Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen review

aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto del Carmen review ervaringen

Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen review. Onze persoonlijke ervaringen. Alles over eten, drinken, accommodatie, ligging etc.

Onze ervaringen met Aparthotel Costa Mar Lanzarote in Puerto Del Carmen

Aparthotel Costa Mar Lanzarote (130 kamers) in het plaatsje Playa de los Pocillos, wat valt onder Puerto del Carmen, is voor ruim twee weken onze verblijfplaats geweest. We hebben in Aparthotel Costa Mar niet alleen genoten van een welverdiende vakantie, maar we hebben natuurlijk ook de accommodatie onder de loep genomen. Waar werden we blij van, en wat zou beter kunnen. Ook hebben we gekeken naar de ligging en faciliteiten van dit appartementen complex. Bekijk hier echte en objectieve reviews.

Spring direct naar jouw onderwerp:
Ligging Aparthotel Costa Mar Lanzarote
Aankomst bij apart hotel Costa Mar
Eten en drinken
Kamers en schoonmaak
Zwembad
Wifi en internet
Autoverhuur
Afstand Aparthotel Costa Mar tot het vliegveld
Onze uiteindelijke conclusie over dit hotel

Ligging Aparthotel Costa Mar Lanzarote

Aparthotel Costa Mar ligt in de badplaats Playa de los Pocillos. Deze plaats loopt naadloos over in [en valt onder] de plaats Puerto del Carmen. Het grote verschil tussen deze twee plaatsen is dat Puerto del Carmen groter en drukker is. Dit is goed te merken direct buiten hotel Costa Mar. Ondanks dat je in een toeristisch gebied zit, ligt Aparthotel Costa Mar toch lekker vrij en rustig.

De ligging van Aparthotel Costa Mar Lanzarote is wat ons betreft ideaal. Het complex ligt op ongeveer 2 minuten lopen van het brede zandstrand. Het is bijna verder lopen van de boulevard tot aan de zee, dan van het hotel naar het strand.

Winkels bij voor de deur

Direct naast Aparthotel Costa Mar ligt een klein winkelcentrumpje. Hier vind je onder andere een Spar supermarkt, fietsverhuur, geldautomaten, souvenirshop, autoverhuur, en natuurlijk restaurants. Een van de leuke restaurantjes die er zit is Sol y Mar. Het eten is er prima, en de bediening is uitermate vriendelijk. Heb je er een keer gegeten, dan kan je rekenen op een vriendelijke groet van het personeel wanneer je langsloopt.
Het complex van Aparthotel Costa Mar Lanzarote is min of meer half om het winkelcentrum heen gebouwd.

Ook niet onbelangrijk, er van uitgaand dat je een auto huurt, is de ruime hoeveelheid gratis parkeerplaatsen. Voor de ingang van Aparthotel Costa Mar zijn een paar plaatsen, maar die zijn al snel bezet. Langs de doorgaande weg ( Av. de las Playas ) op een minuutje lopen zijn parkeerplaatsen zat.

Aankomst bij Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen

De ingang van het appartementencomplex Aparthotel Costa Mar ligt aan een rustig straatje. Bij binnenkomst sta je in de lobby met rechts de receptie, en links het restaurant. In de lobby is gratis wifi. Inchecken bij Aparthotel Costa Mar gaat soepel en snel. Je krijgt de sleutel mee, tezamen met de uitleg waar je appartement is gelegen.

Eten en drinken in het hotel

Wij hebben ons verblijf geboekt inclusief ontbijt en diner. Genoeg ervaring kunnen opdoen dus om een goed beeld te vormen.

Ontbijt

Het ontbijt is goed. Daar hebben we weinig op aan te merken. Broodjes, kaas, eieren, worst, (gebakken) spek, yoghurt, fruit en meer. Voldoende voor een goed en smakelijk ontbijt. Het ontbijt is wel iedere dag hetzelfde, geen afwisseling wat dat betreft.

Diner

Het diner bij Aparthotel Costa Mar Lanzarote wisselt per dag. In principe rouleert het menu per zeven dagen. Natuurlijk zijn er iedere avond veel dezelfde gerechten te vinden, maar het accent ligt dan net even anders.
Het eten op zich is gewoon prima (op een enkele mindere ervaring na…) en er is keuze genoeg. Er zijn diverse salades, patat, vis, vlees, afwisselend pasta / groente etc. Ook is er een uitgebreid buffet met toetjes. Ondanks dat het eten echt wel goed en smakelijk is waren we na twee weken wel weer toe aan iets anders.

Wanneer je plaats neemt in het restaurant van Aparthotel Costa Mar Puerto Del Carmen, komt er al snel iemand naar je toe om te vragen wat je wilt drinken. Dit is niet bij je verblijf inbegrepen, dus de drank reken je af bij verlaten van het restaurant. Ze komen maar 1 keer vragen of je wat wilt drinken, dus als je nog een glas wilt dan moet je zelf even actie ondernemen.

Minpunten restaurant Aparthotel Costa Mar Lanzarote

Ondanks dat het eten prima is, is er toch iets dat verbeterd kan worden. Om te beginnen gaat het om de borden. De borden waren niet altijd helemaal schoon. De vaatwasser werkte niet helemaal goed, of het indelen van de vaatwasser gaat niet goed. Let daarom even op bij het pakken van een bord of er niets meer op zit van de vorige restaurantbezoeker.
Een ander punt bij mijn persoonlijk was iets met de toetjes. Het kan altijd gebeuren, maar smakelijk is anders…. In een van mijn cakejes ontdekte ik, helaas na het nemen van een hap, een paar hele lange haren.
Op deze twee punten na hebben we verder geen minpunten ervaren.

Kamers en schoonmaak Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen

Op de kamer die wij hadden was niets aan te merken. De kamer was schoon en netjes. Ook hadden we wel geluk met de ligging.
We waren met z’n vieren. Twee personen sliepen in een bed, de derde op de slaapbank en voor nummer vier was een opklapbed geplaatst. Niets op aan te merken.

Het appartement was best leuk opgezet. Een redelijk ruime kamer met TV en open keuken. Een slaapkamer met dubbel bed en een kledingkast. De badkamer (douche en toilet) was ook vrij ruim, zodat je elkaar niet in de weg stond. Er was een aparte grote ruimte voor de was. Dit was voor ons de plek om spullen te laten drogen, koffers en schoenen neer te zetten.

Onze kamer bij Aparthotel Costa Mar Lanzarote had geen airco, dus overdag kon de temperatuur flink oplopen. Op Lanzarote koelt het ’s avonds flink af, dus ramen open en de temperatuur zakt dan weer snel tot betere waarden.

De schoonmakers starten al vroeg

De schoonmaak van het appartement was ook oké. Op een keer na dat ze waren vergeten om lakens te verschonen op alle bedden. Maar geen probleem, bij de receptie zelf even schone lakens gehaald.

Waar je wel rekening mee moet houden bij Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen, dat is dat ze al vrij vroeg beginnen met schoonmaken van de kamers. Het kan zomaar gebeuren dat er aangebeld wordt terwijl je nog in je bed ligt. Voor je goed en wel kan reageren, kan de deur dan open gaan en kijk je recht in het gezicht van de dame die de kamer wil komen schoonmaken. Dat is iets om even rekening mee te houden.

aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto del Carmen review ervaringen
Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen zwembad

Zwembad

Het zwembad van Aparthotel Costa Mar Lanzarote is niet al te groot, maar biedt voldoende ruimte om even lekker af te koelen of om in te spelen voor de kinderen. Het zwembad is niet verwarmd, dus de watertemperatuur kan per dag wat verschillen. Soms kan je even lekker afkoelen, terwijl je op andere moment echt even door de kou heen moet.

Ook hier het vervelende reserveren van ligbedden bij het zwembad

Ook bij Apart hotel Costa Mar ontkom je er niet aan dat, net als bij bijna alle hotels met een zwembad, mensen al ’s ochtends vroeg bedjes reserveren. Op veel stoelen liggen al vroeg handdoeken, terwijl de eigenaren van deze handdoeken pas uren later verschijnen. Hier mag wat mij betreft wat anders mee omgegaan worden. Een groot deel van de dag zijn er bedjes rond het zwembad, waar in plaats van mensen voornamelijk alleen handdoeken liggen. Er is personeel die hier wel wat aan probeert te doen, maar het blijft iedere dag opnieuw een vervelend punt. Dit is helaas een probleem dat in eigenlijk ieder hotel speelt, niet alleen bij Aparthotel Costa Mar.

Poolbar

Bij het zwembad vind je ook de poolbar. Je kunt hier je natje en droogje halen, waaronder cocktails. Iedere cocktail kan je met en zonder alcohol krijgen. Verder kan je er pizza’s bestellen.

Wifi en internet bij Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen

Op het hele terrein van Aparthotel Costa Mar Lanzarote is wifi beschikbaar. In de lobby kun je gratis gebruik maken van wifi. Buiten de lobby is alleen wifi beschikbaar tegen betaling.
In de lobby staat ook een PC die je tegen betaling kunt gebruiken, mocht je zelf even geen mogelijkheid hebben om je e-mail te controleren of contact te houden met het thuisfront.

Autohuur

Vervelende verrassing: Hoogseizoenpech alle huurauto's weg

Autoverhuurbedrijven zitten in Puerto del Carmen bijna op iedere hoek, en dat is niet voor niets. De meeste bezoekers huren een auto om het eiland te verkennen. Dat is niet zo vreemd, want het eiland is niet zo groot en heeft een aantal hele mooie en bijzondere plekken om te bezoeken, zoals Timanfaya National Park Lanzarote. Heb je voorafgaand aan je vertrek nog geen auto gehuurd en/of heb je geen creditcard, dan kan het lonend zijn om informatie te vragen bij zowel hotel Costa Mar als autoverhuurbedrijven in de omgeving. Bij de receptie van aparthotel Costa Mar kan je ook een auto huren, meestal tegen een leuke aanbieding. Daarbij kan je een auto huren zonder dat je in bezit bent van een creditcard, wat je bij de meeste autoverhuurbedrijven zelf nooit gaat lukken. Vergelijk dus even de prijzen bij het hotel en de verhuurbedrijven.

Wij hadden al een auto gereserveerd vanuit Nederland bij Sunnycars. Dat scheelt weer zoeken en regelen op je vakantieadres. Het is toch wat relaxter om het al vooraf te regelen dan ter plekke. Wij hebben hele goede ervaringen met de autohuur van Sunnycars.

Afstand Aparthotel Costa Mar tot vliegveld Arrecife

Aparthotel Costa Mar Lanzarote ligt in Puerto Del Carmen op een kleine 7 kilometer afstand van het vliegveld. In principe ben je, zelfs met een bus transfer die meerdere hotels aandoet om mensen weg te brengen, snel bij het hotel. Dit is altijd wel lekker, zeker na een vliegreis. Wanneer je zelf met de auto gaat, dan rij je dit stukje tussen het vliegveld en het hotel in minder dan 10 minuten.

Onze ervaringen met Aparthotel Costa Mar: de conclusie

Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen is zeker een aanrader wanneer je naar vulkaaneiland gaat. Het is vrij ruim opgezet, het ligt in rustigere omgeving terwijl je toch alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Het personeel is vriendelijk en helpt je direct wanneer je vragen hebt. Het brede zandstrand ligt net aan de overkant van de doorgaande weg. Hou overigens wel rekening met de harde wind die regelmatig op Lanzarote waait, waardoor het nogal eens zand happen is. Rustig liggen op het strand is dan niet zo prettig.
Wanneer je recht voor Aparthotel Costa Mar de zee in gaat heb je overigens geen waterschoenen nodig, wat op andere plekken wel nodig kan zijn.
Eten en drinken in Aparthotel Costa Mar is goed, op een paar kleine dingetjes na die hierboven zijn genoemd. Het is trouwens goed betaalbaar om ook eens een restaurantje uit te zoeken om te gaan eten. Onze tip: restaurant Sol y Mar in het winkelcentrum aan de boulevard.
Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen ligt vlak bij het vliegveld, dus na aankomst op de luchthaven ben je zo in je hotel.

Geniet van je vakantie in Aparthotel Costa Mar Lanzarote Puerto Del Carmen.