Beestenmarkt Delft

Beestenmarkt Delft, bruisend plein in hartje Delft. De Beestenmarkt is uitgaan, horeca en gezellige terrassen. Beestenmarkt vroeger en nu.

Beestenmarkt, uitgaan in Delft

Het centrum van Delft is een gezellig winkel, horeca en uitgaansgebied. In het centrum van Delft vind je dan ook een grote keuze aan restaurants en kroegen. De Beestenmarkt is echt zo’n kenmerkende plek waar de gezelligheid vanaf spat. In de wintermaanden is het er rustiger op het plein, al zitten er met lekker weer altijd wel genoeg mensen op de terrassen. Vooral in de zomer vind ik persoonlijk de Beestenmarkt toch wel het gezelligste plein om een hapje of drankje te doen.

Beestenmarkt Delft

Geschiedenis van de Beestenmarkt

De Beestenmarkt is gelegen in het mooie oude centrum van Delft. Veel horeca met terrassen en vertier tot in de late uurtjes, maar zo is het niet altijd geweest.
Op de huidige Beestenmarkt heeft van ongeveer 1449 tot 1595 het Minderbroerklooster gestaan. Met het slopen van het klooster ontstond er een plein dat hierna is gebruikt als veemarkt voor boeren uit de omgeving. Eigenlijk de enige herinnering hieraan is het beeld van de Delftse Koe die al sinds 1946 op de beestenmarkt staat. In de periode 1595 tot en met 1972 heeft het plein deze functie gehouden. Ook al wordt er geen vee meer verhandeld, de Beestenmarkt in Delft heeft de naam nog wel behouden.
Na het afschaffen van de veemarkt in 1972 is de Beestenmarkt gebruikt als parkeerplaats. In de jaren 90 is ook de parkeerplaats gesloten waarna de Beestenmarkt is uitgegroeid tot een van de drukste uitgaansplekken van Delft. Rondom het plein is de nodige horeca te vinden en het plein zelf staat in de zomer vol met tafeltjes en stoeltjes.

Beestenmarkt Delft nu

De Beestenmarkt in Delft is nu een gezellig plein. Het plein is niet al te groot en omgeven door diverse eet- en drinkgelegenheden. Met name in de zomer zijn de terrassen op de Beestenmarkt druk bezocht. Het hele plein staat dan vol met tafeltjes en stoelen. Een gezellig plein waar horeca zegeviert. In de maanden dat de terrassen niet open zijn, is het toch een mooi plein om te zien. Op de Beestenmarkt in Delft staan 24 platanen (bomen) van ongeveer 60 jaar oud, die het plein een mooie uitstraling geven. De horeca gelegenheden die op de Beestenmarkt zijn gevestigd zijn het hele jaar door open.

Ben je in Delft en zoek je een gezellige plek om uit te gaan dan is de Beestenmarkt zeker in de zomermaanden super gezellig. Op de Beestenmarkt vind je ook Hotel De Koophandel