Belek, Turkije. Turkse Riviera

Belek

Belek is een zeer populaire vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Deze plaats aan de Turkse Rivièra trekt jaarlijks heel veel bezoekers. Er zijn de laatste jaren veel grote hotels gebouwd. Belek ligt op zo’n 30 kilometer afstand van Antalya.

In het laagseizoen is het vrij rustig in Belek. In het hoogseizoen is dat anders. Wanneer alle hotels vol zitten, dan overschrijdt het aantal mensen in deze badplaats al snel de 10.000. Nou zijn het voornamelijk all inclusive hotels die in en om Belek zijn gebouwd. De meeste mensen die een all inclusive hotel boeken blijven het grootste deel van de tijd op het resort zelf. Buiten de resorts valt de drukte, op een aantal toeristische trekpleisters na, meestal erg mee.

In de loop der jaren is Belek door het toenemende toerisme snel gegroeid. Er kan inmiddels naar hartenlust worden geshopt.

Belek, goede uitvalsbasis

Wanneer je verblijft in een van de hotels in Belek, dan zou ik het zonde vinden om de hele tijd op het resort te blijven. Belek is een goede uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Je kunt op veel plekken in de omgeving een auto huren. De wegen in de omgeving zijn redelijk tot goed. Er zijn in de omgeving van Belek de nodige dingen te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Kurşunlu waterval. Bij deze oase kan je genieten van de natuur. Er zijn ruim honderd vogelsoorten te vinden op deze plek. Ook interessant om te bezoeken is het Aspendos amfitheater. Dit amfitheater is meer dan 2000 jaar oud, en er konden vroeger 20.000 mensen in. Er worden nog steeds voorstellingen gegeven in dit theater.

Belek heeft ook een groot golfterrein. Golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Hoewel de meeste all inclusive hotels een mooi zwembad hebben, met de nodige glijbanen erbij, kan je ook een uitstapje maken naar het Troy Aquapark in Belek. Kijk wel voor je gaat naar de openingstijden van het park.

Stranden

Belek heeft op de meeste plaatsen een zandstrand. Het is aan te raden om waterschoenen mee te nemen, omdat het zand niet overal ver doorloopt in zee. Er zijn de nodige plekken waar de bodem wat rotsachtig wordt. Waterschoenen zijn geen overbodige luxe.
Bij de meeste stranden is van alles te doen. Denk aan het huren van een jetski of parasailing.

Ga je op vakantie naar Belek bekijk dan vooraf, maar ook tijdens je verblijf, de bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen tijdens je vakantie in Turkije. Het wil nog wel eens voor komen dat bepaalde punten die je in of buiten Belek wil bezoeken, vandaag open zijn … en morgen tegen alle verwachtingen in weer gesloten zijn.