Beestenmarkt Delft

Beestenmarkt, uitgaan in Delft

Het centrum van Delft is een gezellig winkel, horeca en uitgaansgebied. In het centrum van Delft vind je dan ook een grote keuze aan restaurants en kroegen. De Beestenmarkt Delft is met name in de zomer toch wel het gezelligste plein om een hapje of drankje te doen.

Beestenmarkt Delft geschiedenis

De Beestenmarkt is gelegen in het mooie oude centrum van Delft. Op de huidige Beestenmarkt heeft van ongeveer 1449 tot 1595 het Minderbroerklooster gestaan. Met het slopen van het klooster ontstond er een plein dat hierna is gebruikt als veemarkt voor boeren uit de omgeving. In de periode 1595 tot en met 1972 heeft het plein deze functie gehouden. Ook al wordt er geen vee meer verhandeld, de Beestenmarkt in Delft heeft de naam nog wel behouden.
Na het afschaffen van de veemarkt in 1972 is de Beestenmarkt gebruikt als parkeerplaats. In de jaren ’90 is ook de parkeerplaats gesloten waarna de Beestenmarkt is uitgegroeid tot een van de drukste uitgaansplekken van Delft.

Beestenmarkt Delft nu

De Beestenmarkt in Delft is nu een gezellig plein. Het plein is niet al te groot en omgeven door diverse eet- en drinkgelegenheden. Met name in de zomer zijn de terrassen op de Beestenmarkt druk bezocht. Het hele plein staat dan vol met tafeltjes en stoelen. Een gezellig plein waar horeca zegeviert. In de maanden dat de terrassen niet open zijn, is het toch een mooi plein om te zien. Op de Beestenmarkt in Delft staan 24 platanen (bomen) van ongeveer 60 jaar oud, die het plein een mooie uitstraling geven. De horeca gelegenheden die op de Beestenmarkt zijn gevestigd zijn het hele jaar door open.

Ben je in Delft en zoek je een gezellige plek om uit te gaan dan is de Beestenmarkt zeker in de zomermaanden super gezellig. Op de Beestenmarkt vind je ook Hotel De Koophandel