Giethoorn Lodge review, in alle rust overnachten nabij Giethoorn centrum

Giethoorn Lodge, onze persoonlijke ervaringen. Mooi vrijstaand huis in een minder toeristisch stukje Giethoorn. Hierom raden wij de Giethoorn Lodge aan!

Giethoorn Lodge ervaringen

Wij hebben met ons gezin toeristje gespeeld in Giethoorn. Onze uitvalsbasis was de Giethoorn Lodge [klik voor informatie], in het noordelijke deel van oud Giethoorn. In deze review vertellen we je onze persoonlijke ervaringen met de aankomst, het verblijf, de accommodatie, de ligging en de omgeving. Ik kan je vast verklappen dat de Giethoorn Lodge review een positief verhaaltje wordt.

Giethoorn Lodge review rondvaarten Giethoorn
Giethoorn Lodge ervaringen

Aankomst bij de Giethoorn Lodge

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik persoonlijk alleen het echte toeristische Giethoorn kende. Ik had dan ook het idee dat ik rond het Giethoorn Lodge een overvloed aan toeristen zou aantreffen. Dit was totaal niet het geval. De Giethoorn Lodge is gelegen op een hele rustige locatie in een minder toeristisch gedeelte van het plaatsje Giethoorn.

De Giethoorn Lodge ligt aan de Beulakerweg in Giethoorn. Dit is een rustige weg met aan weerszijden huizen. Bij aankomst moesten we even goed kijken op welk huisnummer we moesten zijn. De eigenaresse kwam ons al tegemoet lopen omdat ze zag dat we zoekende waren. Na een prettige kennismaking ging ze ons voor naar de parkeerplaats. Om hier te komen moet je vanaf de weg een vrij smal bruggetje over naar de parkeerplaats achter de Giethoorn Lodge.

Vrijstaand

Het voorste huis anaf de weg is van de eigenaars. Direct daarachter ligt nog een mooie grote vrijstaande woning die je huurt als Giethoorn Lodge. Het huis staat een stukje van de weg af. Je kijkt uit op een gebouwtje van een bouwbedrijf van de eigenaar, een grasveldje met bijenkasten en kippen, en water.
Er staan fietsen die je gewoon kunt pakken.

Wat ook zeker gezegd moet worden is de vriendelijkheid van de eigenaars. Je krijgt uitleg over de omgeving, de locatie en je er wort alle tijd genomen om al je vragen te beantwoorden. Ook werd er de tweede dag s avonds aangeklopt om te vragen of er nog iets voor ons gedaan kon worden.

Giethoorn Lodge indeling

De voordeur zit aan de zijkant van de woning. Bij binnenkomst sta je in een vrij grote hal, met daarin een badkamer met toilet, een deur rechts naar een ruime slaapkamer, een deur links naar de woonkamer, en een trap naar de boven verdieping. Op de bovenverdieping zijn ook twee slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamers

Alle drie de slaapkamers van de Giethoorn Lodge zijn groot. Wij hebben er met zes man gelogeerd, maar er is zelfs nog ruimte voor meer mensen. Boven staan dan ook zes bedden in totaal. De slaapkamers zijn voorzien van kasten en een televisietoestel.

In de slaapkamer boven aan de rechterkant bevindt zich ook de infrarood sauna.

TIP: De trap naar boven is niet bepaald handig voor mensen die minder vast ter been zijn, dus ik raad het aan om beneden te slapen als je wat moeite hebt met [onbekende] trappen. De trap is vrij stijl en heeft aan één kant geen leuning. Hou hier even rekening mee met het verdelen van de kamers van de Giethoorn Lodge.

Woonkamer

De woonkamer is vrij ruim, en van alle gemakken voorzien. Er is een volwaardige keuken met alles erop en eraan. Tijdens je bezoek aan de Giethoorn Lodge kan je dus gewoon koken, koffie zetten, er is een vaatwassertje, magnetron en oven.

Een grote houten tafel biedt genoeg ruimte voor zeker acht mensen om aan te zitten. Verder is er een bank om op te hangen, en een televisietoestel. Ook gezellig is de haard die er staat. Je kunt hout branden dat je zelf achter de Giethoorn Lodge kunt pakken. Gebruik het hout met mate, want als je er teveel hout in gooit, dan schiet de temperatuur omhoog tot tropische waarden.

Wanneer je hier verblijft kan je ook gebruik maken van een kano en/of kayak. Daarnaast ligt er ook een boot waarmee de eigenaar je s avonds wel eens rond wil varen door Giethoorn. Dat geluk hebben wij helaas niet gehad vanwege het minder goede weer.

Ligging van Giethoorn Lodge

Zoals gezegd ligt de Giethoorn Lodge in een gedeelte van Giethoorn dat veel minder toeristisch is. Dat heeft als voordeel dat het rustiger is, terwijl je toch op een paar minuten lopen het echte Giethoorn kunt bekijken. Op minder dan vijf minuten lopen kom je op een plek waar je kan wandelen langs de kenmerkende grachten, huizen met rieten daken die alleen bereikbaar zijn via bruggetjes.
Het grote verschil met het zuidelijke deel van Giethoorn is dat de kans vrij groot is in het stukje Giethoorn waar je logeert dat je geen andere toeristen tegenkomt.

Ook al ligt de Giethoorn Lodge niet in het toeristische centrum van Giethoorn, alle toeristische plekken zijn goed aan te lopen, of in een paar minuten te bereiken met de auto.

Rondvaart Giethoorn

Wie Giethoorn zegt, zegt ook rondvaart. Je mag Giethoorn eigenlijk niet bezoeken zonder ook een rondvaart te hebben gedaan. Er zijn legio mogelijkheden om rondvaarten door Giethoorn te starten. Wij hebben de rondvaart gedaan vanaf Restaurant de Rietstulp. Ook deze plek is een paar minuten met de auto vanaf de Giethoorn Lodge.

Op zich maakt het denk ik niet zo heel veel uit waar je je rondvaart door Giethoorn start, maar wat ik zeker aan kan raden is om te kiezen voor een langere rondvaart waarbij je niet alleen door Giethoorn zelf vaart, maar ook door het natuurgebied ernaast. Met veel geluk kan je hier reeën en zelfs otters zien. Deze rondvaart duurt ongeveer twee uur, en is te doen vanaf Restaurant de Rietstulp.

Overige handige informatie

Wanneer je verblijft in de Giethoorn Lodge, dan kan voor boodschappen naar de PLUS supermarkt naast Restaurant de Rietstulp. Zie voor het adres de link hierboven naar de website van de Rietstulp.
Wil je meer keuze dan bij deze supermarkt dan kan je wellicht beter even naar Steenwijk rijden. Daar zitten een grote Albert Heijn en diverse restaurants bij elkaar.

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf de Giethoorn Lodge vind je ook dierenpark Taman Indonesia. Dit is leuk om eens te bezoeken. Het park heeft voornamelijk vogels uit Indonesië. Taman Indonesia is vrij klein, dus je bent er zeker geen hele dag bezig.

Voor de wandelaars zijn er voldoende kilometers te maken. Natuurgebied De Weerribben-Wieden is zeker een bezoek waard!

Als alternatief voor de Giethoorn Lodge is ook Villapark De Weerribben een optie.

Adres Giethoorn Lodge

Het adres van de Giethoorn Lodge
Beulakerweg 56
8355 AJ Giethoorn

Algemene informatie Giethoorn

Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en valt onder de gemeente Steenwijkerland. Nog niet zo heel lang geleden was Giethoorn een zelfstandige gemeente, we hebben het hier over 1973. In dit jaar kwam Giethoorn onder de gemeente Brederwiede te vallen. Dit heeft geduurd tot 2001. In dit jaar is Giethoorn samen met andere plaatsen onder één grotere gemeente Steenwijkerland komen te vallen.

Giethoorn is uniek in Nederland, eigenlijk zelfs wel uniek in de wereld. De manier waarop he dorp is gebouwd heeft Giethoorn de naam “Hollands Venetië” opgeleverd.
Giethoorn heeft minder dan 3000 inwoners. Het aantal toeristen dat het plaatsje jaarlijks bezoekt ligt enorm hoog. Het dorpje trekt bezoekers van over de hele wereld.
Wie Giethoorn zegt, zegt waterwegen en bruggetjes, maar in het dorp worden ook de kenmerkende punters gemaakt [boten]. Wanneer je het oude Giethoorn bezoekt, wat uitstekend te doen is vanuit de Giethoorn Lodge, ontdek je het bijzondere van de plaats. Veel water, bruggetjes en eilandjes met huizen erop. Het ziet er soms wat sprookjesachtig uit.