Auto huren Lanzarote zonder verrassingen

auto huren geen creditcard nodig

Auto huren Lanzarote zonder verrassingen. Met deze tips huur je een auto op Lanzarote zonder zorgen en zonder tijd te verspillen.

Onze persoonlijke ervaringen

Wij hebben een auto gehuurd in Puerto del Carmen. Er zitten veel autoverhuurbedrijven in en rond deze plaats. Vanuit onze ervaring de nodige tips.

Waarom een auto huren op Lanzarote

Je gaat op vakantie naar Lanzarote en je wilt je vakantiebestemming te ontdekken. Lanzarote is echt zo’n eiland die je het beste met de auto kunt verkennen. Er valt zo enorm veel te zien. Het eiland is bijzonder en indrukwekkend. Natuur en grotten aan de ene kant van het eiland, een indrukwekkend uitkijkpunt aan de andere kant, en weer ergens anders het bijzondere maanlandschap als gevolg van vulkaanuitbarstingen. Dan nog de excursies die te doen zijn op Lanzarote.

Deze excursies kan je ook beter via internet of gewoon daar en op dat moment boeken in plaats dat je een dagtrip boekt. Dat scheelt je namelijk veel geld. Bovendien kan je helemaal zelf je dag indelen en overal net zo lang blijven hangen als je wilt. Bij een georganiseerde dagtrip zit je vast aan de tijden van de hele groep waar je meer reist. Het eiland is niet zo groot, dus echt lange ritten maak je niet.

auto huren Lanzarote

Doe voor vertrek wat uitzoekwerk, dat scheelt je veel tijd op Lanzarote zelf

Een auto huren op Lanzarote kan op heel veel plaatsen. Het begint al bij aankomst op het vliegveld. Verder zijn er in de meeste plaatsen waar toeristen verblijven eigenlijk altijd wel autoverhuurbedrijven te vinden. Bij de meeste autoverhuurbedrijven loop je zo binnen en ben je snel op pad met een auto.

Persoonlijk vind ik het zonde van de tijd om na aankomst op Lanzarote eerst op zoek te gaan naar een verhuurbedrijf. Zeker omdat er nogal wat verschil is in prijs en voorwaarden die de autoverhuurbedrijven aanhouden, kan het best veel tijd kosten om de beste en goedkoopste verhuurder te vinden. Iedere keer als wij een auto huren op Lanzarote hebben we het al vanuit Nederland geregeld.

Oplossing voor het huren op van een auto op Lanzarote, ook zonder creditcard

Wij hebben jaren en jaren een creditcard gehad, maar eigenlijk nooit gebruikt. Hierdoor kostte deze alleen maar geld. Zonder er verder bij na te denken hebben wij de creditcard opgezegd. We hebben een mooie vakantie uitgezocht naar Lanzarote. De bedoeling was om een combinatie te maken van relaxen bij het zwembad of op het strand, en dagen waarbij we op pad zouden gaan met de auto.

We hadden het idee om direct bij aankomst een auto te huren op Lanzarote. Kort voor vertrek hebben we op internet autoverhuurbedrijven gezocht in Puerto del Carmen, zodat we dat niet meer hoefden te doen op ons vakantieadres. Tijdens het doorlezen van de informatie op de websites van deze verhuurders werd ik ineens met mijn neus op de feiten gedrukt: een auto huren zonder creditcard bleek helemaal niet mogelijk. De tijd was te kort om nog een creditcard te regelen voor vertrek naar Lanzarote. Het leek ineens een groot probleem. Wij hebben dit opgelost, lees hier hoe.

>

Auto huren Lanzarote doe je alvast in Nederland, of bel je hotel

Welke opties heb je voor het huren van een auto op Lanzarote

Een auto huren op Lanzarote wanneer je in bezit bent van een creditcard is geen probleem. Toch kan het zeker handig zijn om het in Nederland al te regelen. Het scheelt je simpelweg je vakantietijd op het eiland. Zeker wanneer je geen creditcard hebt moet je even nadenken moet je vooraf beslissen of je al in Nederland een auto wilt huren op Lanzarote, of dat je dit op e vakantieadres uit gaat zoeken. Mijn advies: Doe dat vooraf in Nederland via de enige verhuurder waar je zonder kaart een auto kunt huren.

Er zijn in principe twee opties. Wij zijn bij het huren van een auto op zeker gegaan. We wisten daardoor zeker dat ons probleem met het auto huren zonder creditcard al voor vertrek naar Lanzarote was opgelost.

Vanuit Nederland

Wanneer je op internet zoekt, dan zijn er zeker mogelijkheden om in Nederland al een auto te huren op Lanzarote. Met het nodige zoekwerk zijn wij terecht gekomen bij Sunnycars omdat zij de optie bieden voor het auto huren ook zonder creditcard. Je regelt het gewoon vanuit Nederland. Het mooie hier was dat bij de prijs echt alles was meeverzekerd. Aan de ene kant is dit ideaal, want je bent verzekerd van een huurauto op je vakantie bestemming en alle is erbij inbegrepen. Geen extra kosten meer. Het huren van een auto op Lanzarote zonder creditcard kan wel wat duurder uitvallen.

Natuurlijk accepteren alle autoverhuurbedrijven op Lanzarote creditcards. Dus ook in Nederland het internet afspeuren naar de beste aanbiedingen kan je een hoop geld schelen. Aangekomen op Lanzarote is het simpelweg op afspraak je auto ophalen.

Auto huren bij je hotel

Toen we aan waren gekomen op onze bestemming, zagen we dat een auto huren op Lanzarote ook mogelijk was via het hotel waar we zaten. Een kort gesprek met de baliemedewerker wees uit, dat een auto huren Lanzarote ook zonder creditcard bij het hotel mogelijk was. Daarbij had het hotel een regeling met een autoverhuurbedrijf op Lanzarote, waardoor ze een speciale aanbieding konden doen. Het kwam hierdoor zelfs nog net even goedkoper uit dan waar wij hem hadden gehuurd.

Wanneer je geen creditcard hebt is het dan zeker aan te raden om vanuit Nederland telefonisch (of via e-mail) contact op te nemen met je hotel, om na te gaan of zij de mogelijkheid hebben tot het auto huren op Lanzarote. Grote kans dat je via je hotel wel een auto kunt huren, en dat je misschien nog wel goedkoper uit bent. Wil je op zeker gaan, dan kan je het natuurlijk ook lekker relaxed je auto huren op Lanzarote vanuit Nederland. Je auto staat dan klaar bij aankomst. Het kan altijd zijn dat de informatie die je telefonisch van je hotel krijgt niet helemaal klopt.

Mogelijkheden op een rijtje

De opties en tips
Het is wel aan jezelf op welke manier je een auto wilt huren. Wil je op zeker gaan en in Nederland al een auto huren op Lanzarote, dan heb je die zorgen niet meer op Lanzarote zelf.
Regel je het op je vakantieadres, dan kan het soms wel wat zoeken worden. Het kan dan misschien wel wat geld schelen, maar je bent wel de nodige tijd kwijt aan het zoeken en vergelijken.

Let even op het volgende:

– Snel nog een creditcard regelen (let op dat prepaid creditcards NIET worden geaccepteerd door autoverhuurbedrijven).
– Een auto huren op Lanzarote voorafgaand aan je vakantie (waarschijnlijk duurder dan op locatie, maar je bent wel zeker van een auto en hij staat al klaar wanneer je aankomt op je bestemming, wel zo relaxed en alles is meeverzekerd… geen discussie daarover)
– Bel vooraf je hotel, en vraag naar de mogelijkheden om een auto te huren
– Mijn persoonlijke ervaring, is dat het auto huren op Lanzarote vooraf in Nederland, wel heel erg relaxed was.