Gratis parkeren Delft

Waar kan je gratis parkeren in Delft?
Je kent het wel, je gaat een stad bezoeken en twijfelt of je met de auto zal gaan of niet. Met de auto is wel relaxed, maar je wilt ook weer niet de hoofdprijs betalen aan parkeerkosten. Wanneer je het centrum van Delft wilt bezoeken, dan zijn er op loopafstand echt nog wel wat plekken te vinden waar je gratis kan parkeren. Vind je lopen toch iets te ver, dan is er altijd wel openbaar vervoer in de buurt.

Onze tips voor gratis parkeren in Delft

Gratis parkeren in combinatie met de Delft City Shuttle
De eerste mogelijkheid om gratis te parkeren in Delft is de Korftlaan. De Korftlaan ligt net buiten het centrum van Delft, aan het recreatieterrein de Delftse Hout. Meteen al aan het begin van de Korftlaan zijn parkeerplekken aan beide zijden van de weg. Halverwege, ter hoogte van Vakantiepark Delftse Hout, zijn alleen nog parkeerplaatsen aan de één kant van de weg. Er zijn veel parkeerplaatsen beschikbaar. Alleen bij extreem drukke dagen kan het wel eens zoeken zijn naar een parkeerplek, maar dat komt vrijwel niet voor. Normaal gesproken vind je makkelijk een gratis parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats op de Korftlaan loop je in ongeveer 20 minuten naar de Markt in Delft. Dit is midden in het centrum. Heb je geen zin om te lopen, of wil je misschien meer plekken aandoen, dan kan je ter hoogte van Vakantiepark Delftse Hout de Delft City Shuttle nemen. Dit is een soort tuktuk die stops maakt op verschillende plekken in Delft. Deze shuttle is niet gratis, maar voor een paar euro word je naar het centrum van Delft gebracht, of je kunt kiezen voor een dagkaart waarbij je de hele dag kan opstappen. Kaarten zijn te koop bij het stoppunt van de Delft City Shuttle ter hoogte van de ingang van het vakantiepark. De shuttle rijdt iedere 20 minuten een rondje.

P1 Tweemolentjeskade Delftse Hout
Ook in de Delftse Hout, maar dan aan de andere kant van het park vind je parkeerplaats P1. Deze gratis parkeerplaats, waar altijd wel laat is, ligt aan de Tweemolentjeskade, net onder de snelweg (A13) door. Deze parkeerplaats is eenvoudig te vinden. Vanaf de Van Miereveltlaan in Delft ga je de Tweemolentjeskade op. Je volgt de weg tot je onder de snelweg doorgaat, waarna je direct op de parkeerplaats uitkomt. Ook hier vandaan is het iets meer dan 20 minuten lopen naar de Markt in hartje Delft.

TU wijk bij de Universiteitsbibliotheek
Een andere plaats waar je gratis kan parkeren, maar waar wel wat minder parkeerplaatsen zijn, is bij de Universiteitsbibliotheek in de TU wijk in Delft. Deze gratis parkeerplaats ligt aan de Christiaan Huygensweg in Delft. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar aan één zijde van de weg. Een wandeling naar het hartje van het centrum van Delft is ook hiervandaan weer iets meer dan 20 minuten. Ook is er openbaar vervoer te nemen naar het centrum.

Leeuwenstein Delft (postcode 2627AM)
Het terrein van Leeuwenstein is een andere mogelijkheid om te parkeren op 20 minuten lopen vanaf de Markt in Delft Centrum. In Leeuwenstein is ruim voldoende parkeerplaats op de Leeuwenstein en Engelsestraat. Parkeren hier is gratis. De looproute naar het centrum is het leukst wanneer je langs de Delftse Schie loopt.

Julianalaan en omgeving
Een andere mogelijkheid om gratis te parkeren in Delft is op of rond de Julianalaan. Dit is een woonwijk. De kans op het vinden van een parkeerplaats is wat kleiner, omdat de bewoners hier ook allemaal parkeren, maar het is zeker een goede optie om te onthouden. Opnieuw is het rond de 20 minuten lopen naar het centrum van Delft. Onderweg kom je wel de mooie Oostpoort tegen.

Hoflaan Delft
Iets verder weg, op de grens van Delft en Delfgauw, zou je ook kunnen parkeren op de Hoflaan. Dit is een weg met aan de ene kant een begraafplaats, en aan de andere kant tennisbanen en een sporthal. Voor lopen vanaf de Hoflaan naar het centrum van Delft, moet je wel een half uurtje uittrekken. Op de hoek van de Hoflaan, is een bushalte waarmee je ook richting het centrum kan.

Naast bovenstaande plaatsen om gratis te parkeren in Delft zijn er wel meer te verzinnen, maar bovenstaande plekken zijn wat ons betreft de beste opties. De twee bovenste locaties zijn wat ons betreft de beste keuze, omdat er altijd parkeerplaatsen te vinden zijn.

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen