Flyboarden bij Amsterdam

Ook jij kan flyboarden, lijkt het je wat?

Flyboarden, het wordt steeds populairder. Ook in Nederland zijn mogelijkheden genoeg om het flyboarden uit te proberen. Vliegen boven het water, springen als een dolfijn, of deze spectaculaire sport gewoon een keer uitproberen. Om zelf eens te kijken hoe het is om op een flyboard te staan, daarvoor hoef je geen superman te zijn.
Flyboarden is onder andere mogelijk bij Amsterdam.

Spring direct naar jouw onderwerp:
* Wat is flyboarden
* Eerste keer flyboarden (met film)
* Is flyboarden veilig
* Voor wie is flyboarden geschikt

Wat is flyboarden

Flyboarden is een steeds populairder wordende sport, alhoewel veel mensen nog het idee hebben dat het te extreem voor ze is. Als je gewoon een goede gezondheid hebt, en je bent niet bang voor water, dan kan jij ook wel meemaken wat het is om op een flyboard te staan. Misschien ben je wel meteen verslaafd.

Om te kunnen flyboarden, heb je om te beginnen een flyboard nodig. Deze krijg je te leen wanneer je een flyboard les neemt. Een flyboard kan je denk ik het beste vergelijken met een kleine versie van een snowboard. Een flyboard is dus kleiner dan een snowboard, er zit een slang aan waardoor water naar je flyboard wordt gepompt, en aan de onderkant zitten twee openingen waardoor het water met hoge druk weer naar buiten spuit. Door de kracht van het water dat onder uit je flyboard spuit, kan je metershoog boven het water zweven. Je flyboard is met de slang bevestigd aan een waterscooter / jetski. De jetski pompt het water naar je flyboard.

Aan de bovenkant van het flyboard zitten schoenen bevestigd. Hierdoor blijf je te allen tijde vast zitten aan het board. Je zal er dus nooit afvallen.

Eerste keer flyboarden

Wat kan je verwachten als je de eerste keer gaat flyboarden. Om te beginnen krijg je een wetsuit, zwemvest en helm. Zonder deze dingen ga je niet flyboarden. Hierna krijg je een uitleg over de werking van een flyboard, en leer je de basis technieken van het flyboarden. Hierna ga je het water in, en mag je aan de slag. In het begin zal het niet meevallen, om overeind te blijven. Het is nogal onwennig, en je zal het gevoel moeten krijgen hoe je je flyboard in balans houdt. De meeste mensen krijgen het wel voor elkaar om tijdens de eerste flyboard les, boven het water te zweven en/of als een dolfijn door het water te duiken.

Wanneer je door hebt hoe je boven het water kan zweven, kan je gaan proberen te sturen. Sturen tijdens het flyboarden, doe je door de waterstralen te verplaatsen. Langzaam kan je zo heen en weer bewegen en bochtjes maken. Heb je dit een beetje onder de knie dan kan je, wanneer je boven water bent ook naar voren duiken, en even later weer boven komen. Je kan dan als een dolfijn door het water springen. Jij bepaalt waar je heen gaat, de instructeur op de jetski volgt.

Onderstaand filmpje is gemaakt aan het einde van een eerste flyboard les. Wat je ziet is het springen als een dolfijn, en later het balans houden hoger boven het water.

Flyboarden bij Amsterdam, ook jij kan het. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Is flyboarden veilig

Flyboarden is een sport, dus er kan altijd wat gebeuren. Zolang je je houdt aan wat je instructeur zegt, en de tips die hij of zij geeft opvolgt, zal je er hooguit wat spierpijn aan over houden. De instructeur houdt je goed in de gaten. Hij / zij is ook degene die de kracht van de waterstralen regelt. Gaat het goed, dan zal er meer waterdruk worden gegeven. Op momenten dat je even de controle kwijt raakt, zal de waterdruk worden verminderd, zodat je minder hoof of minder hard gaat. Daarbij zit je goed ingepakt in een wetsuit, heb je een helm op, en heb je een zwemvest aan.

Voor wie is flyboarden geschikt

Om te beginnen wordt er een minimumleeftijd van 12 jaar gehanteerd, en natuurlijk moet je kunnen zwemmen.
Het is niet aan te raden om te gaan flyboarden wanneer je zwanger bent (klappen op het water), hartklachten, rugklachten en overige ernstige medische aandoeningen. Ben je gewoon gezond, dan kan je gewoon een keer gaan flyboarden.

Flyboarden is echt leuk om eens te doen. Het is trouwens ook een superleuk cadeau. Ik heb een flyboardles cadeau gedaan, en dat komt een aantal jaren later nog steeds ter sprake tijdens feestjes.
Kijk hier voor meer informatie en mogelijkheden van flyboarden, in dit geval flyboarden bij Amsterdam (Nieuwe Meer).

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen