Goedkoop parkeren Amsterdam Centrum, met onbeperkt reizen OV

parkeren

Goedkoop parkeren Amsterdam Centrum. Hier parkeer je voor een bijzonder laag tarief en reis je onbeperkt met het openbaar vervoer.

Makkelijk genoeg, goedkoop parkeren Amsterdam centrum

Parkeren in Amsterdam Centrum is zoals in steeds meer steden niet echt makkelijk, laat staan een beetje goedkoop parkeren in Amsterdam. Parkeerproblemen horen erbij tegenwoordig. Steeds meer plekken de steden worden betaald parkeren. Parkeergarages weten ook hun prijzen wel te vragen. Betaalbaar parkeren in Amsterdam lastig. Als je een dagje Amsterdam doet met de auto dan weet je vooraf dat je een hoop geld kwijt bent …. of toch niet? Is er een goedkoop alternatief voor een dagje Amsterdam ? Het antwoord is ‘ja’. Het is goed mogelijk om goedkoop te parkeren Amsterdam centrum met onderstaande tips.

Let wel even op, er zijn wat dingen die je i nde gaten moet houden.

Dagje Amsterdam met de auto

Ga je een dagje naar Amsterdam Centrum, dan kan je echt een hoop besparen op het parkeren in de stad. Als je het een beetje slim aanpakt, dan is goedkoop parkeren in Amsterdam centrum zeker mogelijk. Maak simpelweg gebruik van een P+R mogelijkheid. Iedere keer dat wij naar Amsterdam centrum gaan en goedkoop willen parkeren, dan zetten wij in dezelfde P+R parkeergarage. Voorwaarde hierbij is wel dat je naast parkeren ook gebruik maakt van het openbaar vervoer richting Amsterdam centrum…. Het openbaar vervoer kost in deze combinatie ook niet veel. De prijs van een dagje Amsterdam hoef je dus niet af te laten hangen van je parkeerkosten. Met onderstaande tip ben je goedkoop uit voor je dagje Amsterdam, wat de parkeerkosten en OV kosten betreft dan.

Vergeet bij aankomst de tickets voor het openbaar vervoer niet

Let wel even goed op dat je bij aankomst de openbaar vervoer tickets koopt in de parkeergarage en dat je ze bewaart tot je de parkeergarage verlaat! Dit staat hieronder uitgebreid beschreven.

P+R goedkoop parkeren Amsterdam centrum. Hoe werkt dat dan.

Er zijn een aantal plaatsen waar je op deze wijze kan goedkoop kan parkeren in Amsterdam en met het openbaar vervoer makkelijk naar het centrum kan. Wij persoonlijk parkeren altijd in de parkeergarage P+R Bos en Lommer. Dit is voor ons het snelst bereikbaar, en de openbaar vervoer verbindingen met het centrum zijn snel en eenvoudig. Met bijvoorbeeld tramlijn 7, die tegenover de parkeergarage stopt, rij je zo het centrum van Amsterdam in.

Goedkoop parkeren Amsterdam centrum: Aankomst

Wanneer je gebruik wilt maken van deze P+R mogelijkheid om goedkoop te parkeren in Amsterdam, dan rij je naar de betreffende parkeergarage, in ons geval dus P+R Bos en Lommer. Bij het inrijden van de parkeergarage krijg je je parkeerkaart.

Let op: Koop meteen je OV tickets

Bij het inrijden van de parkeergarage moet je kiezen voor een P+R parkeerkaart! (tarieven voor P+R Bos en Lommer).
Kies je voor een gewone parkeerkaart in plaats van een P+R parkeerkaart, dan betaal je het normale uurtarief voor parkeren in Amsterdam. Nadat je de P+R parkeerkaart hebt, kan je je auto parkeren.

Goedkoop parkeren Amsterdam
Goedkoop parkeren Amsterdam centrum

Voor je de parkeergarage verlaat: Koop eerst kaarten voor het openbaar vervoer in de parkeergarage

Heb je je auto geparkeerd, dan moet je voor je de parkeergarage verlaat even naar de parkeerautomaten in de parkeergarage. Deze staan in parkeergarage Bos en Lommer op etage -1. Voor goedkoop parkeren Amsterdam centrum staan er speciale automaten voor het P+R gedeelte.

Je voert je parkeerkaart in, kiest dan het aantal personen waarmee je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, en je betaalt het goedkope tarief. Je parkeerkaart krijg je, samen met het aantal gekozen kaarten voor het openbaar vervoer, weer terug uit de automaat. Hierna loop je naar de bus- of tramhalte en ga je richting het centrum van Amsterdam. Bij P+R Bos en Lommer stopt het openbaar vervoer op ongeveer een minuutje of twee lopen.
Goedkoop parkeren Amsterdam is goed mogelijk

Goedkoop parkeren Amsterdam centrum : Vertrek

Gooi je kaarten voor het openbaar vervoer niet direct weg, je hebt ze nog nodig bij het verlaten van de parkeergarage!

Wil je na je dagje Amsterdam weer vertrekken, dan pak je de tram weer richting de P+R parkeerplaats. Je gebruikt hier weer gewoon de Ov-kaarten voor die je eerder die dag uit de automaat in de parkeergarage hebt gehaald. Gooi je kaarten voor het openbaar vervoer niet direct weg, je hebt ze nog nodig bij het verlaten van de parkeergarage! Anders kan voor je dagje Amsterdam centrum het goedkoop parkeren gaan tegenvallen.

Aangekomen bij de parkeergarage zal je je parkeerkaart moeten scannen om de parkeergarage binnen te kunnen gaan. Je gaat hierna weer naar de speciale P+R parkeerautomaten (bij Bos en Lommer op etage -1) waar je je parkeerkaart invoert. De automaat zal nu vragen om een OV kaart die je die dag voor het openbaar vervoer hebt gebruikt. Ook deze Ov-kaart wordt gescand. Dit is een controle dat je inderdaad gebruik gemaakt hebt van de P+R parkeermogelijkheid, en dat je dus niet alleen maar een P+R kaart hebt genomen vanwege het lage parkeertarief. Je krijgt je parkeerkaart weer terug waarna je de parkeergarage uit kan rijden.

Goedkoop parkeren Amsterdam bij onder andere Boss en Lommer

Het is niet zo moeilijk als het lijkt, goedkoop parkeren, als je tenminste het centrum in gaat. Ik vind het de ideale parkeermogelijkheid …. en het scheelt je gewoon veel geld. Bezoek je Amsterdam?

Zoals gezegd zijn er meer P+R parkeermogelijkheden. Alle mogelijkheden zijn eenvoudig te vinden via bijvoorbeeld Google of Bing. Voor P+R Bos en Lommer kan je direct naar de website https://www.amsterdam.nl/