Goedkoop parkeren Schiphol – Q-park Park+Fly

Q park is natuurlijk bij iedereen bekend van de parkeergarages en overige parkeermogelijkheden. Q park is dan ook een betrouwbare aanbieder voor het parkeren van je auto. Wat minder mensen weten, dat is dat Q park ook de mogelijkheid biedt om goedkoop te parkeren bij Schiphol, inclusief gratis airport vervoer.

Q park Schiphol, hoe het werkt

Q park Schiphol heeft een goede manier gevonden om tegen de laagste tarieven te parkeren in een overdekte parkeergarage. Wanneer je een parkeerplaats reserveert bij Schiphol met Q park, dan is gratis airport vervoer daar bij inbegrepen.

Hoe parkeer je met Q park – park+fly
Parkeren bij Schiphol met Q park werkt heel eenvoudig.

  • Via de website van Q park reserveer je online je parkeerplaats. Hiervoor doorloop je een aantal eenvoudige stappen. In een van deze stappen voer je het kenteken in van je auto.
  • Op de vertrekdatum rij je naar een van de twee Q park parkeergarages. Bij aankomst wordt helemaal automatisch het kenteken van je auto herkend, en gaat de slagboom vanzelf open.
  • Na het parkeren van je auto loop je naar de bushalte (zie hiervoor de Q park Schiphol website), voor gratis airport vervoer. Op vertoon van je reserveringsmail, mag je gratis met de bus mee. De bussen rijden van ongeveer 05:00 uur tot 01:00 uur zo’n tien keer per uur. De overige vier uren rijden ze twee keer per uur. De rit met dit airport vervoer naar de vertrekhal van Schiphol is ongeveer een kwartier.
  • Bij terugkomst gaat het net zo simpel. Op vertoon van je e-mail mag je met de airport vervoer bus weer gratis mee naar de parkeergarage. Je stapt daar in je auto, en je rijdt de parkeergarage uit. Ook hier wordt je kenteken weer herkend, waardoor de slagboom van de parkeergarage vanzelf opengaat.

Q park parkeergarages bij Schiphol

Voor parkeren bij Schiphol met Q park – park+fly, kan je kiezen uit twee parkeergarages. Je kan parkeren bij Q-Park Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, of bij Q-Park Buitenplein in Amstelveen. Je auto staat veilig en overdekt in deze Q park garage.

Voordelen en nadelen Q park Schiphol

De voor- en nadelen van Q park Schiphol die je ervaart ten opzichte van andere parkeeraanbieders bij Schiphol, verschillen per persoon. Als ik op mijn eigen ervaringen af ga, dan zou ik de volgende punten als positief en minder positief geven (ten opzichte van andere parkeerdiensten)

Nadelen
Eigenlijk het enige minpunt wat ik kan verzinnen, dat is dat je een kwartier met de bus moet tussen de parkeerplaats en de vertrekhal Schiphol. Er zijn aanbieders zoals Cheap Parking en P5 Parkeren, waarbij je dichterbij Schiphol parkeert, en waarbij je met een shuttlebus heen en weer wordt gebracht tussen de parkeerplaats en de vertrekhal Schiphol.

Voordelen
Onder de voordelen van Q park Schiphol park+fly zie ik zelf onder andere de volgende punten.
Je auto staat overdekt geparkeerd in een Q park parkeergarage. Je hoeft je autosleutel niet af te geven, en je weet precies waar je auto staat. Bij veel andere parkeeraanbieders, wordt je auto na je vertrek nog verplaatst. Het airport vervoer rijdt 24/7 en volgens een vaste dienstregeling, zo weet je precies hoe laat je bus komt. Bij shuttle services kan het zijn dat je soms moet wachten. In en uitrijden bij Q park Schiphol gaat snel en simpel, zonder papierwerk wat je bij andere parkeeraanbieders wel hebt. En natuurlijk de concurrerende tarieven.

Goedkoop parkeren bij Schiphol bij Q park met gratis airport vervoer, zeker een goede optie.