Corona hotel annuleren

Hotel geboekt, maar wil je je hotel annuleren zolang het coronavirus rondwaart?

Het coronavirus heeft de hele wereld in de ban. Een groot deel van het normale leven ligt stil. Het is onwerkelijk om het mee te maken. Onder andere de reisbranche heeft het zwaar te verduren. Hotels zijn nog open, maar staan voor het overgrote deel leeg. Veel mensen hebben besloten om tijdens de corona uitbraak hun hotel te annuleren. Kan dat zomaar?

Tijdens corona je hotel annuleren, onze persoonlijke ervaring

Corona hotel annuleren : Wij hebben vorig jaar al veel tijd besteed aan het uitstippelen van een reis door Ierland. Alle hotels hebben we los van elkaar geboekt. Nu tijdens de corona crisis kregen we steeds meer de bevestiging dat onze reis door Ierland niet door kon gaan. We hebben per hotel gekeken hoe het zat met het hotel annuleren in combinatie met corona. Niet alle hotels waren even duidelijk over het annuleren van het hotel, en eventuele kosten. Ook waren er een aantal die aangaven kosten te berekenen wanneer we ons hotel wilden annuleren.

Corona hotel annuleren : Persoonlijk contact

Wij hebben alle hotelboekingen erbij gepakt, en hebben alle hotels persoonlijk benaderd. Onze vraag : Kunnen wij het hotel annuleren in verband met het corona virus?
Op één hotel na, en dat was ook meteen de duurste, kregen we een positief antwoord. Tijdens de corona crisis het hotel annuleren is geen probleem. Er zouden geen kosten berekend worden, ook al stond dat wel in de voorwaarden van het hotel.

Tijdens corona je hotel annuleren? Wij raden aan om persoonlijk contact op te nemen met de organisatie waar je je hotel hebt geboekt met de vraag of je tijdens de corona crisis het hotel annuleren gratis is. Kom je er niet uit met de reisorganisatie, neem dan altijd even persoonlijk contact op met het hotel met de vraag of tijdens de corona crisis het hotel annuleren kosteloos is. Grote kans dat je hotel annuleren zo geen geld kost.
Heb je rechtstreeks een hotel geboekt, dan neem je natuurlijk direct contact op met je hotel met de vraag of het hotel annuleren mogelijk is zonder kosten.