug wilt vanuit het centrum van Kos stad naar het Aegean View Aqua resort, dan kan je bij de haven altijd een taxi nemen. Voor minder dan € 10,00 wordt je weer netjes teruggebracht. Terug lopen is nogal een wandeling met flinke klim.

De Boerderij

Het Aegean View Aqua Resort Kos heeft sinds enige jaren een eigen boerderij. Je kan gratis een tripje doen van ongeveer drie uur, waarbij je een rondleiding krijgt over de boerderij. Alle groente, fruit, kaas en vlees dat op in het restaurant gegeten wordt, komt bij deze boerderij vandaan. Het is dan ook (vrijwel) biologisch. Tijdens de rondleiding krijg je een stukje geschiedenis te zien van de boerderij, en krijg je een goed beeld van wat er allemaal groeit en bloeit. Ook neem je een kijkje bij het proces van het maken van Feta (kaas). Na afloop van de rondleiding, is er wat te drinken en kan je proeven van de eigengemaakte kaas.

Aegean View Aqua Resort toen, nu en later

Animatie

Het Aegean View Aqua Resort heeft de afgelopen jaren de nodige veranderingen ondergaan. Zo is het oude animatieteam vervangen door een nieuw team. Wanneer je het oude animatieteam van het hebt meegemaakt, is dit even een klein stapje terug, maar het team zorgt zeker voor voldoende vermaak en plezier. Het animatie team zal met enige regelmaat van samenstelling wisselen.

A la carte restaurant

Op het Aegean View Aqua Resort is ook een a la carte restaurant aanwezig. Hiervoor moet gereserveerd worden. Let op dat dit niet geheel onder het all inclusive gedeelte valt. Voor gebruik van dit restaurant moet dus worden betaald.

Nieuwbouw

Door de enorme groei van de laatste jaren die het Aegean View Aqua Resort heeft doorgemaakt, waren er wat aanpassingen noodzakelijk. In 2014 is het voorgekomen dat er mensen de eerste avond van hun vakantie op een andere locatie door hebben moeten brengen. Dit is toen wel goed opgelost door het eigenaars. Mensen die op dat moment geen kamer hadden zijn  met de shuttle bus van het hotel heen en weer gebracht naar een tijdelijke andere slaapplaats. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om die reden zijn er nieuwe appartementen bij gebouwd. Dit heeft dan wel weer zijn weerslag op het restaurant van het Aegean View Aqua Resort, dat niet gebouwd is voor zoveel bezoekers. Het restaurant is op basis van een lopend buffet en kan soms wat te vol zijn. Het kan zijn dat ze het restaurant gaan uitbreiden of de maaltijden indelen in ‘zittingen‘.

Gratis WiFi

Internet en wifi
Het Aegean View Aqua Resort heeft gratis wifi op meerdere plaatsen op het terrein. Het beste signaal heb je bij de receptie en bij de Pool Bar. Helaas komt het nog wel eens voor dat er geen internet verbinding is. Dit is dan ook zeker een verbeterpunt voor het hotel. Gelukkig valt Griekenland onder de EU waardoor je gewoon gebruik kunt maken van je internet en telefoonbundel, zoals je in Nederland gewend bent (check dit wel even bij je provider voor alle zekerheid).

Een flink deel van de bezoekers van het komt uit Nederland. Daarnaast zie je ook wel enkele Engelsen. Dat het voornamelijk Nederlands is wat je om je heen hoort heeft voor- en nadelen. De kinderen maken zo wel makkelijker contact, en hebben meestal dan ook zo een vriendje of vriendinnetje.

Het management heeft wel het idee om meer mensen aan te gaan trekken uit andere landen. Er zullen dan ook steeds meer andere talen te horen zijn, dan alleen het vertrouwde Nederlands.

Onze ervaringen met het Aegean View Aqua Resort Kos – samenvatting Review

Onze ervaringen in het kort
Om alle ervaringen en mogelijkheden te beschrijven is iets teveel van het goede, het zou een boekwerk worden.
Het is niet voor niets dat wij het Aegean View Aqua Resort Kos vaker hebben genoemd op onze website. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en de sfeer is gemoedelijk.

Zwembaden

Zoals gezegd is het resort ruim opgezet, en gezien het aantal zwembaden uiterst geschikt voor een gezin met kinderen.

All Inlusive

Het all inclusive concept, tezamen met het vriendelijke personeel van het Aegean View Aqua Resort zorgen ervoor dat kinderen dan ook snel zelf voor hun eigen hapje en drankje zorgen, ook wel relaxed voor papa en mama.

Er is veel keuze met betrekking tot het eten, en de kwaliteit ervan is zeer goed.

Vervoer

Een handige shuttle bus service is aanwezig om je heen en weer te brengen tussen het hotel en Kos stad. Daarnaast kan je je op het resort zelf ook gratis laten vervoeren met een soort golfkarretjes.

Inchecken en uitchecken gaat snel.

Er wordt vrij veel gedaan aan animatie, en voor de kinderen is er naast de zwembaden ook voldoende te beleven in de Kids Club.

Het uitzicht over de omgeving is adembenemend, en de ligging is heerlijk rustig.
Je hoeft alleen van het resort af wanneer je in de stad wilt gaan winkelen of wanneer je het eiland wilt bekijken.

Veel nadelen zijn er op zich niet te vinden. De toekomst zal wel uit moeten wijzen hoe het gaat met het gebruik van het restaurant na het bouwen van extra verblijven, maar het management van het Aegean View Aqua Resort kennende gaat dat wel goed komen. Een echt minpunt, waar je iedereen over hoort klagen, is de slechte internet verbinding via wifi.