Langste plaatsnaam ter wereld. Dit is de meest bizarre plaatsnaam.

Bangkok heeft de langste plaatsnaam van de wereld

Langste plaatsnaam ter wereld. De stad de langste plaatsnaam ter wereld ligt in Thailand. Een plaatsnaam met WTF-factor. Naam en betekenis.

Een plaatsnaam met een WTF!!! factor, de langste plaatsnaam ter wereld

Bangkok, eigenlijk iedereen heeft er wel en idee over. Ik vind Bangkok een hele gave stad. Ik ben er vaak genoeg geweest, en heb de goede en minder goede dingen van deze stad gezien. We hebben Bangkok bezocht als start en/of eindbestemming van reizen door Thailand. Iedere keer dat we in Thailand zijn, blijven we altijd een paar dagen in Bangkok in een van de mooi gelegen hotels. We hebben nog steeds goede contacten daar, onder andere met de eigenaar van Needle King Tailor. Gezond is het er niet echt want de luchtvervuiling is enorm.

Maar goed. De langste plaatsnaam ter wereld, je raadt het al, behoort toe aan Bangkok. Hier moet wel bij gezegd worden dat het een ceremoniële naam is, dus er zit betekenis in de naam. Daar komt hij… de langste plaatsnaam ter wereld met de betekenis.

Een plaatsnaam van … heel veel woorden en letters

Zoals al gezegd heeft Bangkok de langste plaatsnaam ter wereld. De Thaise naam van deze grootste stad van Thailand is Krung Thep. Zover niks bijzonders. Naast de officiële naam heeft Bangkok ook een ceremoniële naam. Deze volledige naam voor Bangkok is de langste plaatsnaam ter wereld.

Daar komt hij… de langste plaatsnaam ter wereld

Deze ceremoniele naam van Bangkok is : Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Hoe vaak ik ook in Bangkok ben geweest, na Krung Thep moet ik nog steeds mijn spiekbriefje erbij pakken, want onthouden lukt me niet.

langste plaatsnaam ter wereld
Bangkok heeft de langste naam

Betekenis

Het hele schuingedrukte stuk hierboven is de ceremoniële naam van Bangkok. Uit het feit dat het een ceremoniële naam is kan je al opmaken dat er een diepere betekenis in de naam zit. In het geval van Bangkok is de langste plaatsnaam bijna een verhaal op zich.

De betekenis van de langste plaatsnaam ter wereld is: “Bangkok, de stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat gelijkt op de hemelse woonplaats waar de gereïncarneerde God regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd“.

Ik verwacht van je dat je de eerstvolgende keer met iemand over Thailand of Bangkok praat, je deze Thaise naam en betekenis zonder nadenken op kan noemen.