Budget Mobiel onbeperkt, ECHT nooit meer extra kosten

Budget Mobiel onbeperkt alles. Echt nooit meer buiten je bundel. Nooit meer een aparte rekening voor extra gebruik. Alles inclusief zonder zorgen.

Budget Mobiel onbeperkt Sim Only voor thuis en op vakantie

Budget Mobiel onbeperkt
Budget Mobiel onbeperkt

Buget Mobiel, voorheen Robin Mobile

Jarenlang had ik persoonlijk een abonnement bij Robin Mobile. Per 17 januari 2020, is Robin Mobile opgegaan in Buget Mobiel. Met het opgaan van Robin Mobile in Budget Mobiel, is deze unieke SIM only aanbieder onderdeel geworden van een grotere organisatie die meerdere diensten aanbiedt. Wat onbeperkte mobiele telefonie betreft is het vereenvoudigd naar een goedkoop abonnement waarbij bellen, Sms’en en MB’s onbeperkt is. Budget Mobiel onbeperkt heeft een unieke opzet waarbij je echt nooit meer buiten je bundel kan ook al zou je daar nog zo je best voor doen. Je hoeft dus nooit meer extra kosten te verwachten. Ik heb op dit moment nog geen ervaring met de klantenservice van Budget Mobiel onbeperkt, dus daar kan ik nu nog weinig over zeggen.

Budget Mobiel onbeperkt alles

Budget Mobiel biedt Sim Only abonnementen aan met Echt ONBEPERKT bellen, SMS en dataWat me vooral aanspreekt is dat je bij Budget Mobiel onbeperkt voor een leuke prijs niet meer hoeft te letten op je verbruik, en dat zelfs zaken die buiten het onbeperkt gebruik vallen zijn ingedekt, waardoor je ook NOOIT een extra rekening kan krijgen waar je niet op had gerekend. Natuurlijk zijn er wel een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden maar ik persoonlijk vind het onbeperkte abonnement van Budget Mobiel ideaal!

Abonnementskeuze Budget Mobiel

Budget Mobiel onbeperkt heeft (op dit moment) nog geen uitgebreide keuze aan mobiele abonnementen zoals voorganger Robin Mobile dat wel had. Lekker simpel dus. Met het onbeperkte Budget Mobiel kan je dus echt onbeperkt bellen, SMSsen en internetten. Natuurlijk is er een fair use policy, maar dan nog… het is onmogelijk om extra kosten te krijgen, ook al zit je aan de fair use policy die Budget Mobiel heeft gesteld.

Nooit onverwachte kosten, hoe werkt dat dan bij Budget Mobiel onbeperkt

Zoals ik al zei hoef je je bij Budget Mobiel geen zorgen te maken over een rekening met aanvullende kosten. Alles is goed ingedekt waardoor je echt nooit een rekening zal ontvangen.

Hoe het werkt bij Budget Mobiel onbeperkt:
Budget Mobiel pakt het als volgt aan. In het Budget Mobiel onbeperkte SIM only abonnement, kan je onbeperkt bellen en SMS’en naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland (over internationaal bellen volgt zo een stukje). Internet gebruik is ook onbeperkt. Vanzelfsprekend is er wel een fair use policy. Dit betekent dat je gebruik in verhouding moet staan met het abonnement wat je afneemt. Zit van s ochtends vroeg tot laat in de avond alleen maar Youtube films te bekijken… ja.. dan zal Budget Mobiel je een keer gaan benaderen.. maar zo snel gaat dat niet gebeuren, dat weet ik uit ervaring ;-). 

Ook geen extra rekening voor bellen naar nummers die niet in je bundel vallen?

Oké, dus onbeperkt bellen, smsjes versturen en internetten maar hoe zit het dan bij Budget Mobiel met het bellen naar betaalnummers zoals 0900 nummers? Dit hebben ze bij Budget Mobiel opgelost door de optie ‘Extra Tegoed’ in te voeren. Extra tegoed moet je zien als prepaid bellen. Bij je abonnement kan je een een bedrag betalen aan Budget Mobiel voor je Extra Tegoed. Ik persoonlijk vind dit een ideale oplossing. Mocht je een nummer willen bellen waar afwijkende kosten voor berekend worden zoals een betaald 0900 nummer, dan wordt dat betaald van je Extra Tegoed. Zie het als prepaid.

Omdat je vooraf je Extra Tegoed bij Budget Mobiel onbeperkt hebt gereserveerd, kan je hier dus ook nooit een losse rekening voor ontvangen. Het Extra Tegoed wat je stort, dus je prepaid kosten, blijven onbeperkt geldig. Je hoeft hier dus ook niet bang te zijn dat je het op  moet maken binnen een bepaalde periode.

Internationaal bellen met Budget Mobiel

Sinds enige tijd is het mobiel bellen binnen Europa een stuk goedkoper geworden. Dit komt door het afschaffen van de roaming kosten binnen de EU. Dit betekent dat je tegenwoordig binnen alle Europese landen gewoon de kosten betaalt voor bellen, sms’en en internetten die je ook in Nederland betaalt. Hier een overzicht hoe het exact werkt bij Budget Mobiel. Let op dat er een verschil is in het bellen vanuit Nederland naar andere EU landen, en bellen naar Nederland en andere EU landen wanneer je in een ander EU land bent.

Mobiel bellen binnen de EU

  • Bellen binnen Nederland: Onbeperkt minuten, sms en data
  • Bellen vanuit EU landen als je niet in Nederland bent: Onbeperkt minuten, sms en data. Je kan vanaf je vakantiebestemming onbeperkt bellen / sms’en naar alle landen die onder de EU vallen, dus ook naar Nederland. Ideaal als je behoeft hebt aan contact met het thuisfront. Je internetgebruik is ook onbeperkt.
  • Bellen vanuit Nederland naar EU landen: Bellen vanuit Nederland naar andere landen binnen de EU werkt net even iets anders. Iedere maand krijg je 100 minuten om gratis te bellen naar landen die onder de EU vallen. Is dit opgebeld dan zal de rest van je Extra Tegoed af gaan wat je bij Budget Mobiel hebt staan. Voor eigenlijk alle gebruikers is dit meer dan voldoende aangezien maar heel weinig mensen hier gebruik van maken.
  • Bellen van Nederland naar landen buiten de EU: Dit gaat af van je Extra Tegoed (Prepaid)
  • Bellen in/vanuit landen buiten de EU: Dit gaat af van je Extra Tegoed.

Mijn ervaring met dit abonnement in de EU

Ik persoonlijk heb inmiddels meerdere vakanties in diverse landen binnen de EU doorgebracht. Dit was nog in de Robin Mobile tijd, maar bij Budget Mobiel werkt het exact hetzelfde. De kinderen hebben vrij veel naar Nederland gebeld om na te vragen hoe het met de huisdieren ging. Het voelt lekker om je geen zorgen te maken dat ze teveel bellen met een rekening van Budget Mobiel tot gevolg. Omdat we informatie hebben gezocht over alles wat de vakantiebestemmingen te bieden heeft (naast mijn normale gebruik) heb ik aardig wat GB’tjes verstookt in een paar weken.

Er zijn wel wat spelregels voor wat betreft internetgebruik in het buitenland. Dat ligt voor normaal gebruik best hoog, dus je hoeft je bij Budget Mobiel onbeperkt hierover geen zorgen te maken… tenzij het echt heel erg extreem gaat worden. Mocht je het echt een keer te gek maken, dan wordt je internetsnelheid gehalveerd voor de rest van de maand. De eerste dag van de maand erop gaat je internetsnelheid gewoon weer omhoog. Dus je hoeft je echt geen zorgen te maken bij Budget Mobiel om iets anders dan je snelheid.

Extra korting bij combineren

Er is een punt waarbij Budget Mobiel meer kan bieden dan Robin Mobile. Budget levert de volgende diensten : energie, TV, vast bellen, vaste telefonie, en mobiele telefonie (SIM only). Wanneer je diensten combineert met Budget Mobiel, dan ontvang je daarvoor een korting op het abonnementsgeld.

Conclusie en persoonlijke ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met het abonnement dat nu door Budget Mobiel wordt aangeboden is echt goed. Een paar punten:

  • Prijs kwaliteitsverhouding is perfect. Vanaf dag 1 werkt alles prima. Ik heb nog geen moment gehad dat het netwerk me in de steek heeft gelaten.
  • Het abonnement is duidelijk: Geen kleine lettertjes en verborgen kosten.
  • Geen verrassingen in de vorm van facturen (niet voor veel datagebruik, niet voor bellen naar betaalnummers). Je kan domweg op geen enkele manier buiten je bundel gaan bij het onbeperkte abonnement van Budget Mobiel onbeperkt. Wat niet in je bundel past betaal je uit je extra tegoed / prepaid.
  • Bij buitensporig veel datagebruik zal Budget Mobiel je vooraf waarschuwen middels een SMS. Je datasnelheid kan dan de rest van de maand worden gehalveerd.

Ik heb mijn best gedaan om minpunten te vinden bij dit abonnement van Budget Mobiel, maar dat is mij persoonlijk (nog) niet gelukt. Ongetwijfeld zijn er mensen die wel problemen hebben gehad met deze aanbieder, maar dat heb je met alle aanbieders. Niet alles gaat altijd goed maar ik persoonlijk ben zo enthousiast over het SIM only abonnement wat Budget Mobiel onbeperkt nu aanbiedt, dat ik ze zeker aanbeveel.