Charles Lindbergh Hotel Phantasialand review

Charles Lindbergh Hotel Phantasialand receptie

Charles Lindbergh Hotel Phantasialand review. Mijn persoonlijke ervaringen met dit zeer bijzondere hotel. Dit is het Charles Lindbergh hotel.

Het Charles Lindbergh hotel

Phantasialand in Brühl is een van mijn favoriete attractieparken. Ik kom er met enige regelmaat met het gezin. We hebben eerder in het Lin Bao hotel overnacht, een keer in een hotel in de omgeving van Phantasialand en we hebben in het Charles Lindbergh Hotel geslapen. Deze laatste is toch wel erg bijzonder. De opzet van het hotel heel apart. De achtbaan Fly gaat dwars door het hotel en komt bij veel kamers op enkele meters voor de deur voorbij. Inchecken, slapen, eten en drinken in het Charles Lindbergh Hotel en wat kun je verwachten. Ben je nieuwsgierig naar foto’s van het hotel, dan heeft Tripadvisor er veel voor je.

Aankomst en parkeren bij het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand

Charles Lindbergh Hotel Phantasialand receptie

Parkeren

Phantasialand ligt in Brühl Duitsland, niet ver over de grens. Vanaf Nederland rijdt het makkelijk en snel aan naar Phantasialand. Wanneer je in het Charles Lindbergh hotel logeert, dan kun je je auto neerzetten op de parkeerplaats direct tegenover het hotel. Je kunt vanaf de parkeerplaats via een loopbrug naar het hotel. Je staat binnen een paar minuten in de lobby. Hou bij aankomst je reservering bij de hand. Als je je reservering aan de parkeerwachter laat zien, kun je de parkeerplaats op.

Inchecken

Het inchecken bij het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand gaat ook vrij snel en soepel. Het is aan te raden om al voor je aankomst online in te checken. Dan ben je een stuk sneller klaar met inchecken dan wanneer je het op dat moment nog moet doen. Er zijn twee balies waar je in kunt checken, maar wanneer het wat drukker is dan wordt er extra personeel ingezet. Wij hebben vooraf al ingecheckt en waren in een paar minuten klaar.

Bagage bij aankomst en vertrek

Wanneer je aankomt bij het Charles Lindbergh Hotel in Phantasialand en hebt ingecheckt dan krijg je, als je dat hebt geboekt, meteen je tickets voor Phantasialand. Is je kamer nog niet klaar, dan is er in de lobby een afgesloten ruimte waar je de bagage veilig gratis neer kunt zetten. De mogelijkheid om je bagage daar te laten staan is er ook op de dag van je vertrek.

Kamers van het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand

Het Charles Lindbergh hotel is in 2022 uitgeroepen tot het beste themahotel van Europa. Ik sta daar niet van te kijken want het is echt heel bijzonder opgezet. Als je naar het gebouw kijkt, dan zou je zeker niet zeggen dat het een hotel is. De deuren van de kamers zijn niet makkelijk te herkennen.

Charles Lindbergh Hotel Phantasialand review

Op de foto hierboven zie je enkele kamers van Gate B. Linksonder en rechtsboven op de foto zie je ook nog net een stukje van de achtbaan Fly die dwars door het hotel raast. Deze foto is gemaakt vanuit onze hotelkamer.

De kamers zelf van het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand zijn nogal aan de kleine kant. Ik vind dat geen enkel probleem, want het enige wat je in je kamer doet is slapen. Het zijn lange smalle kamers met twee bedden. Achterin is een kleine badkamer met douche en toilet. Er is een kast en een lade onder het bed om spullen op te bergen. Hieronder een foto van onze kamer. Hier slaap je als een aeronaut.

Charles Lindbergh Hotel Phantasialand review

Eten en drinken in het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand

Eten en drinken in het hotel is goed geregeld. Er is een bar waar je terecht kunt voor een drankje. Direct naast de bar zit restaurant Uhrwerk. Zowel de bar als het restaurant van het Charles Lindbergh Hotel zijn, zoals je van Phantasialand kan verwachten, tot in de kleinste details in het thema gebouwd. Over het eten kan ik niets anders zeggen dan dat het heerlijk was.
Wat wel bijzonder is, dat zijn de zitplaatsen. Op sommige plekken zit je vrij dicht naast andere bezoekers. De stoelen zitten vast aan de tafel, maar je kan ze wel naar je toe halen en draaien. Als iemand op een stoel beweegt, dan bewegen de stoelen van de andere mensen aan je tafel mee. Ik persoonlijk vond de stoelen niet echt comfortabel zitten. Het eten maakte dat dan weer helemaal goed.

Toegang tot het park

Vanuit het Charles Lindbergh Hotel loop je zo Phantasialand in. Er staat bij de ingang tot het park altijd iemand om je kaartje te controleren. Vanaf 09:00 uur kan je vanuit het hotel het attractiepark in. ’s Avonds gaat deze ingang even dicht. Later op de avond gaat de poort weer open, zodat je nog even door het themagebied Rookburgh kan lopen.

Misschien niet geschikt voor iedereen

Het was voor ons de eerste keer dat we in het Charles Lindbergh Hotel in Phantasialand hebben verbleven. Het is ons zeer goed bevallen. Toch kan ik me voorstellen dat sommige mensen de kamers wat benauwend vinden. Ook kan ik me voorstellen dat mensen die minder goed ter been zijn het wat lastiger hebben in de smalle ruimte tussen de bedden.

Eindconclusie

Ik persoonlijk vind het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand zeker de moeite waard om te overnachten. De kleinste details van het hotel passen perfect bij dit themahotel. De kamers zijn schoon en bijzonder ingericht. Het eten in restaurant Uhrwerk is ook erg lekker. In- en uitchecken kan je online al doen, zodat je bij aankomst snel klaar bent. Het personeel is ook erg vriendelijk en behulpzaam.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen de kamers van het Charles Lindbergh Hotel Phantasialand wat benauwend vinden omdat het erg smal is. Er is niet veel ruimte tussen de bedden, dus als je slecht ter been bent kan dat misschien wat onhandig zijn.