Dagje uit : Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam vandaag, ook met kinderen

Amsterdam trekt dagelijks gigantische aantallen bezoekers uit binnen- en buitenland. Al deze bezoekers trekken het centrum in, en bezoeken over het algemeen de standaard bezienswaardigheden. Daar is helemaal niets mis mee, want het zijn niet voor niets bezienswaardigheden.

TIP

Met de I Amsterdam City Card bezoek je ‘gratis’ musea, attracties, maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer, en nog veel meer. Klik hier voor een overzicht van alles wat je kan doen met deze card.

Een paar tips….

Er is teveel te doen in Amsterdam op één dag, dus je moet een keuze maken. Een wandeling door het centrum, een bezoek aan De Wallen, sfeer snuiven op De Dam, winkelen in de PC Hooftstraat of, struinen over de Albert Cuyp Markt. Ben je meer van de musea, dan is er ook genoeg te doen in Amsterdam. De hoofdstad heeft de nodige mooie en interessante musea. Hou je van spanning, en wil je daarbij meteen iets leren over de geschiedenis van Amsterdam, dan kan je griezelen in de Amsterdam Dungeon.

Duik ook in de geschiedenis en het verhaal van Anne Frank. Het Anne Frankhuis in Amsterdam is super populair onder toeristen. Hou rekening met een flinke wachtrij op de drukkere dagen.

Vergeet daarbij ook niet de rondvaarten door de grachten van Amsterdam. Zeker in de zomermaanden is een rondvaart door de grachten iets wat je zeker kan doen in Amsterdam. In de zomer is het vaak een gezellige drukte op het water, en je hebt ook nog eens de kans om bekende Nederlanders voorbij te varen.

Op de vraag ‘Wat te doen in Amsterdam vandaag’ is geen simpel antwoord te geven. Het is sterk afhankelijk van waar je interesses liggen, hoeveel tijd je hebt en wat voor weer het is. Daarbij is er altijd wel wat te doen in Amsterdam ongeacht het weer.

Goedkoop parkeren Amsterdam

Wanneer je Amsterdam bezoekt, dan kan je met het openbaar vervoer of met de auto. Kom je met de auto, dan is het aan te raden om buiten het centrum te parkeren op een P+R parkeerplaats, waarna je goedkoop en onbeperkt met het openbaar vervoer door Amsterdam mag reizen.
Wij hebben hier onze ervaringen beschreven in een artikel over goedkoop parkeren in Amsterdam.

Dagje Amsterdam? Wat te doen in Amsterdam vandaag? Wat te doen in Amsterdam met kinderen? Bovenaan deze pagina een aantal suggesties.