Duinrell logo : Rick de Kikker

Ieder attractiepark heeft een eigen icoon. Voor Duinrell is dit Rick de Kikker. Het Duinrell logo is dan ook de altijd vrolijke Rick de Kikker. Waar komt het idee van het Duinrell logo vandaan?

Duinrell logo pas later ontworpen

De geschiedenis van Duinrell gaat helemaal terug naar 1935. Landgoed Duinrell was in handen van de familie Van Zuylen van Nijevelt. In 1935 werd het Landgoed Duinrell geopend voor publiek. Bezoekers kwamen met name voor de speeltuin. Een paar jaar later, in 1938, is de eerste skibaan van Nederland geopend op Landgoed Duinrell. Het was een baan waar je niet op sneeuw maar op dennennaalden naar beneden kwam.

In de vroege bestaansjaren was er nog niet echt nagedacht over een Duinrell logo. Het idee voor het logo voor Duinrell is pas in 1978 op tafel gekomen. Een secretaresse van Duinrell verzon in dit jaar spontaan de opmerking “Duinrell, daar kikker je van op!”. Tot op de dag van vandaag wordt deze slogan nog gebruikt in Duinrell communicatie. Het idee voor het Duinrell logo was geboren.
Hetzelfde jaar nog is mascotte geboren, op dat moment nog als naamloze kikker.
Het heeft nog geduurd tot 1997 voor de mascotte de naam Rick de Kikker kreeg. De naam Rick de Kikker is getrokken als winnende naam bij een prijsvraag.

De altijd vrolijke Rick de Kikker representeert Duinrell, en bepaalt dan ook het Duinrell logo.