Centerparcs Kempervennen VIP Cottage review

sauna relaxen wellness

Centerparcs Kempervennen VIP Cottage review. Persoonlijke ervaringen met de 4 persoons VIP Cottage in de Kempervennen

VIP Cottage Centerparcs Kempervennen, dit vinden wij ervan

De Kempervennen is een van de grotere vakantieparken van Centerparcs. Verspreid over het vakantiepark staan huisjes [cottages] in diverse prijsklassen. Denk hierbij aan Comfort, Premium, VIP, de Eden cottage, een Woonboot of een Avontuur cottage. Er is keuze genoeg. Wij hebben een weekje doorgebracht in een vernieuwde 4 persoons VIP cottage op de Kempervennen. Dit zijn onze ervaringen.

Indeling cottage

Wij zaten in huisje nummer 358, een luxe 4 persoons VIP cottage [zie deze link naar de VIP cottages op De Kempervennen]. In deze review van de Centerparcs VIP Cottage neem ik dit huisje als voorbeeld. Over de buitenkant van het huisje is niet veel te vertellen… dat ziet er exact zo uit als ieder ander Centerparcs cottage. We vallen dus maar meteen met de deur in huis.

Het eerste wat opvalt is de deur van het huisje zelf. De voordeur van deze Centerparcs Kempervennen VIP Cottage is duidelijk goed beveiligd. Het is een vrij dikke deur. In het verleden waren er nog wel gammele deurtjes te vinden, maar deze deur was opvallen stevig. Dat op zich geeft wel een lekker gevoel.

Bekijk hier meteen alle Center Parcs vakantieparken en VIP huisjes

Hal en toilet

Bij binnenkomst sta je in de hal waar meteen een deur is naar het toilet. Handig als je na een lange reis in je cottage aankomt. Je hoeft niet eerst op zoek naar het toilet ;-). De hal heeft een verwarming en daarboven een kapstok. De plaatsing van de verwarming en kapstok vind ik persoonlijk wat vreemd. Zoals in veel Centerparcs cottages is het ook in de Kempervennen zo dat de kapstok precies boven de verwarming zit. Als je in de wintermaanden de verwarming in het huisje opstookt kan die echt heet worden. Hou dus even rekening met de jassen die je erboven hangt. Of zet de verwarming in de hal wat lager of uit.

Huiskamer van de Centerparcs Kempervennen VIP Cottage

Vanuit de hal kom je in de huiskamer terecht. De huiskamer is niet bijzonder groot, maar zeker ruim genoeg voor vier personen. Er staat een eettafel met stoelen, een tv-meubel met een televisie en een bank. En natuurlijk is er een open haard. Het is een woonkamer zoals je overal bij Centerparcs cottages ziet. Het enige minpunt hier, maar dat vind ik eigenlijk een algemeen verbeterpunt van Centeparcs, dat is de bank. Iedere keer dat wij in een Centerparcs cottage verblijven vraag ik mezelf opnieuw af waarom er niet wordt geïnvesteerd in een bank die iets beter zit. In een Centerparcs Kempervennen VIP Cottage is het niet anders. Ik snap dat er geen dure luxe bankstellen worden neergezet, maar deze bank zit echt niet lekker. Maar ja, je bent toch het grootste deel van de tijd buiten de deur.

Keuken en slaapkamers

Deze Centerparcs Kempervennen 4 persoons VIP Cottage heeft een open keuken, ook weer standaard voor Centerparcs. De keuken heeft een gasfornuis, koelkast, magnetron en dolche gusto koffieapparaat. Er is geen oven aanwezig. Verder is alles gewoon aanwezig in de keuken. Geen bijzonderheden daar dus.

Er zijn twee slaapkamers. Een aan de voorkant en een aan de achterkant van de VIP Cottage. Ook hier valt weinig anders over te zeggen dan dat de kastruimte wel beperkt is.

Centerparcs Kempervennen VIP Cottage
Centerparcs Kempervennen VIP Cottage

Badkamer, bubbelbad, douche en sauna in Centerparcs Kempervennen VIP Cottage

Deze luxere VIP Cottage heeft op zich een mooie badkamer met sauna, maar hier heb ik toch echt wel even een punt van kritiek.

Deze Centerparcs Kempervennen VIP Cottage heeft op zich een hele mooie ruime badkamer. Ik heb foto’s gemaakt, maar die ben ik helaas kwijt.
Er is een mooie moderne dubbele wasbak wat altijd wel makkelijk is. Dan is er een mooi bubbelbad. Het bubbelbad heeft vrij rechte wanden en is dan ook geschikt voor wat grotere mensen. Ben je klaar met badderen, dan start na een paar minuten de motor van het bad weer om het systeem droog te blazen. Dat voorkomt schimmelvorming en vieze geurtjes. Tot zover positief.

Kritiek

De Sauna in deze Centerparcs Kempervennen VIP Cottage krijgt wat kritiek te verduren. Zoals eerder al gezegd neem ik onze VIP cottage als voorbeeld. Ik kan niets zeggen uit eigen ervaring over andere cottages, maar ik heb vergelijkbare verhalen gehoord.

Vanuit de badkamer viel het op dat het hout van de sauna rechts onder deels was weggerot. Er was ook best een flink stuk van het hout zwart van de schimmel. Dit was zover dat alleen vervangen van het hout het probleem kan verhelpen. Waarschijnlijk ontstaat dit probleem omdat het water uit de open douche op het hout komt. Een deur voor de douche voorkomt dit probleem.

Gevaarlijk:
In de sauna zelf viel me ook iets op wat naar mijn mening niet helemaal in orde is. Mijn vrouw noemde de situatie zelfs gevaarlijk.
Net naast de deur zit de kachel / steenverwarmer of hoe je het noemt. Dat wordt natuurlijk vreselijk heet. Opvallend is dat er aan de bovenkant houten latten voor zitten zodat je je knieën of bovenbenen daar niet aan kan verbranden. Kijk je verder naar beneden, dan zie je dat die latten niet helemaal doorlopen naar beneden. Het kan zomaar gebeuren dat je je voet opzij zet en met je voet of onderbeen tegen die kachel komt. Dat is zeker een punt wat simpel te verbeteren is.

Samengevat: Centerparcs Kempervennen VIP Cottage

Kort samengevat is de Centerparcs Kempervennen VIP Cottage een normale Centerparcs cottage maar dan met wat meer luxe. Ga je naar De Kempervennen en weet je vooraf dat je weinig tot niet in je huisje bent, dan kan je je afvragen of een Centerparcs Kempervennen VIP Cottage het waard is om meer voor te betalen. Het kan goed zijn dat je met een goedkoper huisje ook helemaal tevreden bent. Ga je naar Centerparcs om te relaxen, lekker te badderen en hou je van sauna, dan is een Centerparcs VIP Cottage een goede keuze.
Een volgende keer kiezen wij waarschijnlijk weer voor een VIP Cottage, ondanks de paar minpuntjes.