Goedkoopste parkeerapp Gaiyo parkeren

parkeren zonder te betalen gratis parkeren Delft

Goedkoopste parkeerapp Gaiyo parkeren. Geen transactiekosten wanneer je parkeert, zo werkt de Gaiyo parkeren parkeer app.

Wat is de Gaiyo app

Gaiyo is meer dan een parkeerapp alleen. Deze app gaat een stuk verder dan andere parkeerapps. Ik persoonlijk maak alleen gebruik van de optie parkeren, dus daar zal ik het in dit artikel over hebben. De overige opties heb ik nooit geprobeerd, dus daar kan ik weinig over zeggen. Ik zal ze we benoemen.

Welke mogelijkheden biedt de Gaiyo app

Zoals ik al zei gaat de Gaiyo app verder dan de meeste andere parkeerapps. De Gaiyo parkeren app is niet alleen de goedkoopste parkeerapp, maar je kan met de app ook OV tickets kopen, auto’s huren, fietsen en scooters huren, of een Uber taxi bestellen. Al deze mogelijkheden zijn samengevoegd in 1 app.

Hierom is de Gaiyo parkeren app de goedkoopste parkeerapp

Wanneer je voor parkeren moet betalen, dan betaal je altijd de parkeerkosten. Het maakt niet uit met welke parkeerapp je betaalt, je betaalt altijd de parkeerkosten Als het goed is, dan betaal je voor je parkeersessie via iedere app hetzelfde bedrag. Hoe kan het dan dat de Gaiyo parkeren app toch de goedkoopste parkeerapp is? Het antwoord hierop is vrij simpel, Gaiyo berekent geen transactiekosten.

Kijk vooraf wel waar je kan parkeren met de Gaiyo app.

Let wel op dat je niet overal zomaar op straat kan parkeren met Gaiyo. Kijk voor een overzicht van de beschikbare plaatsen op de website.

Vervelende verrassing: Opgepompte bedragen betalen voor je brandstof

Geen transactiekosten bij parkeren met de Gaiyo parkeren app

Maak je al gebruik van een andere parkeerapp, dan weet je dat er iedere keer dat je je auto parkeert, naast de parkeerkosten ook transactiekosten worden berekend. Die kosten zijn over het algemeen niet zo heel hoog, maar met een gemiddelde van twintig cent loopt het toch aardig op als je vaker parkeert. Iedere keer betaal je transactiekosten bovenop je parkeerkosten. Ik vind dat zonde.
Het mooie aan de Gaiyo parkeren app, is dat er geen transactiekosten worden berekend bovenop de parkeerkosten wat het de goedkoopste parkeerapp maakt. De enige keer dat er transactiekosten worden berekend is bij het [aan]vullen van je wallet.

De Gaiyo wallet en transactiekosten

De wallet

Het parkeren met de Gaiyo app werkt als een soort prepaid systeem. Voor je kan parkeren moet je eerst geld in je wallet storten. Simpel gezegd, je stort een bedrag in je Gaiyo account en iedere keer als je parkeert, dan worden de parkeerkosten daar vanaf gehaald. Je kan dus betaald parkeren zolang er voldoende saldo in je Gaiyo account staat. Is je wallet bijna leeg, dan zal je er zelf voor moeten zorgen dat je weer geld in je wallet stort. Dit is naar mijn mening wel een minpunt van de Gaiyo parkeren app. Opwaarderen kan onder andere met iDeal. Het zou mooi zijn als dit automatisch zou gaan als je onder een bepaald bedrag komt wat er nog in je wallet zit.

Transactiekosten bij Gaiyo parkeren, de goedkoopste parkeerapp

Ik heb eerder gezegd dat er geen transactiekosten zijn, waarom heb ik het dan toch over transactiekosten?
Voor zover ik weet worden er bij alle andere parkeerapps, iedere keer dat je parkeert, transactiekosten berekend. Je betaalt dan iedere keer een klein bedrag aan de makers van de parkeerapp. Bij de Gaiyo parkeren app is dat niet zo, wat het echt de goedkoopste parkeerapp maakt.
De enige transactiekosten die Gaiyo in rekening brengt is wanneer je je wallet opwaardeert. Stort je bijvoorbeeld â‚Ŧ 20,00 in je wallet, dan betaal je daar â‚Ŧ 20,30 voor, dus dertig cent transactiekosten. Dat was het dan ook. ÉÊn keer transactiekosten bij het storten van geld in je wallet. Bij de parkeeracties worden er geen transactiekosten berekend. Afhankelijk van een andere parkeerapp die je gebruikt heb je bij Gaiyo na 1 of 2 keer parkeren de transactiekosten er al uit. Het is dan natuurlijk logisch dat, hoe hoger het bedrag dat je in je wallet zet, hoe minder vaak je hoeft op te waarderen, hoe minder vaak je die transactiekosten betaalt.

Zeker wanneer je vaker betaald parkeert, is de Gaiyo parkeren app zeker de goedkoopste parkeerapp

Parkeer je maar heel af en toe ergens waar je moet betalen, dan maakt het niet zoveel uit of je de Gaiyo parkeren app gebruikt of niet. Je zal met andere apps dan wel iets duurder uit zijn, maar zoveel zal het niet schelen. Moet je vaker betaald parkeren, dan kan je met de Gaiyo app al snel heel wat euro’s besparen. In mijn ogen is de Gaiyo parkeren app dan ook de goedkoopste parkeerapp die er is.

Parkeeropties van de Gaiyo parkeren app

Wanneer je de Gaiyo app opent, dan zie je meteen een overzicht van parkeerplaatsen in je omgeving. De parkeerkosten worden staan er ook direct bij. Je kan makkelijk de parkeerplaats selecteren waar je op dat moment staat en je parkeeractie starten. Naast dit overzichtelijke rijtje pet parkeerplaatsen, kan je ook op de kaart zien waar je betaald of gratis kan parkeren.

Gaiyo is een samenwerking aangegaan met ParkBee. Met de app heb je toegang tot de parkeergarages waar ParkBee plaatsen heeft. Je kan via de app zelfs vooraf een parkeerplaats reserveren bij ParkBee.

Meerdere kentekens

Bij veel andere parkeerapps moet je betalen voor het toevoegen van meerdere kentekens. Dit is bij Gaiyo ook gratis.

Goedkoopste parkeerapp Gaiyo parkeren
Goedkoopste parkeerapp Gaiyo parkeren

Voordelen en nadelen van de Gaiyo parkeren goedkoopste parkeerapp

Ik gebruik de Gaiyo parkeerapp al een tijdje om op de goedkoopste manier te parkeren. Problemen met deze app heb ik nog nooit gehad. Ik heb wat ervaringen gelezen waarbij mensen de parkeeractie niet konden stoppen, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt.
Het grootste voordeel van de Gaiyo parkeren app, is natuurlijk dat het de goedkoopste parkeerapp is van dit moment. Voor parkeren worden er geen transactiekosten berekend.

De wallet kan je als voordeel en nadeel van deze app zien. Een voordeel is dat je alleen transactiekosten betaalt voor het opwaarderen van je wallet. Ook heb je zo heel makkelijk zicht op je parkeerkosten. Het nadeel ervan is dat het werkt als een prepaid systeem. Je moet eerst geld storten in je wallet voor je kan parkeren. Het saldo in je wallet zal je wel in de gaten moeten houden om niet voor verrassingen komen te staan. Het zou mooi zijn als je zelf ik kan stellen wanneer er automatisch geld naar je wallet wordt overgemaakt.

Welke parkeerapp moet je kiezen

De keuze welke parkeerapp je neemt, is aan jezelf. De ene parkeerapp kan beter aansluiten aan je wensen dan de andere, maar ga je voor de goedkoopste parkeerapp, dan is parkeren met de Gaiyo app de beste keuze.