Auto huren zonder creditcard

5
(8)
auto huren zonder creditcard
auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard, zo werkt het:
Je gaat op vakantie naar het buitenland en je bent van plan om een auto te huren om je vakantiebestemming te ontdekken. Je loopt een auto verhuurbedrijf binnen, en regelt een auto die aan je wensen voldoet. Dan wordt er gevraagd om je creditcard. Wanneer je aangeeft dat je geen creditcard hebt, krijg je te horen dat je dan ook geen auto kunt huren. Je vakantiegevoel maakt dan plaats voor teleurstelling. Je hebt vooraf zoveel dingen uitgezocht om te bekijken.
Hoe kan je een auto huren zonder creditcard in het buitenland?

Auto huren zonder creditcard in het buitenland, zo doe je dat

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik deels uit ervaring spreek. Wij hebben dit probleem opgelost en konden toch een auto huren zonder creditcard, maar we waren wel de hoofdprijs kwijt voor het huren van een auto in Lanzarote. Met deze tips kan je zonder creditcard in het buitenland een auto huren, en daarbij waarschijnlijk ook nog goedkoper uit zijn.

Oplossing voor het huren van een auto zonder creditcard

Wij hebben jaren en jaren een creditcard gehad maar eigenlijk nooit gebruikt, waardoor deze alleen maar geld kostte. Zonder er verder bij na te denken hebben wij de creditcard opgezegd.
We hebben een mooie vakantie uitgezocht naar Lanzarote. De bedoeling was om een combinatie te maken van relaxen bij het zwembad of op het strand, en dagen waarbij we op pad zouden gaan met de auto. We hadden het idee om, na aankomst op Lanzarote, een auto te gaan huren. Kort voor vertrek hebben we op internet wat autoverhuurbedrijven opgezocht, zodat we dat niet meer hoefden te doen op ons vakantieadres in Puerto del Carmen. Tijdens het doorlezen van de informatie op de websites van deze verhuurders, werd ik ineens met mijn neus op de feiten gedrukt dat deze verhuurbedrijven geen auto’s verhuurden, wanneer je geen creditcard kon overleggen. De tijd was te kort om nog een creditcard te regelen voor vertrek.

Omdat ik de vakantie al half in duigen zag vallen, heb ik meerdere verhuurbedrijven op Lanzarote gebeld met de vraag of ik een auto kon huren zonder creditcard. Het antwoord van alle bedrijven was een duidelijk ‘Nee, een auto huren zonder creditcard is niet mogelijk!’, ook niet met een prepaid creditcard. Op zoek naar een oplossing.

Huur je auto alvast in Nederland, of bel je hotel

Er zijn in principe twee opties om een auto te huren zonder creditcard. Wij zijn bij het huren van een auto op zeker gegaan. We wisten daardoor zeker dat we een auto konden huren zonder creditcard op onze vakantiebestemming.

Auto huren zonder creditcard vanuit Nederland
We zijn gaan zoeken naar mogelijkheden om een auto te huren zonder creditcard vanuit Nederland. Wanneer je op internet zoekt, dan zijn er zeker mogelijkheden om in Nederland al een auto te reserveren op je vakantiebestemming. Met het nodige zoekwerk, zijn wij terecht gekomen bij Sunnycars, omdat zij de optie bieden voor het auto huren zonder creditcard. Aan de ene kant is dit ideaal, want je bent verzekerd van een huurauto op je vakantie bestemming.

Omdat ik helemaal zeker wilde zijn van het feit dat ik inderdaad een auto kon huren zonder creditcard, heb ik gebeld met de klantenservice van Sunnycars. Het was druk bij de klantenservice, maar toch werd ik binnen een acceptabel tijdsbestek geholpen. Ik viel meteen met de deur in huis met de vraag : “Een auto huren zonder creditcard, is dit mogelijk via jullie? Op de website staat van wel, maar ik hoor het graag even persoonlijk”. Het antwoord was ook duidelijk. Ja, een auto huren zonder creditcard kan gewoon. Na het doornemen van alle opties, heb ik meteen een auto uitgezocht die aan onze wensen voldeed.

Even later kreeg ik de reservering van de gehuurde auto in mijn mailbox, maar ik had hierna nog wat vragen. In de reservering van de auto vond ik niet duidelijk genoeg omschreven staan dat ik inderdaad een auto kon huren zonder creditcard. Daarbij was de auto gereserveerd bij een autoverhuurbedrijf op Lanzarote die ik eerder zelf had gebeld, en die mij duidelijk hadden verteld dat een auto huren zonder creditcard daar niet mogelijk was. Ik kreeg direct uitleg over de tekst in de reservering, en er werd mij verzekerd dat ik de auto gewoon op zou kunnen halen bij het autoverhuurbedrijf zonder creditcard te hoeven overleggen. Ik was gerustgesteld. Op Lanzarote kreeg ik de auto inderdaad gewoon mee, zonder creditcard te overleggen. Voor het geval het autoverhuurbedrijf toch nog vragen zou hebben, had ik wel een speciaal telefoonnummer gekregen van Sunnycars wat 24/7 bereikbaar is.

TIP: Bij het auto huren zonder creditcard bij Sunnycars, zat echt alles inbegrepen. Er hoefden dus geen extra verzekeringen en dergelijke afgesloten te worden. Bekijk bij het huren vooraf, of alles al is meeverzekerd.

Auto huren zonder creditcard bij je hotel (TIP)
Toen we aan waren gekomen op onze bestemming in Lanzarote, zagen we dat we via ons hotel ook een auto zouden kunnen huren. Een kort gesprek met de baliemedewerker wees uit, dat een auto huren zonder creditcard hier ook mogelijk was. Daarbij had het hotel een regeling met het autoverhuurbedrijf, waardoor ze een speciale aanbieding konden doen. Het huren van een auto kwam hierdoor zelfs nog net even goedkoper uit, dan waar wij hem hadden gehuurd.

Wanneer je geen creditcard hebt is het dan ook aan te raden om vanuit Nederland telefonisch (of via e-mail) contact op te nemen met je hotel, om na te gaan of zij de mogelijkheid hebben tot het auto huren zonder creditcard. Grote kans dat je via je hotel wel een auto kunt huren zonder creditcard, en dat je misschien nog wel goedkoper uit bent. Wil je op zeker gaan, dan kan je het natuurlijk ook lekker relaxed al in Nederland regelen.

Auto huren buitenland, mogelijkheden op een rijtje

Een auto huren zonder creditcard is dus mogelijk, ook in het buitenland. Het is wel aan jezelf op welke manier je het doet. Wil je op zeker gaan en in Nederland al een auto huren zonder creditcard, dan heb je die zorgen niet meer op je vakantiebestemming. Regel je het op je vakantieadres, dan kan het soms wel wat zoeken worden, en ben je daar tijd aan kwijt. Het kan dan wel weer wat geld schelen.

Let even op het volgende :

– Snel nog een creditcard regelen (let op dat prepaid creditcards NIET worden geaccepteerd door auto verhuur bedrijven)
– Een auto huren zonder creditcard voorafgaand aan je vakantie (waarschijnlijk duurder dan op locatie, maar je bent wel zeker van een auto)
– Bel vooraf je hotel, en vraag naar de mogelijkheden (wellicht mogelijk om en auto te huren zonder creditcard)

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen 8