Excursies Lanzarote. Dit is er te doen op Lanzarote.

Activiteiten op Lanzarote, wat is er te doen

Excursies Lanzarote. Wat te doen op Lanzarote. Natuur en actieve uitstapjes tot adrenaline kicks. Dit zijn onze ervaringen.

Wat te doen op Lanzarote en excursies Lanzarote

Wanneer je naar Lanzarote gaat stel je je de vraag eigenlijk altijd al: Wat is er te doen op Lanzarote / wat zijn de excursies op Lanzarote. Dit bijzondere vulkaaneiland leent zich bij uitstek voor het doen van leuke uitstapjes en excursies, maar er zijn ook meer spannende activiteiten. Wij hebben op onze website al wat zaken beschreven die je kan doen op Lanzarote, maar er is veel meer te doen dan we in één artikel kunnen vertellen. Ook kun je kijken wat er te doen is op dit eiland in diverse boeken en reisgidsen.

Spring meteen naar jouw onderwerp:
Wat te doen op Lanzarote, onze ervaringen
Ideeën om te doen op Lanzarote (onze ervaringen)
<Bekijk hier alle excursies en activiteiten op Lanzarote met onafhankelijke reviews (opens in a new tab)”>TIP>Bekijk hier alle excursies en activiteiten op Lanzarote met onafhankelijke reviews

Excursies Lanzarote, onze ervaringen

Wij hebben een vakantie doorgebracht op Lanzarote. Hierbij hebben we eigenlijk de hele vakantie een auto gehuurd. De auto hebben we al in Nederland gehuurd bij Sunnycars. Het eiland op zich is niet zo groot, dus de te rijden afstanden zijn ook niet zo groot. Je zou, als je het echt zou willen, het hele eiland in één dag rond kunnen rijden. Wij hebben uitstapjes gedaan van halve tot hele dagen, en daarbij op ons gemak de toerist uitgehangen. Onze ervaring is dat er voldoende te doen is om je vakantie vol te plannen met rust en activiteiten.

Hieronder een kleine selectie dingen die er zijn te doen en excursies op Lanzarote, en ook nog wat andere tips.
Over een aantal dingen die je kan doen op dit vulkaaneiland hebben we al reviews geschreven. Door op de links in onderstaande voorbeelden te klikken kan je precies lezen wat er te doen is op Lanzarote.

Excursies Lanzarote, ideeën

1 – Timanfaya National Park

Op de vraag “Welke excursies Lanzarote?” is sowieso een nummer 1 antwoord: National park Timanfaya.
Het nationale park Timanfaya, is echt iets wat je eens in je leven bezocht moet hebben. Lanzarote is als gevolg van het uitbarsten van vulkanen uit zee opgerezen. In het Timanfaya national park ervaar je dit als nergens anders. Je waant je echt in een bizar maanlandschap. Let wel op, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, om teleurstellingen te voorkomen. Lees daarvoor ons hele artikel over Timanfaya park.
Je kunt het park zelf bezoeken, maar je kunt op Lanzarote ook excursies boeken naar Timanfaya. Bekijk hier foto’s en lees onafhankelijke reviews van Timanfaya National park en mogelijke excursies.

2 – Rancho Texas

Een andere aanrader voor een excursie op Lanzarote is Rancho Texas. Het is leuk voor volwassenen, maar met kinderen is het nog leuker. Rancho Texas is een dierentuin, die net buiten de plaats Puerto del Carmen ligt. De dierentuin is ruim opgezet. Er is voldoende te beleven om een hele dag door te brengen. Er is zelfs een heuse dolfijnenshow, wat best vreemd is om te zien in het droge vulkaanlandschap. Het beeld van springende dolfijnen met een woestijn en vulkaan op de achtergrond maakt zeker indruk bij de meeste mensen. Neem ook je zwemspullen mee, want er is ook een waterpark waar je toegang toe hebt. Rancho Texas staat ook op onze lijst: ‘Excursies Lanzarote’. Lees onze review over Rancho Texas Lanzarote.

3- Waverider RIB Experience

Adrenaline kick, dieren en cultuur in één excursie op Lanzarote. In de wateren rond dit Camarische eiland zwemmen veel dieren die we hier in Nederland niet, of nauwelijks zien. Tijdens de excursie Lanzarote Waverider RIB Experience, ga je met een supersnelle boot met maar liefst 600 PK de zee op. Je gaat op zoek naar dolfijnen, walvissen, vliegende vissen, vogels en wanneer je echt mazzel hebt haaien. Onderweg zal ook de kracht van de boot een grote lach op je gezicht toveren. Met hoge snelheid spring je over de golven, maak je scherpe bochten en worden er donuts gedraaid. Ook ga je vlak langs de kust en leer je meer over het eiland en de dieren. Deze hoort er ook zeker bij. Lees onze review van de Waverider RIB Experience, onthouden. Ga je de tour doen? Doe de gids Marco de groeten van ons.

4- Cueva de los Verdes

Grotten van Lanzarote, met daarin het zogenaamde geheim van Lanzarote. Deze lava grotten zijn ontstaan door een samenspel van het gesmolten lava en het koude water. Een enorm grottenstelsel, waarbij je tot 50 meter diepte gaat tijdens een excursie. Lanzarote Cueva de los Verdes, wij bevelen een bezoek aan deze grotten ook echt aan. Deze grotten kan je ook mooi in één dag doen samen met Mirador del Rio. Lees onze review van de Cueva de los Verdes.

Excursies Lanzarote. Wat te doen Lanzarote.
Excursies Lanzarote. Wat te doen op Lanzarote. Zon, zee, actief. De beste dingen om te doen.

5- Mirador del Rio

Mirador del Rio is het hoogste uitkijkpunt van Lanzarote. “Zeker doen!”. Vanaf dit uitkijkpunt heb je echt een supermooi uitzicht over de zee, en zeker ook over de nabij gelegen eilanden. De klif waar Mirador del Rio op gebouwd is, gaat onder je bijna kaarsrecht maar liefst 470 meter naar beneden. De route naar Mirador del Rio toe is ook mooi, zeker wanneer je hem rijdt vanaf de Cueva de los Verdes. Lees onze review over Mirador del Rio. Ook dit is makkelijk zelf te doen of met een excursie op Lanzarote.

6- Lanzarote Aquarium

Het Lanzarote Aquarium, in het plaatsje Costa Teguise is een zeeaquarium waar veel reclame voor wordt gemaakt. Wij persoonlijk vonden de prijs en wat je ervoor krijgt niet helemaal in verhouding staan. Je bent een gemiddeld een uurtje bezig in het Lanzarote Aquarium, en betaalt daar best veel voor. Het is leuk om te doen, maar leg je verwachtingen niet te hoog. Zet een bezoek aan dit aquarium op je reservelijstje. Het is leuk om te bezoeken, maar ik zou er geen andere dingen voor laten. Lees onze hele review over het Lanzarote Aquarium.

Vervelende verrassing: Hoogseizoenpech alle huurauto's weg

Wat te doen op Lanzarote : Actief

Bovenstaand een paar dingen die we specifiek hebben uitgelicht voor wat betreft dingen die je kan doen tijdens je vakantie, maar er is nog veel meer. Denk hierbij aan wandeltochten, zeilen in combinatie met jetskiën, surfles, snorkelen, duiken, PADI Open Water duikcursus, fat bike tocht, suppen, paardrijden, buggy tours en nog veel veel meer.

Wat te doen op Lanzarote? Welke excursies Lanzarote? Een heleboel. Hier zie je een overzicht met alles wat er is te doen en te bezichtigen met alle reviews erbij.