Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg

Hoeve Sonneclaer van Farmcamps, boerderijvakantie in Fluitenberg

We hebben het al vaker over Farmcamps vakanties gehad. Dit keer gaan we wat dieper in op Farmcamps Hoeve Sonneclaer (bekijk de boerderij) in Fluitenberg. Logeren of kamperen bij de boer is helemaal hot. Wij zelf hebben meerdere malen met veel plezier met de kinderen bij Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg geslapen in een luxe tent. Om die reden komen we meer dan eens terug met informatie over Farmcamps. We geven een kijkje bij Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg.

Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg

Voor wie Farmcamps niet kent een korte omschrijving. Farmcamps geeft je de mogelijkheid om te logeren bij de boer. Of zoals anderen het liever zeggen, kamperen bij de boer. Op de camping kan je je eigen tent opzetten, maar het is ook mogelijk een safaritent of lodgetent te huren. Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg heeft een aantal van deze luxe tenten staan aan de rand van de camping. De safaritent is al vrij luxe maar bij de lodgetent doen ze er nog een schepje bovenop. Je logeert op Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg bij de boer, wat betekent dat je de boer en boerin persoonlijk leert kennen. Daarnaast kan je vrij rondlopen op de boerderij en helpen met de dagelijkse werkzaamheden.

Hoeve Sonneclaer Fluitenberg

Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg is één van de boerderijen van Farmcamps. Hoeve Sonneclaer ligt in het plaatsje Fluitenberg in Drenthe. Het is een biologisch melkveebedrijf en telt ongeveer 70 koeien. Daarnaast zijn er op Hoeve Sonneclaer Fluitenberg een pony, schapen, kippen, varkens, geiten en een heuse loslopende alpaca te vinden. Voor de kinderen is er een hooischuur waar ze zich zeker kunnen vermaken door te ravotten in het stro / hooi. Zowel voor de kinderen als voor de sportieve ouders heeft Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg een Stoere Boeren Stormbaan.

De boerderij

Bij aankomst op Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg rij je met de auto het terrein op. Een klein stukje verder is de centraal gelegen parkeerplaats. Hiervandaan kan je direct de camping op lopen. Net achter het campinggedeelte van Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg is het grasveld met de vaste safaritenten. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de grazende koeien als ze in die wei staan.

Dagelijks worden de koeien, met behulp van jou als hulpboer, in de wei gezet en s middags weer teruggebracht naar de stal. In de stal worden de koeien gemolken. Een leuke en interessante ervaring om mee te maken. Wanneer je wat geluk hebt en vroeg op wilt staan kan je de boer wellicht helpen met melken. Op Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg is dat gewoon mogelijk.

Voor de kinderen is er naast de stormbaan en de hooischuur voldoende te doen. Op Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg kan er pony gereden worden, kunnen er diverse activiteiten worden gedaan of gespeeld worden in de speeltuin. Door de opzet van de camping hebben kinderen snel contact. De camping van Hoeve Sonneclaer, en zeker het gedeelte van de vaste tenten is ruim opgezet waardoor je voldoende privacy hebt. Het enige wat er wel teveel is is het aantal vliegen, maar wat wil je anders op een boerderij.

Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg verkoopt ook heerlijk ijs in de meest uiteenlopende smaken. Dit ijs wordt op de boerderij zelf gemaakt.

Kindervakantie

Kamperen bij de boer is ideaal voor gezinnen met kinderen. De kinderen kunnen de hele dag hun gang gaan. Farmcamps Hoeve Sonneclaer Fluitenberg is hier helemaal op ingericht. Het is, zeker wanneer je de kinderen loslaat op de boerderij, wel handig om de rondleiding van de boer te volgen. Tijdens de rondleiding wordt naast informatie over Hoeve Sonneclaer zelf ook aangegeven wat de regeltjes zijn waar je je aan moet houden.

Farmcamps, Hoeve Sonneclaer is zeker een aanrader. Plezier gegarandeerd. Zeker als kindervakantie, of wanneer je luxe wilt kamperen, dan is Farmcamps Hoeve Sonneclaer een goede keuze. Bekijk de boerderij hier.