Goedkoop parkeren Amsterdam Centrum

goedkoop parkeren amsterdam centrum

Goedkoop parkeren Amsterdam centrum, zo doe je dat.

Parkeren in Amsterdam Centrum is zoals in steeds meer steden niet echt makkelijk, laat staan een beetje goedkoop parkeren in Amsterdam. Parkeerproblemen horen erbij tegenwoordig. Steeds meer plekken in alle steden worden betaald parkeren. Parkeergarages weten ook hun prijzen wel te vragen. Goedkoop parkeren Amsterdam is er niet echt meer bij. Als je een dagje Amsterdam doet met de auto dan weet je van tevoren dat je niet goedkoop kan parkeren in Amsterdam …. of toch wel? Is goedkoop parkeren Amsterdam wel mogelijk? Het antwoord is ‘ja’. Goedkoop parkeren Amsterdam centrum is goed mogelijk met onderstaande tips.

Amsterdam heeft veel te bieden. Om maar een paar dingen te noemen : De Anne Frank wandeling met gids, Van Gogh Museum, dierentuin Artis, Rijksmuseum, Heineken Experience, A’dam Lookout, het enorm leuke en spannende Amsterdam Dungeon… en nog veel veel meer.

Ga je een dagje naar Amsterdam, dan kan je echt een hoop besparen op het parkeren in de stad. Als je het een beetje slim aanpakt, dan is goedkoop parkeren Amsterdam zeker mogelijk. Maak simpelweg gebruik van een P+R mogelijkheid. Iedere keer dat wij goedkoop willen parkeren in Amsterdam, dan parkeren wij in dezelfde P+R parkeergarage. Voorwaarde hierbij is wel dat je naast parkeren ook gebruik maakt van het openbaar vervoer richting Amsterdam centrum…. Het openbaar vervoer kost in deze combinatie ook niet veel. De prijs van een dagje Amsterdam hoef je dus niet af te laten hangen van je parkeerkosten. Goedkoop parkeren Amsterdam is dus mogelijk, zie onderstaande uitleg.

P+R goedkoop parkeren Amsterdam centrum. Hoe werkt dat dan.

Er zijn een aantal plaatsen waar je op deze wijze kan goedkoop kan parkeren in Amsterdam. Wij persoonlijk parkeren altijd in de parkeergarage P+R Bos en Lommer. Dit is voor ons het snelst bereikbaar, en de openbaar vervoer verbindingen met het centrum zijn snel en eenvoudig. Met bijvoorbeeld tramlijn 7, die tegenover de parkeergarage stopt, rij je zo het centrum van Amsterdam in.

Goedkoop parkeren Amsterdam centrum : Aankomst
Wanneer je gebruik wilt maken van deze P+R mogelijkheid om goedkoop te parkeren in Amsterdam, dan rij je naar de betreffende parkeergarage, in ons geval dus P+R Bos en Lommer. Bij het inrijden van de parkeergarage krijg je je parkeerkaart. Let op: Je moet hier wel kiezen voor een P+R parkeerkaart! (tarieven voor P+R Bos en Lommer ). Kies je voor een gewone parkeerkaart in plaats van een P+R parkeerkaart, dan betaal je het normale uurtarief voor parkeren in Amsterdam. Nadat je de P+R parkeerkaart hebt, kan je je auto parkeren.

Heb je je auto geparkeerd, dan moet je voor je de parkeergarage verlaat even naar de parkeerautomaten in de parkeergarage. Deze staan in parkeergarage Bos en Lommer op etage -1. Voor goedkoop parkeren Amsterdam centrum staan er speciale automaten voor het P+R gedeelte. Je voert je parkeerkaart in, kiest dan het aantal personen waarmee je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, en je betaalt het goedkope tarief. Je parkeerkaart krijg je, samen met het aantal gekozen kaarten voor het openbaar vervoer, weer terug uit de automaat. Hierna loop je naar de bus- of tramhalte en ga je richting het centrum van Amsterdam. Bij P+R Bos en Lommer stopt het openbaar vervoer op ongeveer een minuutje of twee lopen.
Goedkoop parkeren Amsterdam is goed mogelijk

Goedkoop parkeren Amsterdam centrum : Vertrek
Wil je na je dagje Amsterdam weer vertrekken, dan pak je de tram weer richting de P+R parkeerplaats. Je gebruikt hier weer gewoon de OV kaarten voor die je eerder die dag uit de automaat in de parkeergarage hebt gehaald. Gooi je kaarten voor het openbaar vervoer niet direct weg, je hebt ze nog nodig bij het verlaten van de parkeergarage! Aangekomen bij de parkeergarage zal je je parkeerkaart moeten scannen om de parkeergarage te kunnen betreden. Je gaat hierna weer naar de speciale P+R parkeerautomaten (bij Bos en Lommer op etage -1) waar je je parkeerkaart invoert. De automaat zal nu vragen om een OV kaart die je die dag voor het openbaar vervoer hebt gebruikt. Deze OV kaart wordt gescand. Dit is een controle dat je inderdaad gebruik gemaakt hebt van de P+R parkeermogelijkheid, en dat je dus niet alleen maar een P+R kaart hebt genomen vanwege het lage parkeertarief. Je krijgt je parkeerkaart weer terug waarna je de parkeergarage uit kan rijden.

Goedkoop parkeren in Amsterdam centrum is dus niet zo lastig als het lijkt, als je tenminste het centrum in gaat. Ik vind het de ideale parkeermogelijkheid …. en het scheelt je gewoon veel geld. Bezoek je Amsterdam? P+R goedkoop parkeren Amsterdam centrum.

Zoals gezegd zijn er meer P+R parkeermogelijkheden. Alle mogelijkheden zijn eenvoudig te vinden via bijvoorbeeld Google of Bing. Voor P+R Bos en Lommer kan je direct naar de website https://www.amsterdam.nl/

Goedkoop Parkeren Amsterdam Centrum, het kan met deze tips.