Rick de Kikker Duinrell logo

Rick de Kikker, Duinrell logo. Waar komt het Duinrell logo vandaan, en hoe komt Rick de Kikker aan zijn naam? Een duik in de geschiedenis.

Ieder attractiepark heeft een eigen icoon. Voor attractiepark Duinrell is dit Rick de Kikker. Het Duinrell logo is dan ook de altijd vrolijke Rick de Kikker. Rickie is niet altijd het logo geweest van Duinrell. Waar komt het idee van het Duinrell logo vandaan? Dit is het verhaal erachter,

Rick de Kikker Duinrell logo pas later ontworpen

De geschiedenis van Duinrell gaat helemaal terug naar 1935. Landgoed Duinrell was in handen van de familie Van Zuylen van Nijevelt. In 1935 werd het Landgoed Duinrell geopend voor publiek. Met name mensen uit de directe omgeving bezochten het park in het vroege begin. Bezoekers kwamen met name voor de speeltuin. Een paar jaar later, in 1938, is de eerste skibaan van Nederland geopend op Landgoed Duinrell. Het was een baan waar je niet op sneeuw maar op dennennaalden naar beneden kwam. Op de plaats waar de skibaan vroeger was, daar is tegenwoordig de rodelbaan te vinden.

Rick de Kikker Duinrell logo
Rick de Kikker het gezicht van Duinrell

Rick de Kikker komt voort uit een spontane opmerking

In de vroege bestaansjaren was er nog niet echt nagedacht over een Duinrell logo. Het idee voor het logo voor Duinrell is pas in 1978 op tafel gekomen. Een secretaresse van Duinrell verzon in dit jaar spontaan de opmerking “Duinrell, daar kikker je van op!”. Tot op de dag van vandaag wordt deze slogan nog gebruikt in Duinrell communicatie. Het idee voor het Duinrell logo was geboren.
Hetzelfde jaar nog is mascotte geboren. Op dat moment nog als naamloze kikker, want de naam Rick de Kikker werd pas jaren later verzonnen.
Het heeft nog geduurd tot 1997 voor de mascotte de naam Rick de Kikker kreeg. De naam Rick de Kikker is getrokken als winnende naam bij een prijsvraag.

Duinell logo Rick de Kikker

De altijd vrolijke Rick de Kikker representeert Duinrell wat duidelijk blijkt uit het Duinrell logo.

Rick de Kikker nog steeds mascotte van het attractiepark, vakantiepark, Tikibad en Duingalows

Het grote gezicht van Attractiepark Duinrell is tot op de dag van vandaag nog steeds Rick de Kikker. Duinrell is uitgegroeid tot een niet al te groot, maar zeker bijzonder leuk attractiepark. Naast het attractiepark is in Duinrell ook het het bekende Tikibad te vinden wat onderdeel is van het attractiepark. Om het geheel compleet te maken heeft Duinrell een heus vakantiepark, en kan je er zogenaamde Duingalows huren.