Ook jij kan flyboarden, lijkt het je wat?
Flyboarden Nederland / Flyboarden Amsterdam
Flyboarden, het wordt steeds populairder. Ook in Nederland zijn mogelijkheden genoeg om het flyboarden uit te proberen. Vliegen boven het water, springen als een dolfijn, of deze spectaculaire sport gewoon een keer uitproberen. Om zelf eens te kijken hoe het is om op een flyboard te staan, daarvoor hoef je geen superman te zijn.
Flyboarden Nederland is onder andere mogelijk bij flyboarden Amsterdam
Spring direct naar jouw onderwerp:
* Wat is flyboarden
* Eerste keer flyboarden (met film)
* Is flyboarden veilig
* Voor wie is flyboarden geschikt
Wat is flyboarden
Flyboarden is ook in Nederland een steeds populairder wordende sport, alhoewel veel mensen nog het idee hebben dat het te extreem voor ze is. Als je gewoon een goede gezondheid hebt, en je bent niet bang voor water, dan kan jij ook wel meemaken wat het is om op een flyboard te staan. Misschien ben je wel meteen verslaafd. Flyboarden kan tegenwoordig op veel plaatsen in Nederland, waaronder flyboarden Amsterdam.
Om te kunnen flyboarden, heb je om te beginnen een flyboard nodig. Deze krijg je te leen wanneer je een flyboard les neemt. Een flyboard kan je denk ik het beste vergelijken met een kleine versie van een snowboard. Een flyboard is dus kleiner dan een snowboard, er zit een slang aan waardoor water naar je flyboard wordt gepompt, en aan de onderkant zitten twee openingen waardoor het water met hoge druk weer naar buiten spuit. Door de kracht van het water dat onder uit je flyboard spuit, kan je metershoog boven het water zweven. Je flyboard is met de slang bevestigd aan een waterscooter / jetski. De jetski pompt het water naar je flyboard. Flyboarden doe je dus niet alleen, er is altijd iemand bij je met een jetski die voor ‘buitenboordmotor’ speelt.
Aan de bovenkant van het flyboard zitten schoenen bevestigd. Hierdoor blijf je te allen tijde vast zitten aan het board. Je zal dus nooit van je flyboard afvallen.
Eerste keer flyboarden
Wat kan je verwachten als je de eerste keer gaat flyboarden. Om te beginnen krijg je een wetsuit, zwemvest en helm. Zonder deze dingen ga je niet flyboarden. Hierna krijg je een uitleg over de werking van een flyboard, en leer je de basis technieken van het flyboarden. Daarna ga je het water in, en mag je aan de slag. In het begin zal het niet meevallen, om overeind te blijven met je flyboard. Het is nogal onwennig, en je zal het gevoel moeten krijgen hoe je je flyboard in balans houdt. De meeste mensen krijgen het wel voor elkaar om tijdens de eerste flyboard les, boven het water te zweven en/of als een dolfijn door het water te duiken. Het ultieme gevoel van flyboarden en vrijheid.
Wanneer je door hebt hoe je boven het water kan zweven met je flyboard, kan je gaan proberen te sturen. Sturen tijdens het flyboarden, doe je door de waterstralen te verplaatsen. Langzaam kan je zo heen en weer bewegen en bochtjes maken. Heb je dit een beetje onder de knie dan kan je, wanneer je boven water bent ook naar voren duiken, en even later weer boven komen. Je kan dan als een dolfijn door het water springen. Jij bepaalt waar je heen gaat, de instructeur op de jetski volgt. Waar je ook gaat Flyboarden Nederland / Flyboarden Amsterdam, je kunt het ook in onze wateren leren.
Onderstaand filmpje is gemaakt aan het einde van een eerste flyboard les. Wat je ziet is het springen als een dolfijn, en later het balans houden hoger boven het water.
Is flyboarden veilig
Flyboarden is een sport, dus er kan altijd wat gebeuren. Zolang je je houdt aan wat je instructeur zegt, en de tips die hij of zij geeft opvolgt, zal je er hooguit wat spierpijn aan over houden als gevolg van het flyboarden. De instructeur houdt je goed in de gaten. Hij / zij is ook degene die de kracht van de waterstralen onder je flyboard regelt. Gaat het goed, dan zal er meer waterdruk worden gegeven, waardoor je hoger kan flyboarden. Op momenten dat je even de controle kwijt raakt, zal de waterdruk worden verminderd, zodat je minder hoog of minder hard gaat. Daarbij zit je goed ingepakt in een wetsuit, heb je een helm op, en heb je een zwemvest aan.
Voor wie is flyboarden geschikt
Om te beginnen wordt er een minimumleeftijd van 12 jaar gehanteerd, en natuurlijk moet je kunnen zwemmen.
Het is niet aan te raden om te gaan flyboarden wanneer je zwanger bent (klappen op het water), hartklachten, rugklachten en overige ernstige medische aandoeningen. Ben je gewoon gezond, dan kan je gewoon een keer gaan flyboarden in Nederland.
Flyboarden is echt leuk om eens te doen. Het is trouwens ook een superleuk cadeau. Ik heb een flyboardles in Nederland cadeau gedaan, en dat komt een aantal jaren later nog steeds ter sprake tijdens feestjes.