De Ooievaart rondvaart Den Haag

De Ooievaart rondvaart Den Haag

De Ooievaart rondvaart Den Haag. Boottocht met gids door de mooiste delen van het centrum. Vanaf het water ziet Den Haag er heel anders uit.

Boottocht door Den Haag met De Ooievaart

Het centrum van Den Haag trekt jaarlijks veel bezoekers. Den Haag heeft veel plekken die niet alleen mooi zijn om te bekijken, maar die ook van historische waarde zijn. Er valt dan ook veel te vertellen over het Haagse centrum. Er zijn dan ook wandelingen met een gids die je langs de mooiste en interessantste plekken voert. In Den Haag ligt ook een heel netwerk aan mooie grachten, Er is vanzelfsprekend dan ook de mogelijkheid om een rondvaart te doen door Den Haag centrum, onder ander met De Ooievaart.

Als geboren en getogen Hagenees kan ik je vertellen dat een rondvaart een heel andere kijk geeft de stad. Vanaf het water zien de gebouwen er toch anders uit. Ook weet de gids alles te vertellen over de mooie en bijzondere plekken waar je langs vaart. De Ooievaart is een van de grotere en meer bekende organisaties waarmee je een rondvaart door Den Haag kan doen.

Vrijwilligers varen voor De Ooievaart

Tijdens een boottocht / rondvaart door Den Haag met De Ooievaart leer je veel over de stad, de geschiedenis en de bezienswaardigheden. De schippers zijn vrijwilligers, wat meestal betekent dat ze de rondvaarten doen uit liefde voor de stad. De kennis over de stad die de schippers van De Ooievaart hebben, bestaat voor een belangrijk deel dan ook uit de eigen kennis van hun stad, Den Haag.

Opstapplaats en onderweg

Een rondvaart door Den Haag met De Ooievaart start en eindigt op de Bierkade 18-B. Dit is aan de rand van het Haagse centrum. Zonder de teveel details te verklappen kan ik zeggen dat je langs het op een steenworp afstand van de Bierkade gelegen Chinatown vaart. Ook kom je langs de puur Haagse Schilderswijk, de Mauritskade, de Koninklijke Stallen, het levendige Buurtschap 2005, en vanzelfsprekend het nieuwe politieke centrum van de stad. Na anderhalf uur varen door Den Haag centrum, keert de rondvaart met De Ooievaart terug op de Bierkade.

Bereikbaarheid van De Ooievaart

Wil je met De Ooievaart een rondvaart maken door het centrum van Den Haag, dan is het goed te weten dat het vertrekpunt op de Bierkade 18 goed te bereiken is.

Trein: Het havenkantoor ligt op iets meer dan tien minuten loopafstand van het Centraal Station en station Hollands Spoor.
Openbaar vervoer: Het centrum van Den Haag is goed bereikbaar met het OV. Op ongeveer 500 meter ligt de dichtstbijzijnde halte.
Eigen vervoer: Het vertrekpunt van de rondvaart door Den Haag met De Ooievaart is ook met de auto te bereiken, maar parkeren voor de deur is zeker niet aan te raden. Als je überhaupt al een plekje kan vinden, mag je er maar twee uur staan. De Ooievaart heeft wel een afspraak met de dichtstbijzijnde parkeergarage. In parkeergarage Helicon kan je goedkoper parkeren.

Extra informatie voor een rondvaart door Den Haag met De Ooievaart

Het vertrekpunt van De Ooievaart Den Haag is dus goed te bereiken, maar er is meer handige informatie.

Reserveer vooraf – Wil je een rondvaart doen door Den Haag met De Ooievaart, dan is het zeker aan te raden om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Annuleren van de reservering – Het annuleren van je reservering voor een rondvaart door Den Haag met De Ooievaart kan tot 24 uur voor vertrek. Er zitten wel kosten aan je annulering. Deze worden verrekend met het bedrag dat je terugkrijgt.

Rolstoelen – Ben je rolstoelgebonden en/of kan je niet zelfstandig de boot betreden, dan is er één boot beschikbaar met een lift. Vermeld dit dus vooraf bij je reservering voor een rondvaart met De Ooievaart door Den Haag.

Geen honden mee aan boord – Op hulphonden na, mogen er geen honden aan boord. Ook dit moet je aangeven bij je reservering.

De Ooievaart rondvaart Den Haag
Rondvaart Den Haag

Vaarseizoen – De overdekte boot vaart het hele jaar door. De open boten varen van april tot en met oktober, daarbuiten op aanvraag.

Rondvaarten gaan door, ook bij slecht weer – De rondvaarten gaan door, ook wanneer het regent. Alleen bij onweer of erg harde wind kan De Ooievaart besluiten om de rondvaart te annuleren.

Geen toilet aan boord – Hou er voorafgaand aan je rondvaart door het mooie Den Haag met De Ooievaart rekening mee dat er geen toilet aan boord is van de open boten. Een plasje doen is er dan ook niet bij tijdens de boottocht. Rondom het vertrekpunt van De Ooievaart zijn horecagelegenheden waar je vooraf een hapje en/of drankje kan doen voor de rondvaart start.