Excursies Lanzarote : Waverider RIB Experience

Waverider Wanzarote RIB experience dolfijnen tour Snorkelen Lanzarote

Waverider Lanzarote RIB Excursie

Het bijzondere vulkaaneiland Lanzarote heeft veel te bieden, zowel voor de zonaanbidders als voor de mensen die meer van actie houden. Tijdens ons bezoek aan Lanzarote hebben wij een excursie gedaan bij Waverider RIB Experience 9 (Waverider Lanzarote). Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de excursie die wij hebben gedaan superleuk is, en op momenten ook een enorme adrenaline kick geeft. Met de boot op zoek naar dolfijnen, walvissen en vliegende vissen bij Lanzarote, maar dan met een twist.

Direct naar jouw onderwerp
* Excursies Lanzarote : Waverider RIB Experience
* Wat is de Waverider RIB Experience Lanzarote
* Dolfijnen Lanzarote
* Waverider Lanzarote RIB Excursies
* Papagayo Coastal Adventure (onze ervaringen)
* Marine Safari
* Dolfijnen tour
* De Waverider boot (600 pk)
* Onze conclusie (en website informatie Waverider Lanzarote)

Wat is de Waverider RIB Experience Lanzarote

Waverider Lanzarote is een klein bedrijfje dat wordt gerund door twee mensen, Marco en Barbara. Marco is de persoon die het meest op de voorgrond treedt, en de boot excursies begeleidt. Het is een man met veel kennis van de zee en de omgeving. Daarbij heeft hij veel humor.

Waverider Lanzarote biedt boottochten / boot excursies aan. Vanuit de haven van Puerto del Carmen worden diverse excursies gedaan. Per (supersnelle) boot ga je de zee op, waarbij je uitleg krijgt over Lanzarote en de natuur. Met een beetje geluk kom je tijdens de excursie tuimelaardolfijnen, walvissen, vliegende vissen zeeschildpadden tegen. Er zijn drie tours, dus er is er een bij die bij je past. Later meer over de boot.

Dolfijnen lanzarote

In de wateren rondom Lanzarote leven dolfijnen (tuimelaardolfijnen). Tijdens de tour ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en vliegende vissen. Je moet een beetje geluk hebben om deze dieren tegen te komen. Van de hiervoor genoemde soorten kom je het meest dolfijnen tegen. De dolfijnen kunnen gaan waar ze maar heen willen, dus er nooit een garantie dat je ze ook echt tegenkomt tijdens een excursie. Dolfijnen die met de boot mee zwemmen is een bijzondere ervaring. Omdat je nooit zeker bent dat je dolfijnen ziet, kan je wel rekenen op Marco en de boot. Een tocht met Waverider Lanzarote staat garant voor een superervaring.

Waverider Lanzarote RIB Excursies

Op dit moment zijn er drie excursies die gedaan kunnen worden bij Waverider Lanzarote. Dit zijn een dolfijnentour, de Marine Safari van 1,5 uur en tour die wij hebben gedaan… de Papagayo Coastal Adventure van 2,5 uur. Om een beeld te geven over de excursie, zal ik beginnen met impressie van de tour die wij hebben gedaan.

Papagayo Coastal Adventure (2,5 uur)

Zoals gezegd vertrek je met de boot vanuit de haven bij een ouder stukje van het plaatsje Puerto del Carmen. Precies bij de ingang van de haven staat het kantoortje van Waverider Lanzarote. Dit is een klein kantoortje, te herkennen aan de reclame die erop staat. Dit is het verzamelpunt voor vertrek van de excursie. Bij dit kantoortje krijg je uitleg over de tour. Ook krijg je een zwemvest. Drinken is inbegrepen.

Is de groep compleet, dan ga je naar de boot waar verdere uitleg volgt. Er zijn wat regeltjes waar je je aan moet houden, vanwege het enorme vermogen dat de boot heeft (600 pk). Schoenen en tassen worden veilig opgeborgen tijdens de tour. Je krijgt een waterdichte tas voor je camera of telefoon, zodat je die bij je kunt houden.

Ook in Nederland kan je kennis maken met een RIB Powerboat, zo ook in Rotterdam. Een spectaculaire excursie van ongeveer 30 minuten met deze supersnelle boot, brengt je van Rotterdam-Kralingen naar Schiedam, en weer terug. Onderweg kom je langs de Erasmusbrug, de Euromast en vaar je door de Rotterdamse Havens. Ben je niet in het zonnige Lanzarote, dan kan je ieder jaar van maart tot en met kerst toch genieten van dit alternatief voor de Waverider. Website Powerboat adventure.

Op zoek naar dolfijnen en walvissen

Is alles duidelijk en heeft iedereen een plekje gevonden op de boot, dan vertrek je rustig richting de open zee. Net buiten de haven volgt nog een korte uitleg waarna je verder de zee op gaat, op zoek naar dolfijnen, walvissen etc. Nogmaals, de dolfijnen, walvissen en overige dieren zijn vrij, dus er is nooit met zekerheid te zeggen dat je ze tegenkomt tijdens de excursie. In dit stuk van de excursie voel je al deels het vermogen van de boot.
Wij hebben tijdens onze Waverider Lanzarote excursie helaas geen dolfijnen of walvissen gezien, maar het vervolg van de tour heeft dat helemaal goed gemaakt.

Snorkelen bij Lanzarote

Langzaam maar zeker nader je het meest zuidelijke puntje van Lanzarote. Voor je zie je het eiland Fuerteventura. Bij het zuidelijkste punt van het eiland aangekomen maak je een stop bij een van de stranden van Papagayo. Hier gaat de boot voor anker, en is er tijd om te snorkelen bij Papagayo Beach. Dit gedeelte staat bekend als de mooiste plek om te snorkelen bij Lanzarote. Eerlijk is eerlijk, het is leuk, maar niet te vergelijken met snorkelen bij bijvoorbeeld Egypte. Heb je meer snorkelervaring, dan kan het snorkelen bij Lanzarote wel tegenvallen.

Vol gas! Voel het vermogen van 600 pk powerboat

Na het snorkelen gaat de excursie verder. Marco vertelt wat de rest van de tour inhoudt, en zet je weer even op scherp voor het eerstvolgende stuk. Net weg van de snorkelplek worden de motoren (600 pk) in één keer vol open gedraaid. Wanneer de zee wat onrustiger is kan de boot flinke sprongen maken. Verstandig om tijdens het weer neerkomen op het water even een klein beetje te gaan staan. Mannen kunnen het neerkomen op het water anders wel voelen. Ook is het goed om iets te gaan staan, omdat je anders je rug ook wat kan voelen door de klap van het neerkomen.
De boot gaat niet alleen rechtuit. Er worden scherpe bochten en donuts gemaakt waarbij de boot ver op de zijkant gaat.
Tijdens het vervolg van de tour zal de motor nog een paar keer flink worden opengetrokken.

Vlak langs de kust

De boot is er uitermate voor geschikt om vlak langs de kust te varen. Op de terugweg van de Waverider Lanzarote excursie richting de haven, wordt er informatie gegeven over het eiland, de dieren en de natuur. Er worden een aantal stops gemaakt, zodat je foto’s kunt maken. Er is ook een stop bij een bijzonder (geheim) punt. Ook hier is het weer de humor van Marco, die de ervaring net even leuker maakt. Tijdens de stops ga je ook op zoek naar vogels die op de rotsen wonen, maar ook hier geldt dat ze er niet altijd zitten. Dit is mede afhankelijk van de kracht en richting van de wind. Terug in de haven wordt de boot weer afgemeerd, en bij het kantoortje wordt afscheid genomen.

Marine Safari (1,5 uur)

De Marine Safari lijkt op de Papagayo Coastal Adventure, maar dan korter en snorkelen maakt er geen onderdeel van uit.

Dolfijnen tour (3 uur)

Deze excursie is als laatste toegevoegd. Het is een tour waarbij specifiek gezocht wordt naar dolfijnen en walvissen. Ook hier geldt weer dat er geen garantie is dat je een ontmoeting hebt met deze dieren.

De Waverider Lanzarote boot

De boot waar we de excursie op hebben gedaan is de Parker 1000 Baltic. De totale lengte is bijna tien meter. Achter de boot hangen twee buitenboordmotoren van 300 pk per stuk. De boot is snel en zeer wendbaar. Dit soort boten wordt ook gebruikt bij reddingsmissies, alleen is deze boot specifiek ingericht voor het doel waar hij bij Waverider Lanzarote voor wordt gebruikt.

Onze conclusie over Waverider Lanzarote excursie

De Waverider Lanzarote RIB Experience excursie is enorm leuk om te doen. De Papagayo Coastal Adventure die wij hebben gedaan is zeker een aanrader. De 2,5 uur was voor je gevoel zo voorbij. Ondanks het feit dat we geen dolfijnen hebben gezien, was de excursie super. De ervaring van het springen van de boot over de golven, de scherpe bochten en donuts, afgewisseld met informatie over Lanzarote en de natuur. Een aanrader.
Meer informatie over Waverider Lanzarote RIB Experience excursie vind je op de website : http://www.waveriderlanzarote.com/