Bodem van zwembad is glad, voorkom uitglijden

Voorkom dat je kind uitglijdt op de gladde zwembad bodem

Een gladde zwembad bodem kan best gevaarlijk zijn, zeker voor kinderen die uit enthousiasme vaak gaan rennen. Iedere ouder kent het wel, gezellig naar het zwembad en je kind gaat er ineens vandoor. Je roept nog “Niet rennen, in het zwembad is de vloer glad!”, maar meestal praat je tegen dovemansoren. Tot het moment dat je kind uitglijdt. Met een beetje pech wordt het bezoek aan het zwembad hierdoor voortijdig beĆ«indigd.

Uitglijden op de gladde zwembadvloer, de oplossing

Voornamelijk kinderen glijden vaak uit op de gladde zwembadvloer. Ga een dagje kijken in een willekeurig zwembad, en je ziet wel iemand vallen en/of meerdere mensen nog maar net overeind blijven. Blote voeten in het zwembad, dat is nou eenmaal glad. De oplossing zijn zogenaamde sweakers, oftewel zwemsokken voor kinderen.

Zwemsokken zijn speciaal ontworpen voor in het zwembad. Ze hebben een prettige pasvorm, zitten stevig aan de voeten, en zijn antislip. Ze hebben vrolijke kleurtjes. Omdat de tenen open zijn, voelt het totaal anders dan een normale sok. Uitglijden op een gladde zwembadvloer, wordt met het gebruik van goede zwemsokken wel een heel stuk lastiger.

200.000 ongelukken bij zwembaden

Per jaar gebeuren er gemiddeld zo’n 200.000 ongelukken in en om zwembaden. De vloer en bodem van een zwembad is glad, dat is een feit. Een gladde zwembadvloer is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken in het zwembad. Van de 200.000 ongelukken die jaarlijks in zwembaden gebeuren, komt ongeveer de helft (100.000) van de ongelukken voor bij kinderen tot 15 jaar. Kinderen zijn nou eenmaal kinderen, en gaan op een gegeven moment rennen in het zwembad, waarbij ze uitglijden op de gladde zwembadvloer.

Ga je een dagje naar het zwembad met je kids, of ga je op vakantie naar een bestemming met een zwembad? Zorg dan dat je kind veilig is, en neem zwemsokken mee. Het scheelt een hoop ellende als je zeker weet dat je kind niet meer snel zal uitglijden op de gladde zwembadvloer.

“Pas op! De vloer of bodem van het zwembad is glad!”…. Het risico op vallen in het zwembad is veel kleiner met gebruik van zwemsokken. Ook de gladde bodem van het zwembad of trappetje vormen een stuk minder gevaar voor je kind.