Avifauna, een leuk uitstapje

Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn, wie is er nou nog nooit geweest… De meest uiteenlopende en ook bijzondere vogels zijn te bewonderen in Avifauna. Zo zitten er in het vogelpark ook Kiwi’s. Zeer bijzonder nieuws in 2018 was dat er voor de eerste keer in Nederland een kiwi was geboren. De kiwi’s zijn bijzondere vogels en blijven dat ook wel omdat ze lastig te spotten zijn. Onlangs zijn de vogelshows vernieuwd. Ongekend is het enorme aantal vogels dat tijdens de show gewoon vrij rondvliegt. Zorg er wel voor dat je tijdig een plekje vindt op de tribune 😉

Vogelpark Avifauna leuk voor kinderen

Avifauna is meer dan alleen een vogelpark. Naast de vogels en enkele andere dieren is er een grote speeltuin. Het grootste deel van de speeltuin is gratis. Er is ook een hal met onder andere een klein spookhuisje, carrousel en meer van dat soort dingen. Hiervoor is het aanschaffen van een bandje voor een kleine vergoeding nodig.

Avifauna voor een halve of hele dag

Het vogelpark zelf is redelijk groot maar de meeste mensen zijn hier in een halve dag of iets meer dan dat wel klaar. Dan is alles wel gezien. Wanneer je met kinderen gaat kan je er best een hele dag van maken door shows te bekijken, een speurtocht te doen en uren in de speeltuin door te brengen.

Ohw… en parkeren bij Avifauna is …. gratis!

Vogelpark Avifauna is wat ons betreft een leuk, leerzaam en relaxed uitje.