Auto huren zonder creditcard

auto huren zonder creditcard

Je gaat op vakantie naar het buitenland en je bent van plan om een auto te huren om je vakantiebestemming te ontdekken. Je loopt een auto verhuurbedrijf binnen, en regelt een auto die aan je wensen voldoet. Dan wordt er gevraagd om je creditcard. Wanneer je aangeeft dat je geen creditcard hebt, krijg je te horen dat je dan ook geen auto kunt huren. Je vakantiegevoel maakt dan plaats voor teleurstelling. Je hebt vooraf zoveel dingen uitgezocht om te bekijken.
Hoe kan je een auto huren in het buitenland zonder creditcard?

Auto huren zonder creditcard in het buitenland, zo doe je dat

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik deels uit ervaring spreek. Wij hebben dit probleem opgelost, maar we waren wel de hoofdprijs kwijt voor het huren van een auto in Lanzarote. Met deze tips kan je waarschijnlijk zonder creditcard in het buitenland een auto huren, en daarbij waarschijnlijk ook nog goedkoper uit zijn.

Oplossing voor het huren van een auto zonder creditcard

Wij hebben jaren en jaren een creditcard gehad maar eigenlijk nooit gebruikt, waardoor deze alleen maar geld kostte. Zonder er verder bij na te denken hebben wij de creditcard opgezegd.
We hebben een mooie vakantie uitgezocht naar Lanzarote. De bedoeling was om een combinatie te maken van relaxen bij het zwembad of op het strand, en dagen waarbij we op pad zouden gaan met de auto. We hadden het idee om, na aankomst op Lanzarote, een auto te gaan huren. Kort voor vertrek hebben we op internet wat autoverhuurbedrijven opgezocht, zodat we dat niet meer hoefden te doen op ons vakantieadres in Puerto del Carmen. Tijdens het doorlezen van de informatie op de websites van deze verhuurders, werd ik ineens met mijn neus op de feiten gedrukt dat deze verhuurbedrijven geen auto’s verhuurden, wanneer je geen creditcard kon overleggen. De tijd was te kort om nog een creditcard te regelen voor vertrek.

Omdat ik de vakantie al half in duigen zag vallen, heb ik meerdere verhuurbedrijven op Lanzarote gebeld met de vraag of ik een auto kon huren zonder creditcard. Het antwoord van alle bedrijven was een duidelijk ‘nee, dat is niet mogelijk’, ook niet met een prepaid creditcard. Op zoek naar een oplossing.

Auto huren TUI CARS

Huur je auto alvast in Nederland, of bel je hotel

Er zijn in principe twee opties om een auto te huren zonder creditcard. Wij zijn bij het huren van een auto op zeker gegaan. We wisten daardoor zeker dat we een auto hadden op onze vakantiebestemming, maar we hebben wel een beetje spijt gehad van de wijze waarop we het hebben geregeld. Ik zal uitleggen waarom wij spijt hadden, en hoe we het beter hadden kunnen doen.

Auto huren zonder creditcard vanuit Nederland
We zijn gaan zoeken naar mogelijkheden om een auto te huren zonder creditcard vanuit Nederland. Wanneer je op internet zoekt, dan zijn er zeker mogelijkheden om in Nederland al een auto te reserveren op je vakantiebestemming. Aan de ene kant is dit ideaal, want je bent verzekerd van een auto op je vakantie bestemming. Aan de andere kant viel het wel duidelijk op dat het huurbedrag nogal hoog was. Alles was wel meteen meeverzekerd, maar dan nog lag de huurprijs veel hoger dan wanneer je het op je vakantiebestemming zou regelen. Wij zijn voor deze zekerheid gegaan, en hebben het hogere huurbedrag maar als ‘leergeld’ gezien.

Auto huren zonder creditcard bij je hotel (TIP)
Toen we aan waren gekomen op onze bestemming in Lanzarote, zagen we dat we via ons hotel ook een auto zouden kunnen huren. Een kort gesprek met de baliemedewerker wees uit dat we hier gewoon een auto zouden kunnen huren, zonder dat we in bezit zouden zijn van een creditcard. Daarbij had het hotel een regeling met het autoverhuurbedrijf, waardoor ze een speciale aanbieding konden doen. Het huren van een auto kwam hierdoor zelfs nog net even goedkoper uit, dan wanneer je hem zelf direct bij het verhuurbedrijf zou huren.

Wanneer je geen creditcard hebt is het dan ook aan te raden om vanuit Nederland telefonisch (of via e-mail) contact op te nemen met je hotel, om na te gaan of je daar een auto kunt huren en of je daarvoor een creditcard nodig hebt. Grote kans dat je via je hotel wel een auto kunt huren zonder creditcard, en dat je misschien nog wel goedkoper uit bent.

Auto huren buitenland, mogelijkheden op een rijtje

Een auto huren in het buitenland zonder creditcard is dus mogelijk, maar het is aan jezelf hoe je het aanpakt.

– Snel nog een creditcard regelen (let op dat prepaid creditcards NIET worden geaccepteerd door auto verhuur bedrijven)
– Een auto huren voorafgaand aan je vakantie (waarschijnlijk vrij prijzig, maar je bent wel zeker van een auto)
– Bel vooraf je hotel, en vraag naar de mogelijkheden (wellicht mogelijk om en auto te huren zonder creditcard)

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen