Aurora Bay Resort Marsa Alam Review, luxe resort met bijzonder huisrif

aurora bay oriental resort marsa alam egypte review

Aurora Bay Resort Marsa Alam. Luxe resort met rustig huisrif. Onze ervaringen en praktische informatie over je reis naar Egypte.
Lees hier ook alles over het weer en klimaat van Marsa Alam

Ervaringen / review van het Aurora Bay Resort Marsa Alam Egypte

Het Aurora Bay Resort Marsa Alam is een mooi en ruim opgezet resort [bekijk hier de foto’s en reviews op Tripadvisor]. Ook wij hebben onze vakantie doorgebracht in dit all inclusive resort in Egypte. Met onze ervaringen willen wij je graag een zo compleet mogelijk beeld geven van dit mooie resort met een eigen huisrif. Ook geven wij praktische tips voor de heenvlucht (onder andere je visum), voor het verblijf in het Aurora Bay Resort Marsa Alam, en vertellen we wat over de baai waar het hotel aan gelegen is. Deze baai is bijzonder mooi om te snorkelen. Daarover later meer. We gaan proberen onze review zo compleet en objectie mogelijk te maken. Natuurlijk geven we ook tips over het snorkelen bij het huisrif van Aurora Bay resort Marsa Alam.

De heenvlucht naar Aurora Bay Resort Marsa Alam

Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar het vliegveld van Marsa Alam Egypte. Dit is een vlucht van ongeveer vijf uur. Marsa Alam heeft een klein vliegveld, maar verwerkt toch aardig wat vluchten.
Bij aankomst op het vliegveld van Marsa Alam word je met een bus naar aankomsthal gebracht. De aankomsthal past bij het formaat van het vliegveld. Het is dan ook niet bepaald groot dus je hoeft niet te zoeken waar je heen moet dat is alvast een voordeel.
Er is maar één weg naar buiten. De douane en beveiligingscontrole bij aankomst op het vliegveld stellen niet zoveel voor, dit in tegenstelling tot de controle bij je vertrek, hou hier even rekening mee.

Visum voor  Egypte (TIP)

Als je Egypte bezoekt dan heb je een visum nodig. Je kan dit visum in Nederland al regelen, of je kan je visum op het vliegveld van Marsa Alam kopen. Wanneer je je visum in Nederland koopt dan betaal je vaak veel meer dan dat je het visum bij aankomst op het vliegveld van Marsa Alam aanschaft. Er zijn diverse websites waar je vooraf je visum al kunt kopen, maar de meeste websites vragen enorme bedragen hiervoor. Het makkelijkste, en veiligste, is om gewoon op het vliegveld van Marsa Alam je visum te kopen, dus gewoon onderweg naar het Aurora Bay Resort Marsa Alam. Lees wel even door wat hiervoor nodig is om verrassingen te voorkomen.
Wil je toch vooraf in Nederland al je visum voor Egypte aanvragen, dan kan je eens kijken op de website van Kesvisum. Wij horen goede berichten hierover.

Waar koop je je visum op het vliegveld van Marsa Alam Egypte

<TIP> Wanneer je in de aankomsthal van het vliegveld van Marsa Alam bent beland, dan zijn er enkele mogelijkheden voor het verkrijgen van een visum. Je kan meteen naar het kantoortje lopen links in de aankomsthal (er is maar 1 kantoortje 😉 ). Bij de heer achter het glas kan je meteen je visum kopen. Hou je paspoort en contant geld gereed. Zonder contanten kan je visum betalen een probleem worden. Je kunt nu meteen door de douane.
Omdat weinig mensen de optie kennen om in de aankomsthal van Marsa Alam al je visum te kopen, is dit een snelle manier om je visum te regelen.

Wanneer je de douane passeert zonder dat je een visum hebt, dan kan je van de reisleiding een sticker in je paspoort krijgen waarmee je je visum kunt halen. Betalen gebeurt dan vaak achteraf wanneer je in de bus zit, net voor je vertrek naar je hotel.
Welke keuze je neemt maakt op zich niet zo heel veel uit maar hou er rekening mee dat je je visum met contant geld moet betalen!

<LET OP>Kijk dus voor je vertrek naar het Aurora Bay Resort Marsa Alam Egypte wat de kosten zijn voor een visum, en neem dat bedrag in Euro’s of Amerikaanse dollars contant mee. Een visum is dus zo geregeld, maar je kan niet pinnen!

Wil je op zeker gaan, dan kan je altijd vooraf online een visum aanvragen bij een organisatie die de juiste prijzen vraagt.

TIP: Simkaart voor internet gebruik in Egypte op Marsa Alam vliegveld

Aurora Bay Resort Marsa Alam heeft de mogelijkheid tot gebruik van wifi, echter is dit niet gratis. Sterker nog, hou er rekening mee dat het bedrag dat bij Aurora Bay Resort wordt berekend voor het gebruik van wifi er niet om liegt! Ze weten bij het hotel ook wel dat er eigenlijk geen alternatief op die plek te regelen is.

Voorkom hoge telefoonrekeningen

Hou er ook rekening mee dat Egypte niet in Europa ligt. Dit klinkt misschien logisch, maar regelmatig gaan er mensen in de fout waardoor ze na hun vakantie een enorme rekening krijgen van hun mobiele provider.
Zet in ieder geval roaming op je telefoon uit zodat je telefoon geen internet gebruikt. Internet in het Aurora Bay Resort vanuit je eigen bundel die je in Nederland hebt zal heel erg duur zijn. Bedenk je dan eens dat iemand je een paar foto’s stuurt via WhatsApp … of dat één van de kinderen toch maar besluit om wat te bekijken via YouTube. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Koop een simkaart bij aankomst

Meteen als je door de douane bent van het vliegveld Marsa Alam staan er ‘kraampjes’ waar je simkaarten kunt kopen. Dit zijn prepaid simkaarten met daarop een bepaalde hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Dit is goed betaalbaar. Maar… het is natuurlijk ook een heel goed idee, zoals wij het hebben gedaan, om in het geheel geen internet – social media te gebruiken in de weken dat we in Egypte verbleven. Enorm rustgevend 😉

Transfer naar Aurora Bay Resort Marsa Alam

We gaan er hier voor het gemak van uit dat je transport van het vliegveld naar het Aurora Bay Resort Marsa Alam is inbegrepen bij je reis. Wanneer je het luchthavengebouw uitloopt is er een parkeerplaats waar de bus naar je hotel waarschijnlijk al op je wacht. De bagage wordt meestal achter in de bus gelegd of op het dak geplaatst, een bijzondere ervaring. De chauffeur weet goed welke bagage er bij welk hotel uit moet maar hou het voor de zekerheid wel even in de gaten. Het schijnt niet in alle gevallen helemaal goed te gaan.

Verkeer in Egypte

Het verkeer in Egypte is anders dan in Nederland. Het is afhankelijk van de chauffeur die je hebt, maar het is al snel duidelijk dat inhalen op de meest onlogische en gevaarlijke plekken niets bijzonders is. Sommige chauffeurs rijden echt heel netjes terwijl er ook chauffeurs zijn waarbij je doodsangsten uitstaat tijdens de gevaarlijkste inhaalmanoeuvres. Denk daarbij aan inhalen terwijl er een tegenligger aankomt, en dan gewoon seinen met je groot licht om je tegenligger te waarschuwen dat hij de kant in moet. Afdwingen dat jij als spookrijder op de weg mag blijven rijden.

Aankomst en inchecken bij Aurora Bay Resort Marsa Alam

Aangekomen bij Aurora Bay Resort Marsa Alam stopt de bus bij de beveiliging van het hotel. Je moet dan met je bagage een meter of 50 lopen naar de receptie. Er zal wel vrijwel altijd iemand direct aan komen om de bagage van je over te nemen. De bagage wordt dus voor je geregeld, maar niet als je het niet wilt. Je kan gerust inchecken en naar je kamer gaan. De bagage wordt hierna naar je hotelkamer gebracht. Het inchecken bij het Aurora Bay Resort gaat over het algemeen makkelijk en snel. Meer valt er eigenlijk niet over te vertellen.

TIP: Neem voldoende kleingeld mee

Het hotelpersoneel van het Aurora Bay Resort Marsa Alam verdient niet zo heel veel. Ze zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de fooien die ze krijgen. Het is dan ook handig om een bergje kleingeld mee te nemen en het wordt gewaardeerd als je af en toe het personeel iets toeschuift. De eerste euro zal vaak naar de persoon gaan die de bagage naar je kamer brengt.

In het restaurant zal de bediening er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Als je de mensen die je net even wat beter of vriendelijker helpen af en toe een fooi geeft, dan lopen ze nog net even harder voor je. Dit is ook handig als het restaurant vol zit. De persoon die je een fooi hebt gegeven zal vaak een tafel voor je regelen zodat je niet lang hoeft te wachten. Zorg dus dat je altijd wat kleingeld bij je hebt hiervoor.

LET OP: Neem genoeg contant geld mee en indien je die hebt een creditcard

Aurora Bay Resort Marsa Alam heeft geen eigen pinautomaat!

Het Aurora Bay Resort Marsa Alam heeft geen eigen pinautomaat. Je moet dus voldoende cash geld en/of een creditcard bij je hebben.
De dichtstbijzijnde pinautomaat is ongeveer 5 kilometer verderop. Je zal er dan ook met een taxi heen moeten maar dan nog… hou er rekening mee dat de pinautomaten ook niet altijd werken.

Zorg er dus voor dat je vanuit Nederland genoeg geld mee neemt om je vakantie door te komen. Dit kunnen Euro’s zijn, want die worden gewoon geaccepteerd. Mocht je een creditcard hebben dan is dat handig voor een aantal zaken, maar LET OP dat een creditcard ook niet overal geaccepteerd wordt. Voldoende cash geld niet vergeten dus.
Oh… controleer voor je vertrek naar Egypte of je pinpas (mocht je die nodig hebben) ook gebruikt kan worden buiten Europa! Pas dit anders aan voor je vertrek.

Aurora Bay Resort Marsa Alam zelf

Aurora Bay Resort Marsa Alam is vrij ruim opgezet. Als je voor het eerst in Egypte komt is het best raar om te zien. Je resort is een soort oase met meerdere zwembaden, gras, planten en bomen aan de rand van de woestijn. Meteen buiten je resort is er weinig anders dan zand, rotsen en bergen.

De kamers van het Aurora Bay Resort Marsa Alam liggen in een kring rondom het resort. In het midden zijn de zwembaden, kidsclub en een tuin met levensgroot schaakbord. Ook al zit het hotel vol, dan valt de drukte op het terrein zelf reuze mee. Je zal er niet snel het idee hebben dat er zoveel mensen bij elkaar zijn.

Dit merk je dan wel weer wel tijdens het ontbijt, lunch en het diner. Dan komt iedereen binnen de gestelde tijden naar het restaurant en kan het zijn dat alle tafels bezet zijn. Hier kan je weer een voordeel hebben als je mensen van de bediening eerder wat fooien hebt toegeschoven, waardoor ze een tafel voor je regelen als je binnen komt 😉

De kamers van het Aurora Bay Resort Marsa Alam zijn ruim. De familiekamer die wij hadden had een grote huiskamer met balkon, een open keuken (zonder enige apparatuur trouwens), twee slaapkamers met allebei een eigen badkamer en toilet en dat is wel heel erg lekker. De kamers zijn allemaal vrij groot. De kamers van het Aurora Bay Resort zijn wat gedateerd maar op zich prima. Ze worden ook dagelijks goed schoongemaakt.

Het personeel is eigenlijk allemaal enorm vriendelijk en ze zullen dan ook alles voor je doen om het je naar de zin te maken.

Restaurants: ontbijt, lunch en diner

Ontbijt:
Het restaurant waar zowel het ontbijt, lunch en diner worden geserveerd ligt op de eerste etage. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de zwembaden en tuin en je kan de woestijn en bergen in de omgeving van het resort bewonderen. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten broodjes, eieren, bonen, worstjes en meer. Op zich is er voor iedereen voldoende te kiezen.

Lunch:
De lunch is wat zwaarder. Je kan dan kiezen uit diverse warme gerechten, salades en broodjes. Bij het deel speciaal voor de kinderen is vaak pasta, pizza of een hamburger te scoren. Geen probleem trouwens als je daar als volwassene ook je maaltijd gaat halen.

Diner:
Het diner ligt een beetje in het verlengde van de lunch. Diverse warme gerechten, salades en broodjes. En natuurlijk zijn er ook weer voldoende kindergerechten te krijgen.

Kwaliteit restaurant

De kwaliteit van het eten is gewoon goed, maar verwacht geen sterrenmaaltijd. Het eten is lekker en vers, maar smaken verschillen. De gerechten zijn ‘internationaal’ dus je zal niet vaak echt Egyptische gerechten tegenkomen.

Aurora Bay Resort Marsa Alam À la carte restaurant

Op de begane grond, naast de receptie, is ook een à-la-carterestaurant. Hier moesten we wel een beetje om lachen :-). Bij à la carte verwacht je een menukaart waaruit je je keuze maakt. In dit geval geef je alleen aan waar je voorkeur naar uit gaat, bijvoorbeeld oriëntaals, vlees of vis. Voor zover de keuze. De gerechten die hierbij behoren zijn al voor je uitgekozen. Het ten is prima trouwens, en je zit er heel rustig.

Zwembaden

De zwembaden van het Aurora Bay resort Marsa Alam liggen allemaal bij elkaar. Het zijn niet al te grote zwembaden van gemiddeld 1.30 m diep. Bij het hoogst gelegen zwembad vind je ook de poolbar waar je vanuit het zwembad je drankjes kunt bestellen en nuttigen. Volgens de informatie zijn de zwembaden geopend van zonsopgang tot zonsondergang, maar dat is niet helemaal het geval. Bij aankomst zullen de openingstijden van het zwembad aan je worden meegedeeld.

Massage en fitness

Op de bovenste verdieping van het Aurora Bay Resort vind je de fitnesszaal. Mocht je met de Egyptische woestijntemperaturen toch zin hebben om te trainen dan is dat gewoon mogelijk.
Cleopatra Spa ligt naast de fitnesszaal. Hier zijn diverse mogelijkheden voor massages en overige zaken waaronder een Turkse hamam, sauna etc. Dit is niet bij de prijs van je hotel inbegrepen.

Roken

Op het resort is het eigenlijk niet toegestaan om te roken maar toch doen veel gasten het wel gewoon. Dit is voor niet rokers soms best vervelend. Roken gebeurt vaak in het buiten gedeelte van het restaurant en bij het zwembad. Hierop zou at meer controle mogen zijn.

Animatie bij het Aurora Bay Resort Marsa Alam

Eigenlijk iedere dag wordt er gedurende de dag en avond van alles georganiseerd door het animatieteam. Overdag zijn dit dingen als darten, aqua gym, waterpolo etc. ’s Avonds worden er meer shows gegeven. Dit is dan op het plein voor de receptie.

Kraanwater in Egypte

Let op dat het kraanwater niet gedronken mag worden. Je kan er flink ziek van worden. Ook tandenpoetsen met kraanwater is geen goed idee. Zorg er dus voor dat je altijd flessen water hebt staan. Bij verblijf in Aurora Bay Resort Marsa Alam krijg je dagelijks een fles water wanneer je kamer wordt schoongemaakt. Vergeten ze een keer een fles neer te zetten, dan kan je die regelen bij de receptie.

Strand en snorkelen op het Aurora Bay Resort Marsa Alam huisrif

Bij een review hoort ook een korte film van onze ontmoetingen met schildpadden bij het huisrif van Aurora Bay Resort Marsa Alam.

Om naar het strand te gaan moet je van het resort af en de weg oversteken. Het is een paar minuten lopen van het Aurora Bay Resort naar het strand. Op het strand staan ligbedjes. Daarnaast kan je er handdoeken halen, er zijn toiletten en er is een bar waar je drinken kan halen en waar een simpele, maar lekkere lunch wordt geserveerd.

Huisrif in een baai, ideaal

Vanaf het strand loop je zo de zee in. Het Aurora Bay Resort Marsa Alam heeft een eigen huisrif (koraalrif). Het mooie is dat dit rif is gelegen in een rustige baai. Je ligt dus in vrij rustig water in plaats van meteen in de golven voor de kust. Het onderwaterleven op het Aurora Bay Resort huisrif is bijzonder mooi. Wanneer je van snorkelen houdt kan je hier uren doorbrengen en steeds iets anders zien. Vanaf de eerste stappen die je in het water zet zijn er vissen te zien. De baai heeft, gezien vanaf de kust, twee totaal verschillende kanten. Aan de rechterkant loopt het koraal vrijwel recht naar beneden terwijl aan de linkerkant van de baai het koraal geleidelijker af loopt. Onder water ziet het er dan ook anders uit, en zal je andere dieren tegenkomen.

Dieren in de baai bij Aurora Bay Resort Marsa Alam

Wanneer je het water in gaat en je duikbril op zet dan kan je in het midden van de baai (nog helemaal vooraan bij het ondiepe stuk) vaak enorme schildpadden zien. Deze vriendelijke reuzen zijn tot op enkele centimeters te benaderen. Ze houden je wel in de gaten, maar zullen je niets doen zolang je ze niet lastig valt. Ook de blauwgespikkelde pijlstaartrog zal je hier met enige regelmaat tegenkomen. Als je veel geluk hebt kan je ook een adelaarsrog voorbij zien komen. In de baai zitten ook octopussen, hiervoor moet je wel heel goed kijken om ze te zien.

Wat je meer tegen kan komen zijn koffervissen (klein en groot), diverse kleuren koraalduivels, steenvissen, murenen, inktvisjes, trekkersvissen, krokodilvissen (liggen meestal op de bodem) en nog veel veel meer. Soms zijn er net buiten de baai dolfijnen te zien.

Haaien bij Marsa Alam

In de Rode Zee leven ook haaien. De kans dat je een haal tegenkomt in de baai bij Aurora Bay Resort Marsa Alam is niet groot maar de kans bestaat wel. Haaien die vaker voor komen wat verder in de zee zijn witpunt en zwartpunt rifhaaien en hamerhaaien, maar er leven ook andere soorten haaien.
Begin augustus 2018 is er nog een haaienaanval geweest met dodelijke afloop direct links van Aurora Bay Resort. We hebben vernomen dat ze denken dat het hier gaat om een aanval door een stierhaai. Maak je verder geen zorgen want haaienaanvallen bij Marsa Alam zijn echt heel zeldzaam.

TIP: Wanneer kan je het beste snorkelen en overige tips

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van de beste tijd om te gaan snorkelen bij het huisrif van Aurora Bay Resort Marsa Alam.

Snorkelen in de vroege ochtend

Overdag snorkelen is mooi, maar zet een paar keer de wekker en ga vroeg in de ochtend het water eens in. Denk daarbij aan 06:00 uur of uiterlijk 06:30 uur, niet later. Neem dan rustig de tijd om de baai meter voor meter te verkennen. Vroeg in de ochtend zie je vaak net even meer of andere dieren dan later op de dag. Vroeg in de ochtend is de ideale tijd om onder andere koraalduivels en murenen te spotten. Wij hebben zelf zo vroeg echt een enorme grote vis gezien van zeker anderhalve meter. Tot op de dag van vandaag hebben we nog niet kunnen ontdekken wat voor vis het was. Hij was ook al weg voor ik mijn camera op hem gericht had.

Snorkelen bij laag water

Ga zoveel mogelijk snorkelen bij laag water. Naast het feit dat je dan ook de dieren die op de bodem leven beter ziet is het water veel helderder. Bij laag water waan je je net in een aquarium. De afstand tot de bodem bij hoog water en laag water is echt heel groot.
Wanneer het water op komt dan wordt er een hoop zand meegenomen vanuit zee de baai in waardoor het water veel troebeler wordt. Zeker aan het begin van de baai waar het ondieper is zal je dan niet veel meer zien. Je moet dan echt richting zee zwemmen om optimaal te kunnen genieten van alles wat de Rode Zee te bieden heeft. Laag water snorkelen dus!

Langzaam snorkelen, neem je tijd

Bij het snorkelen is het belangrijk je tijd te nemen. Neem alle tijd en ga zo langzaam mogelijk. Hoe langzamer en relaxter je langs en over het koraal drijft, hoe meer je ziet. Je ziet regelmatig mensen voorbij komen die flink het tempo erin hebben, of mensen die continue met hun armen of benen rondzwaaien. Deze mensen zien nog niet de helft van wat ze zouden zien als ze alle tijd nemen. Langzaam dus.

Laat je desnoods met de stroom meedrijven en stuur alleen een beetje bij. Je zal zien dat je dan veel meer beleeft van al het mooie onder water dan wanneer je continue blijft zwemmen. Er liggen onder andere krokodilvissen stil op de bodem, en die zie je alleen wanneer je tijd neemt om te kijken. Ook dieren die zich tussen het koraal verstoppen, denk bijvoorbeeld aan inktvissen of murenen, zie je niet wanneer je voorbij suist.

Zorg voor goed snorkelmateriaal

Een hoop mensen denken er niet over na en schaffen een snorkelsetje aan uit de categorie ‘speelgoed‘. Het is zeker de moeite waard om betere kwaliteit spullen aan te schaffen. Het hoeft natuurlijk niet het duurste van het duurste te zijn maar let wel op dat je goede spullen koopt. Naast een goede duikbril en snorkel zijn een beetje goede zwemvliezen ook erg handig.

Tegenwoordig zijn de snorkelmaskers enorm in trek. Je ziet ze bijna meer dan duikbrillen. Om gewoon te snorkelen zijn ze best oké, maar wanneer je samen met een schildpad een stukje mee de diepte in wilt duiken dan gaat zo’n masker toch wat vervelend worden. Doordat zo’n duikmasker je hele gezicht bedekt zit er ook meer lucht in je masker, waardoor duiken meer energie kost dan duiken met een duikbril.

Rashguards

Lees hier ons artikel over rashghards.
Het is ook aan te raden om tijdens het snorkelen een goed zwemshirt aan te doen of liever nog een shorty of rashguard. Dit zijn een soort duikpakken die je beschermen tegen de zon (let op het zonnefilter die erin zit). Al snorkelend verbrand je levend. Zo’n rashguard zorgt ervoor dat je niet verbrandt. Daarbij drijf je makkelijker dan zonder zo’n pak aan waardoor je weer minder energie gebruikt. Een rashguard beschermt je ook tegen eventuele wondjes wanneer je onbedoeld in aanraking komt met het koraal of een rots.
Voor mannen met minder of geen haar is het ook handig om een zwemmuts aan te schaffen waar een Uv-filter in zit. Hiermee voorkom je dat je hoofd verbrandt. Dit wordt door het overgrote deel van de mensen over het hoofd gezien. Ik heb eerder dus een artikel geschreven ‘Wat is een rashguard’.

Tot zover onze Aurora Bay Resort Marsa Alam review. Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen.

Weer Marsa Alam Egypte, het klimaat en beste reistijd

Weer Marsa Alam Egypte. Wat is het klimaat en de beste reistijd. Dit is het weer in Marsa Alam. Valt er ook echt nooit regen?

Het weer in Marsa Alam: zon!

Egypte wordt een steeds populairder vakantieland. Zeker de kuststrook bij Marsa Alam en Hurghada zijn druk bezocht. Luxe hotels en resorts liggen bijna aaneengesloten langs de kust van de Rode Zee. Het lijkt er wel een beetje op alsof iedere meter kuststrook wordt ingericht voor het toerisme. We hebben interessante artikelen over snorkelen en gevaarlijke dieren bij Marsa Alam gemaakt.

Dat het gebied zo populair is als vakantiebestemming is niet zo vreemd. Het weer in Marsa Alam is namelijk erg voorspelbaar. Sterker nog, met het klimaat wat er heerst is het er voor meteorologen enorm saai.
Het weer in Marsa Alam vandaag: zon… – morgen: zon… – de komende maand: zon. Het is zelfs zo dat er zo ongeveer 365 dagen per jaar zon schijnt, iets wat wij ons in Nederland niet voor kunnen stellen.

weer Marsa Alam Egypte
weer Marsa Alam Egypte

365 dagen per jaar zon en zomerse temperaturen

De plaats Marsa Alam ligt aan de rode zee. Het ligt ingesloten tussen de zee en de woestijn. De eerste keer dat je deze regio bezoekt kan het woestijnlandschap erg indrukwekkend zijn. Marsa Alam heeft dan ook een woestijnklimaat. De plaats ligt erg zuidelijk en heeft gemiddeld de hoogste temperaturen van alle badplaatsen in Egypte. Het gebied ligt op de Kreeftskeerkring. Het bijzondere is dat de zon hier in de zomermaanden loodrecht boven het aardoppervlak staat. De stand van de zon en de meestal straalblauwe droge lucht maken dat het licht erg fel is, en dat de temperaturen hoog oplopen.

Regen valt er bijna nooit

In Marsa Alam regent het bijna nooit. Je kan er vanuit gaan dat er in een jaar misschien twee dagen een beetje regen valt, maar er gaan ook jaren voorbij waarin geen druppel valt. Voor wat betreft het vakantie weer in Marsa Alam is het dus ideaal. Je moet wel heel erg veel pech hebben als je even moet schuilen voor een buitje. Aan de andere kant is het wel bijzonder om het mee te maken. Het is er niet alleen kurkdroog, er zijn ook maar zeldzame momenten dat er wolken te zien zijn.

Wil je een overzicht van de mooiste resorts in Marsa Alam en genieten van een zon en zee?
Klik dan hier en kijk je ogen uit!

Temperaturen gedurende het jaar

Zoals hierboven al gezegd over het weer in Marsa Alam is het er eigenlijk het hele jaar door zomer. De koudste maanden zijn januari, februari en december. De minimum temperaturen kunnen deze maanden rond de 14 graden liggen, maar eigenlijk altijd komt de temperatuur overdag wel boven de 20 – 22 graden uit.
In de hele periode maart tot en met oktober is het eigenlijk iedere dag boven de 25 graden Celsius. In november begint de temperatuur weer iets te zakken, maar dan nog is het voor Nederlandse begrippen strandweer. De warmste maand is augustus met een gemiddelde temperatuur van 35 graden Celsius. Het hele jaar door heerlijk weer in Marsa Alam.

De temperatuur van het zeewater is het hele jaar ook lekker. In de koudste maanden is het zeewater nog steeds 23 graden. In de warmste maand augustus kan de temperatuur van het zeewater oplopen tot wel 29 graden Celsius.

Meer over weer Marsa Alam

Zonzekerheid
Over de zonzekerheid kunnen we kort zijn. Het hele jaar door schijnt de zon. Heb je echt pech met het weer in Marsa Alam dan kan je wat wolken zien of een buitje meemaken, maar dat is een bijzonder fenomeen. Zonzekerheid kan je dus stellen op 99,9% gedurende de 365 dagen van het jaar.

UV-index
Niet onbelangrijk is de UV-index, met andere woorden de kracht van de zon. Eigenlijk moet je in de hele periode maart tot en met oktober rekening houden met een UV-index van 10, wat wil zeggen de hoogst mogelijke straling van de zon. De hele dag goed insmeren dus. In de maanden december en januari ligt de UV-index tussen de 3 en 6. November en februari hebben een UV-index van 6 tot 8. Met dit weer in Marsa Alam is het dus het hele jaar insmeren, maar zeker in de lange periode met de hoogste straling.

Beste reistijd naar Marsa Alam

Wat is de beste tijd voor een vakantie naar dit gebied aan de Rode Zee. Dat is een vraag die voor iedereen anders is. Het weer in Marsa Alam is eigenlijk altijd goed. De meeste mensen bezoeken deze regio in de maanden maart tot en met oktober. Hou je van iets minder warm, dan zijn de paar resterende maanden ook prima.

Samenvattend over het weer Marsa Alam kan je zeggen dat het een ideale bestemming is voor een zonvakantie. 356 dagen per jaar zon en het moet wel raar zijn als de temperatuur onder de 20 graden Celsius zakt.
Een reis naar Marsa Alam Egypte is wel iets anders dan een reis naar Spanje. Ook hier hebben we al een artikel over geschreven met een aantal waardevolle tips.