Disneyland Parijs, zo haal je het beste uit je bezoek aan Euro Disney

Spring direct naar jouw onderwerp
* Tips voor bezoek Disneyland Parijs
* Heenreis naar Disneyland Parijs via tolweg
* Milieuzone Parijs
* Aankomst bij Disneyland Parijs
* In de Disneyland hotels
* Disney Village
* In de Disneyland parken (Extra Magic Time en Fastpass)
* Disneyland APP
* Illuminations, show aan het eind van de dag
* Tijdens Illuminations, welke attracties zijn nog open
* Ontbijt in het Disneyland park
* Dineren in Disneyland Parijs of Disney Village

Tips voor een geslaagd  bezoek aan Disneyland Parijs

Disneyland Parijs (Euro Disney Resort) is een zeer populaire bestemming. Een goede voorbereiding is misschien wel het belangrijkste om een geslaagd bezoek aan dit Disney park te garanderen. Het weer, daar hebben we geen invloed op maar voor de rest ligt het toch grotendeels aan jezelf wat je uit je bezoek aan Disneyland Parijs haalt. Het is zonde om onvoorbereid op pad te gaan en achteraf te concluderen dat je nog lang niet alles uit je bezoek aan Disneyland hebt gehaald. Een bezoek aan het park of een verblijf in een van de Disneyland Hotels of hotels in de directe omgeving van Disneyland kost een hoop geld dus wil je niet met een kater weer naar huis gaan. We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet om je te helpen het beste te maken van je magisch verblijf in Parijs. Dit om je een beetje op weg te helpen. Het loopt van de heenreis tot het bezoeken van attracties in het park, tanken in Frankrijk en de terugreis. Ohw, ik vergeet bijna het ontbijt die je waarschijnlijk bij je Disney hotel boeking krijgt, hierover is ook nog wel wat te zeggen.

De heenreis (duur / tolweg)

Disneyland Parijs ligt een stukje buiten Parijs in Marne-la-Vallée. Vanuit Nederland rijdt het snel aan. Gerekend vanaf de regio Den Haag is het  ongeveer 4,5 uur rijden tot aan Euro Disney dus dat is goed te doen. Eenmaal in Frankrijk zal je waarschijnlijk het grootste gedeelte over de A1 rijden. Een ding om vooraf rekening mee te houden is dat de A1 een tolweg is. Bij het punt waar vanaf je tol moet betalen krijg je een kaartje, vergelijkbaar met een parkeerkaart. Op het moment dat je de tolweg verlaat kan je het kaartje in de betaalautomaat doen en de tol betalen. Dit kan zowel contant als met ‘plastic’. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de afstand die je op de tolweg hebt gereden. In ons geval waren we afgerond € 15,00 kwijt. Het is mogelijk om de tolweg te vermijden maar dan moet je rekening houden met zeker anderhalf uur meer reistijd. Je komt dan wel door hele kleine dorpjes maar het is geen aanrader om de tolweg te vermijden gezien de fors langere reistijd. Mijn advies is : neem gewoon de tolweg. Vlak voor Parijs ga je linksaf de A104 op. In de verte zie je dan al de gebouwen van de voorsteden van Parijs.

Milieuzone Parijs!

Als je de snelweg volgt direct naar Disneyland dan blijf je buiten de ring om het centrum van Parijs. Hou er rekening mee dat er in het centrum van Parijs (ring) een milieuzone is ingesteld. Deze zone mag je alleen met je auto bezoeken als je een milieusticker hebt. Heb je die sticker niet op je auto dan kan het gevolg een flinke boete en een rijverbod zijn. Op dagen dat er veel luchtvervuiling is kan deze zone worden uitgebreid. Je zal er geen last van hebben als je alleen naar Disneyland gaat maar maak niet de fout om Parijs in te gaan met de auto als je geen sticker hebt. Neem dan vanaf Disney Village de trein richting Parijs. Wil je een milieusticker bestellen doe dat dan op tijd want het kan de nodige weken duren voor je hem binnen hebt. Twijfel je, bestel hem dan voor alle zekerheid. Let trouwens op dat je de sticker via de juiste website bestelt zodat je hem voor een paar euro in huis hebt. Er zijn websites die de sticker voor enkele tientallen euro’s aanbieden……. terwijl ze hem zelf ook weer voor een paar euro bestellen via : https://certificat-air.gouv.fr/ Er zijn meer plaatsen waar een milieusticker nodig is.

Aankomst bij Disneyland Parijs

Afhankelijk van je eindbestemming zal je terecht komen op de parkeerplaats van Disneyland Parijs of bij je hotel. Er zijn een aantal specifieke Disney hotels die grenzen aan Disney Village. In de directe omgeving van het Euro Disney Resort liggen nog een groot aantal hotels te vinden. Een aantal van die hotels heeft een shuttle service om je naar Disneyland te brengen. Mocht je verblijven in een Disney hotel dan heb je een aantal voordelen ten opzichte van hotels in de omgeving van Disney. 

In de Disneyland Parijs hotels

De dag van aankomst kan je direct inchecken. In de meeste gevallen zal je kamer uiterlijk om 15:00 uur beschikbaar zijn maar het komt ook voor dat je kamer al klaar is als je ‘s-ochtends rond 10:00 uur aankomt. Is je kamer nog niet klaar is dat geen probleem. Je krijgt op dat moment al de tickets voor de twee Disneyparken zodat je meteen al kunt gaan genieten. Er is 24/7 bezetting in de hotels dus als je al het park in gaat voordat je de sleutel hebt is dat geen probleem, die kan je dus ook na sluitingstijd van de Disney parken alsnog ophalen. Hou er wel rekening mee dat de kans aanwezig is dat je in de rij moet aansluiten voor je geholpen wordt. Uitchecken gaat simpelweg door je sleutel in de lobby van je hotel in het daarvoor bestemde bakje te doen.

Niet iedereen spreekt (goed) Engels
Het is mij opgevallen dat de Fransen over het algemeen niet zo heel denderend Engels spreken. Wat ik persoonlijk echt heel bizar vind is dat je in de Engelse taal, zelfs bij het inchecken in je Disneyland hotel, soms met handen en voeten duidelijk moet maken wat je bedoelt. De standaard dingen gaan vaak nog wel maar vraag geen simpele dingen die niets te maken hebben met de zaken waar ze zich dagelijks mee bezig houden want dan loopt een gesprek vaak erg stroef. Dit terwijl het overgrote deel van de hotelgasten geen Frans spreekt. Je zou toch zeggen dat één van de eisen bij het selecteren van personeel in een Disneyland hotel toch zou moeten zijn dat minimaal een eenvoudig gesprek in het Engels geen probleem moet zijn. Dit valt trouwens ook op bij de mensen die werken in de Disney parken. Het Engels wat ze kennen gaat vaak niet verder dan een paar regels die ze uit hun hoofd hebben geleerd voor het verhaaltje wat bij de attractie hoort.

Disney Village Disneyland Parijs

De Disney hotels liggen aan de rand van de twee Disney parken (Disneyland Park en Walt Disney Studio’s park). Vanuit de hotels is het goed te lopen naar de ingang van de Disney parken. Vanaf de hotels die verder weg liggen is het zo’n 20 minuten lopen maar in de meeste gevallen rijden er shuttle bussen van de hotels naar de Disney ingang.
Lopend vanaf de hotels naar de ingang van de parken loop je door Disney Village. Dit is een stuk met voornamelijk winkels en restaurants. Naast meer onbekende winkels en restaurants kom je ook een grote Lego winkel tegen en het bekende Planet Hollywood. Wandel hier op je gemak doorheen en kijk wat er allemaal te doen is. Voor alles wat er te doen is in Disney Village kan je kijken op http://www.disneylandparis.nl/bestemmingen/disney-village/

In de Disneyland parken (extra magic time en fast passes)

Extra Magic Time

Verblijf je in een van de Disneyland hotels dan mag je extra vroeg de Disney parken in wat ideaal is. Een uur voordat de overige bezoekers het park mogen betreden kan je al een aantal attracties bezoeken. Welke attracties er open zijn tijdens de extra magic time wordt je verteld in je Disneyland hotel. Zorg dat je ook dan op tijd bent zodat je zo efficiënt mogelijk gebruik kan maken van dit waardevolle uurtje. Attracties die vaak al vroeger open zijn en waar de wachtrijen overdag erg lang worden zijn onder andere Peter Pan in het Disneyland Park en de superleuke attractie Ratatouille in de Disney Studio’s. Maak voor dit uurtje een plannetje. Doe op één dag de attracties die eerder open zijn die in hetzelfde park zijn. Ga tijdens de extra magic time NIET eerst een attractie doen in de Disney Studio’s en de volgende in Disneyland Park want dat is zonde van je tijd. Doe in dit uurtje de attracties in één park.

Disneyland Paris Fastpass

Bij veel attracties kan je een zogenaamde ‘Disneyland Paris Fastpass’ (kort Fastpass) halen wat je een hoop wachttijd kan besparen, maak hier dan ook gebruik van. Een fastpass heeft wel voor- en nadelen.
Een fastpass werkt als volgt: Als er een lange wachtrij staat bij de attractie die je wilt doen en die attractie heeft de mogelijkheid om een fastpass te halen dan scan je je toegangskaart voor de Disney parken bij een fastpass automaat. Je krijgt dan een kaartje waarop een tijdvak staat waarbinnen je de attractie kan doen. Je hoeft dan niet in de lange rij te staan maar kan je de attractie in via de speciale fastpass ingang. Hou er rekening mee dat je maar één fastpass kan halen per toegangskaart. Je kunt geen andere fastpass halen tot de aangegeventijd op de eerdere fastpass is verstreken.
Een Disneyland fastpass heeft dus als voordeel dat je niet zo lang in de rij hoeft te staan maar heeft als nadeel dat je in een aangegeven tijdsvak van 30 minuten de attractie een keer kunt doen. Het kan dus voor komen dat dit tijdvak net niet aansluit met de wachttijd bij andere attracties die je wilt doen. Het kan dus zijn dat de tijd te kort is om nog een attractie te doen voordat je je fastpass kunt gebruiken of dat je fastpass is vervallen omdat een andere attractie ineens wel erg lang duurde. Dit is even een kwestie van goed nadenken en plannen.

Op dit moment kan je een fastpass halen voor de volgende attracties:

DISNEYLAND PARK
Indiana Jones and the Temple of Peril, Adventureland
Star Wars: Hyperspace Mountain, Discoveryland
Buzz Lightyear Laser Blast*, Discoveryland
Big Thunder Mountain, Frontierland
Peter Pan’s Flight, Fantasyland
Star Tours, Discoveryland

WALT DISNEY STUDIOS PARK
Rock’n’Roller Coaster starring Aerosmith, Backlot
The Twilight Zone Tower of Terror**, Production Courtyard
Ratatouille: The Adventure, Toon Studio

Gebruik de Disneyland APP!

Ideaal om te gebruiken is de Disneyland app. Voor IOS en Android is de officiele Disneyland app te downloaden. Voor de Windows Phone is een andere app beschikbaar met minder mogelijkheden.
Met de Disneyland app kan je een aantal dingen. Zo kan je onder andere de actuele wachttijden zien. Je kunt per park / attractie de wachttijden zien en zo beslissen welke attractie op dat moment het handigste is om te gaan doen. Daarbij heeft de officiële app een kaart van het park waarmee je makkelijk de kortste weg naar de attracties vindt. Hiervoor zoek je de attractie op, deze wordt dan aangegeven op de kaart. Jouw locatie wordt weergegeven door een blauw balletje die realt time met je mee beweegt. Zo zie je dus waar je loopt en kan je snel daarheen waar je wezen moet.

Illuminations, show bij sluiting Disney parken

Illuminations is de naam van de show die bij sluiting van het park bij het kasteel wordt gedaan. Wat vroeger een show met alleen muziek en vuurwerk was is tegenwoordig een show met muziek, vuurwerk, laser, water en projectie. Illuminations is een spectaculaire show die je niet mag missen. Hou er rekening mee dat de beste plekken om deze show te bekijken (recht voor het kasteel van Doornroosje) al ver van tevoren worden bezet. Meer dan een uur van tevoren gaan mensen al zitten op de plekken met het beste uitzicht op het kasteel. Mocht je er geen zin in hebben om een uur van tevoren al te gaan zitten wachten op de show, dan kan je later ook nog wel redelijk goede plekken vinden. Deze plekken zijn te vinden als je op het plein voor het kasteel naar rechts gaat. Net even voorbij het drukste stuk, halverwege het plein en de attractie Buzz Lightyear Laser Blast, zijn nog wel plekken te vinden met redelijk tot goed uitzicht op het kasteel zodat je nog volop kunt genieten van de show.

Attracties tijdens Illuminations

De meeste delen van het Disneyland Park gaan al eerder dicht. Je wordt dan richting het kasteel geleid zodat het grootste deel van het park leeg is aan het eind van de avond. Alleen Discoveryland (rechts voor het kasteel) blijft nog open tot de Illuminations show is afgelopen. Blijf je meer dagen in het park en heb je Illuminations al gezien dan is het aan te raden om een kwartier tot een half uur voor de start van Illuminations de attracties in dit park nog te doen. Buzz Lightyear Laser Blast, Star Tours etc hebben dan vaak een wachttijd van niet meer dan 5 minuten. Zeker tijdens de Illuminations show kan je dan bijna gewoon doorlopen.

Muggen in Disneyland
Opvallend is de muggen invasie die s avonds ineens begint tijdens de warmere dagen. Zeker bij attracties als Buzz Lightyear Laser Blast en It’s a small world word je levend opgegeten. Zorg er dus voor dat je een goed muggenwerend middel meeneemt naar Disneyland Parijs.

Ontbijt in het Disney park

Bij je hotel boeking krijg je waarschijnlijk ook vouchers voor ontbijt. Dit ontbijt kun je nuttigen in de restaurants die in het hotel worden aangegeven. Het ontbijt bestaat uit  bijvoorbeeld een croissant, chocolade broodje of broodje ei, sinaasappelsap, koffie, thee, chocolademelk. Lekker even rustig ontbijten is de bedoeling. Hou er rekening mee dat er heel veel mensen zitten in de hotels die ook komen ontbijten. Er kunnen dus flinke wachtrijen ontstaan bij de counters waar je het ontbijt kunt afhalen met de nodige wachttijd voor je je ontbijtje krijgt. Een half uur wachten is geen uitzondering. Om dit te voorkomen zou je als eerste in de ochtend je ontbijtje kunnen gaan halen maar dat gaat dan weer af van je extra magic time .. en dat is ook weer zonde. Hou dus vooraf rekening met, laten we zeggen, een half uur tot drie kwartier dat je kwijt bent aan je ontbijt. Een andere optie is om het ontbijt in je hotel of ergens anders te nuttigen. Dit kost dan wel geld. Je betaalt dan met je voucher. Je betaalt het verschil bij van de waarde van je ontbijtvoucher en de kosten voor het ontbijt.

Diner in Disneyland Parijs of Disney Village

Naast het ontbijt krijg je waarschijnlijk ook vouchers voor het diner. Deze vouchers zijn te gebruiken in de hiervoor aangewezen restaurants. TIP: Reserveer vooraf een tafel bij het restaurant van je keuze. Hiermee voorkom je dat je meerdere restaurants af moet lopen om te kunnen eten want de restaurants zitten nogal eens vol. Ook hier geldt weer dat je de vouchers ook in kunt wisselen bij restaurants die niet worden aangegeven op de voucher en dat je het verschil in prijs tussen de voucher en het diner moet bijbetalen. Een tafel in een restaurant reserveer je makkelijk bij de receptie van je Disneyland hotel, rechtstreeks  bij het restaurant of telefonisch via het nummer +33 1 60 30 40 50 (Engels en Frans gesproken). Het diner bij de vouchers is in buffet vorm. Het is erg lekker.

We wensen je een prettig verblijf in Disneyland Parijs.