Amsterdam Dungeon, griezel attractie Amsterdam

Amsterdam Dungeon. Griezelen in Amsterdam. Maak een reis door de donkere geschiedenis van Amsterdam. Durf jij de Amsterdam Dungeon aan?

The Amsterdam Dungeon, leuk, leerzaam, spannend

De stad Amsterdam trekt enorme hoeveelheden toeristen en dagjesmensen. Veelal worden dezelfde bezienswaardigheden bezocht. Denk aan de Wallen (red light district), musea, rondvaarten, Anne Frank huis, etc. Een van de attracties die door veel mensen wordt overgeslagen is The Amsterdam Dungeon, en dat terwijl het een bijzondere, enorm leuke en ook nog leerzame attractie is. Ga je naar Amsterdam en hou je van griezelen, overweeg een reis naar het duistere Amsterdamse verleden.

TIP: Amsterdam Dungeon Tickets zijn vaak snel uitverkocht. Plan je bezoek aan deze griezel attractie dan ook vooruit en zorg dat je tijdig je plaats reserveert!

Spring meteen naar jouw onderwerp:
Beste bezoektijd Amsterdam Dungeon
Wat is de Amsterdam Dungeon
Wat maak je mee tijdens je reis door de Dungeon
Amsterdam Dungeon de moeite waard?
Toegankelijkheid en leeftijdsadvies
Bereikbaarheid Amsterdam Dungeon en goedkoop parkeren Amsterdam Centrum

Beste bezoektijd Amsterdam Dungeon

Wat de beste tijd is om ‘The Dungeons’ te bezoeken hangt er vanaf of je vooraf al tickets hebt gekocht. Heb je nog geen tickets, dan is het aan te raden om ruim voor openingstijd al plaats te nemen voor de deur. Dan is de wachtrij het minst lang. Je maakt in groepjes je reis door het verleden van Amsterdam, dus er is een maximaal aantal personen dat per keer naar binnen gaat.
Wanneer je vooraf je Amsterdam Dungeon tickets koopt dan heb je zeker toegang, maar ook dan ben je sneller binnen als je vroeg op de dag gaat.

Mijn tip is om je bezoek aan de Dungeons als eerste te doen, en daarna pas de andere attracties te gaan doen. Maar die beslissing hangt natuurlijk ook af van je planning die dag.

Wat is de Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon is een attractie, waarbij je in het (duistere) verleden van de stad duikt. De termen als ‘griezel attractie Amsterdam’ of ‘spookhuis Amsterdam’ hoor je ook wel eens. Je maakt een reis door het verleden van de stad. Je reis start in een kerker, waarvandaan je van het ene moment uit het Amsterdamse verleden naar het andere reist. Het ene moment wordt de waarheid uit je getrokken in de martelkamer, het andere moment ben je getuige van een heksenverbranding, of een moord op de Zeedijk.
Je hele reis door de Dungeons, wordt begeleid door acteurs die je alles vertellen over het duistere verleden van de stad Amsterdam.

TIP:
Koop je Amstedam Dungeon tickets vooraf. Wanneer je de Amsterdam Dungeon zonder tickets bezoekt, dan is het aan te raden om vroeg aanwezig te zijn. Hoe later op de dag, hoe langer de wachtrij kan zijn. Wanneer je zorgt dat je kort na de openingstijd de Dungeon betreedt, dan is de wachttijd nog leuk.

Lees hieronder een beknopte beschrijving van de delen van de Dungeon

Een korte beschrijving van de dingen die je tegenkomt op je reis door het Amsterdam van vroeger. Ik ga je zeker niet teveel vertellen, ik wil niets verklappen over wat je meemaakt in de Amsterdam Dungeon. Uit ervaring weet ik dat het echt superleuk is in de Dungeon.

Amsterdam Dungeon Tickets en informatie
The Dungeon

De afdaling

Je reis door de donkere krochten van de Amsterdam Dungeon start bij de sleutelbewaarder. Hij leidt je naar ‘de afdaling’. Je daalt af in de Dungeon. Beneden aangekomen word je ontvangen door ‘de beul‘. Zorg dat je niet teveel opvalt, anders kun je wel eens op de pijnbank eindigen.

De Martelkamer

In ‘de Martelkamer’ ontdek je, hopelijk niet aan den lijve, welke manieren ze vroeger hadden om je de waarheid te laten vertellen.. of.. om je te laten zeggen wat ze willen horen. Het ging er vroeger toch iets anders aan toe als ze informatie wilden hebben van je. Zeg jij wat ze willen horen of hou je je aan de waarheid?

De Magische Musico

De reis door de Amsterdam Dungeon leidt je verder naar de kroeg ‘de Magische Musico‘. Een tip.. let op wie je vertrouwt…

De Rechtbank

Ik hoop voor je dat je niets op je kerfstok hebt, anders kan het nog wel eens gebeuren dat je voor het gerecht wordt gesleept in ‘de rechtbank‘. Welke straf verdien jij?

De Verloren Straten

Je weg vervolgt zich door ‘de verloren straten‘ van de Amsterdam Dungeon. Nauwe steegjes in het donker. Zo voelde het dus in vroegere tijden in het Amsterdamse. Is iedereen er nog? Ben je onderweg niemand kwijtgeraakt?

Heksenverbranding

Hopelijk zink jij als ze je gekneveld in het water dumpen. Zo niet, dan kan hier je reis wel eens eindigen bij de ‘heksenverbranding‘. Bijgeloof of niet, de heksenjacht gaat ook vandaag de dag nog door in Amsterdam.

Het Galgenveld

Je wordt gescheiden van je medereizigers en eindigt op ‘het galgenveld. Rottend vlees, lichamen die al even aan galgen hangen te bungelen. Je wilt weg maar, laat hij je wel gaan? Kijk goed om je heen, wellicht zijn er ogen zijn op je gericht.

Moord op de Zeedijk

Bijna aan het einde van de reis door de Amsterdam Dungeon kom je terecht bij mijn persoonlijke favoriet, ‘moord op de Zeedijk‘. Daar is iemand… of toch niet… of… toch wel… of… wat? Wat gebeurt er toch?!

Taverne

Heb je de hele reis door deze griezel attractie in Amsterdam overleefd, dan eindigt je reis in de taverne. De bardame of barman schenkt wat voor je in. Is hij/zij echt zo aardig? Na je reis door de Amsterdamse geschiedenis weet je het allemaal niet meer zo zeker.

TIP: Amsterdam Dungeon Tickets zijn vaak snel uitverkocht. Plan je bezoek aan deze griezel attractie dan ook vooruit en zorg dat je tijdig je plaats reserveert!

The Amsterdam Dungeon, de moeite waard?

De griezel attractie Amsterdam Dungeon is naar mijn mening zeker een bezoek waard. Het is een indrukwekkende reis waarbij je een kijkje krijgt in het verleden van Amsterdam. Geen droge kost uit geschiedenisboeken, maar een interessante en spannende reis. Als lessen op school ook zo zouden worden gegeven, krijgt iedereen een 10 voor geschiedenis… nou ja… op de bangeriken na dan.

Toegankelijkheid en minimum leeftijd

De Amsterdam Dungeon hanteert een leeftijdsadvies van 10 jaar en ouder. Dit wil niet zeggen dat kinderen jonger dan 10 jaar niet naar binnen mogen, maar het kan wel soms wel wat spannend voor ze zijn.

Mensen die slecht ter been zijn, moeten ook even een praatje maken met het personeel van de Dungeon. Waarschijnlijk kan je de reis gewoon maken, maar bespreek het wel even. De reis is grotendeels te maken met een rolstoel. Deze is beschikbaar bij de Dungeon zelf. Elektrische rolstoelen of scootmobielen kunnen de reis niet maken.

Bereikbaarheid Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon ligt midden in het centrum van Amsterdam. Het adres is Rokin 78, 1012 KW, Amsterdam. Parkeren voor de deur kan je wel vergeten. Vanaf het Centraal Station Amsterdam is het ongeveer een kwartiertje lopen. Verder stoppen tramlijnen 4, 14 en 24 vlakbij. Ook de Metro stopt op het Rokin en Nieuwmarkt.

Een goede tip met betrekking tot goedkoop parkeren Amsterdam hebben we hier beschreven!