Domaine Long Pré review

Domaine Long Pré review

Domaine Long Pré review. Wij hebben een week in Domaine Long Pré gelogeerd. Onze persoonlijke, minder goede ervaringen met dit vakantiepark.

Waarom dit artikel over Domaine Long Pré bij Stavelot

Wij hebben onze zomervakantie doorgebracht in België. Een eerste week hebben in het plaatsje Bohan gezeten in De Plezanten Hoek, een ideale locatie. De tweede week hebben we doorgebracht in Long Pré. Ons reisgezelschap bestaat uit een gezin van vier personen en een hond. Omdat we een plek in de buurt van Spa zochten, de hond mee mag en de prijs goed was, hebben we gekozen voor dit vakantiepark bij Stavelot. Er zijn ons een paar dingen opgevallen in positieve en negatieve zin. Vandaar deze Domaine Long Pré review.

Bekijk hier de mogelijkheden, prijzen en meer ervaringen van Domaine Long Pré in Stavelot of kijk hier voor meer vakantieparken en bungalows in België.

Ligging van het vakantiepark

Domaine Long Pré ligt direct langs een doorgaande weg tussen de plaatsjes Trois-Ponts en Stavelot. Het is een paar minuten rijden met de auto naar de plaatsjes eromheen. In zowel Stavelot als Trois-Ponts zijn winkels te vinden voor alles wat je dagelijks nodig hebt.
De ligging is aan de ene kant wel goed, want het park ligt helemaal vrij. Je loopt zo vanuit het park het bos in waar mooie wandelingen starten.

Toch is de ligging van het park niet helemaal ideaal, vandaar dat ik ze noem in deze Domaine Long Pré review. Wil je naar de plaatsjes Trois-Ponts of Stavelot, dan is dat best een stukje lopen. Je moet er rekening mee houden dat je dan een vrij lang stuk direct langs de doorgaande vrij drukke weg [N68] moet lopen. Er is geen stoep, dus je loopt door het gras. Je zal dus vaak de auto gebruiken als je het park verlaat.

Een ander punt wat is opgevallen is dat het park direct aan de weg ligt met hooguit wat struiken en bomen ertussen. Zeker wanneer je een huisje hebt aan de kant van de weg, dan hoor je het verkeer erg goed.

De ligging van Domaine Long Pré is wel goed als uitvalsbasis. Met de auto zijn alle interessante punten en plaatsen in de omgeving makkelijk en vrij snel bereikbaar. Er zijn meer vakantieparken en bungalows in België, bekijk ze hier.

Ons huisje: type B2 – 4 persoons bungalow. Een punt voor deze Domaine Long Pré review

Een punt die ik zeker aan wil halen in deze Domaine Long Pré review, is wat onze ervaringen zijn met het huisje. Ik ben me ervan bewust dat dit alleen ons huisje betreft, dus ik kan niets over de andere huisjes zeggen. Toch kan ik me voorstellen dat meer mensen hetzelfde dachten als wij.

Het eerste wat opviel is dat de trap voor ons huisje, zie de foto, een losse trede had. Deze trede was wel vastgezet, maar wiebelde toch nog aardig. Door deze losse trede zijn ik en mijn vrouw een keer bijna naar gestruikeld op deze toch al steile trap. Ik kreeg meer het idee dat de trede was vastgezet om te voorkomen dat hij naar beneden zou vallen, dan om hem echt goed vast te zetten.

Indeling en schoonmaak

Een ander punt die ik in deze Domaine Long Pré review zeker aan wil halen heeft te maken met de indeling van het huisje en hoe we het aantroffen toen we aankwamen.

De huiskamer was vrij klein, zeker nu er twee bedden in de huiskamer waren geplaatst. Met vier personen is dit eigenlijk te klein omdat je echt weinig ruimte hebt en elkaar snel in de weg zit.

Huiskamer en toilet

De keuken is klein, maar heeft in principe alles wat nodig is. Je kan koken, er is een magnetron, een koelkast en je kunt koffie en thee zetten. Iets wat minder handig en fris is, dat is dat het toilet alleen toegankelijk is vanuit de keuken. Dit is erg onhandig met de deur in deze kleine keuken.
Wat zeker een minder fris gevoel is, dat is dat na een toiletbezoek de geur vanuit het toilet rijkelijk de keuken in komt. Dat is geen fijn idee, zeker niet wanneer je net staat te koken. Het toilet rook sowieso al niet zo fris toen we aankwamen.
Een ander punt is dat het slot van het toilet waarschijnlijk eerder uit de deurpost was gebroken en slecht was gerepareerd. Hierdoor kon de WC deur niet meer goed dicht. Tijdens ons verblijf viel het hele slot eruit, wat weer op dezelfde manier is gerepareerd als voorheen.
Dit zijn echt wat minpunten die ik even wil noemen in deze Domaine Long Pré review.

Ook de badkamer hoort bij deze Domaine Long Pré review

De badkamer is klein, maar dat is niet zo’n probleem. Er is een douche en wastafel, dus dat is prima.
Wat ik liever niet had genoemd in deze review over Domaine Long Pré, is hoe er is schoongemaakt. Het hele huisje was niet echt heel schoon, maar de badkamer was het ergst. In de wastafel lagen een aantal lange zwarte haren. In het douchepuntje lag ook een flinke bos haar en zelfs een gebruikte pleister. De schoonmaak is dus niet echt zoals het zijn moet.

Het huisje zelf krijgt van mij in deze Domaine Long Pré review zeker een onvoldoende en dat gebeurt niet snel.

Balkon

Om eerlijk te zijn vertrouwden wij het balkon van ons huisje ook niet helemaal. De andere balkons waren best horizontaal, maar ons balkon hing schuin naar beneden en dat was meer dan een paar centimeter.

Slaapkamer

Een laatste punt wat ik over het huisje wil noemen in deze Domaine Long Pré review gaat over de slaapkamer. De slaapkamer was op zich best groot en er stond een vrij grote kast waar al je spullen makkelijk in passen. De eerste keer dat mijn zoon de linker kastdeur open deed, hing de deur meteen niet meer helemaal recht. Hij kon niet meer goed dicht. De reden was een kapot scharnier.
Enkele dagen later had ik hetzelfde probleem met de rechterdeur. Ook dat scharnier zat los en was gewoon afgebroken.

Brasserie, wel een voldoende in deze Domaine Long Pré review?

Eten en drinken mag in deze Domaine Long Pré review ook niet ontbreken.
Bij aankomst konden we nog niet inchecken, dus hebben we iets te drinken gehaald bij de bar in de brasserie. Een lekker fris biertje en wat frisjes. Vanuit de brasserie heb je uitzicht op het buitenzwembad.

De tweede avond hadden we geen zin om te koken en hebben in de brasserie gegeten. Ikzelf had een pizza, mijn zoon spaghetti en de rest een schnitzel. Mijn pizza was prima, de spaghetti was ook goed, maar met de schnitzels kon je bijna een raam ingooien. Ze waren hard en droog.

Onze laatste avond hebben we het ons ook makkelijk gemaakt en zijn nog een keer in de brasserie gaan eten. Omdat de pizza eerder gewoon echt lekker was, zijn er dit keer drie pizza’s besteld. Er was te weinig personeel, waardoor het enorm lang duurde voor de bestelling werd opgenomen en het eten werd gebracht. Je voelde de stress bij het personeel. Toen de pizza’s werden gebracht moesten we eigenlijk best lachen. Het waren meer belegde vierkante broodjes dan pizza’s. Ook het beleg was totaal niet wat het een paar dagen eerder wel was. In deze Domaine Long Pré review kan ik dus ook geen erg hoog cijfer geven, wat voor mij ook zeldzaam is.

Domaine Long Pré review

Domaine Long Pré review

Samenvatting van onze ervaringen in deze Domaine Long Pré review

Als ik onze ervaringen samen wil vatten in deze review over Domaine Long Pré in Stavelot, dan kan ik vrij kort zijn.

De ligging is zeker goed als uitvalsbasis. Plaatsjes als Trois-Ponts en Stavelot zijn in een paar minuten met de auto bereikbaar. De watervallen van Coo zijn ook met de auto in minder dan 10 minuten te bereiken, de grotten van Remouchamps in een half uurtje. Er zijn hele mooie wandelingen in de directe omgeving. Pak je de auto, dan zijn er ook na korte tijd rijden hele mooie wandelingen te vinden. Dus als uitvalsbasis krijgt Domaine Long Pré in deze review zeker een ruime voldoende. Het park ligt op en centrale plek.

De mindere punten die ik in deze Domaine Long Pré review heb omschreven staan eigenlijk allemaal hierboven. Met name de schoonmaak en het onderhoud waren tijdens ons bezoek ronduit slecht. Hier kan ik echt geen voldoende voor geven.

Ik schrijf vaker reviews en die zijn eigenlijk altijd positief, maar deze review over Domaine Long Pré in Stavelot is echt minder goed. Nogmaals, dit zijn onze ervaringen met dit ene huisje. Ben je naar aanleiding van deze review over Domaine Long Pré wellicht op zoek naar een ander park of bungalow, kijk dan hier voor een vrij compleet overzicht.