Bangkok, de allerlangste plaatsnaam ter wereld

Bangkok heeft de langste plaatsnaam van de wereld

Een plaatsnaam met een WTF!!! factor.

Bangkok, eigenlijk iedereen kan er wel iets over vertellen. Zelfs mensen die zo goed als wereldvreemd zijn weten wel dat Bangkok in Thailand ligt. Wij zijn meerdere malen in Bangkok geweest als start of eindbestemming van een reis door Thailand en hebben nog steeds goede contacten daar, onder andere met de eigenaar van Needle King Tailor. Gezond is het er niet echt want de luchtvervuiling is enorm. Je hoeft er zelfs niet bang te zijn voor muggen want die mijden de stad vanwege de vervuiling.

Een plaatsnaam van … heel veel woorden en letters

Bangkok: De Thaise naam van deze grootste stad van Thailand is Krung Thep. Zover niks bijzonders. Bangkok heeft een ceremoniële naam. Deze volledige naam voor Bangkok is de langste plaatsnaam van de wereld. Deze plaatsnaam is : Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit

Het hele schuingedrukte stuk hierboven is de naam van Bangkok. De betekenis van deze naam is “Bangkok, de stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat gelijkt op de hemelse woonplaats waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd“.