Gratis parkeren Delft

5
(6)

Waar kan je gratis parkeren in Delft?
Je kent het wel, je gaat een stad bezoeken en twijfelt of je met de auto zal gaan of niet. Met de auto is wel relaxed, maar je wilt ook weer niet de hoofdprijs betalen aan parkeerkosten. In het centrum van Delft parkeren gaat je een hoop geld kosten, maar er zijn alternatieven. Op loopafstand van het centrum zijn toch echt nog wel plekken te vinden waar je gratis kan parkeren in Delft. Vind je lopen toch iets te ver, dan is er altijd wel openbaar vervoer in de buurt.

parkeren zonder te betalen in Delft
Parkeren zonder te betalen in Delft

Onze tips voor gratis parkeren in Delft

Parkeren in Delft in combinatie met de Delft City Shuttle
De eerste mogelijkheid om gratis te parkeren in Delft is de Korftlaan. De Korftlaan ligt net buiten het centrum van Delft, aan het recreatieterrein de Delftse Hout. Meteen al aan het begin van de Korftlaan zijn parkeerplekken aan beide zijden van de weg. Halverwege, ter hoogte van Vakantiepark Delftse Hout, zijn alleen nog parkeerplaatsen aan de één kant van de weg. Er zijn veel parkeerplaatsen beschikbaar. Alleen bij extreem drukke dagen kan het wel eens zoeken zijn naar een parkeerplek, maar dat komt vrijwel niet voor. Normaal gesproken vind je makkelijk een plek om je auto gratis neer te zetten op loopafstand van Delft centrum.

Parkeer je in Delft op de Korftlaan, dan loop je in ongeveer 20 minuten naar de Markt in Delft. Dit is midden in het centrum. Heb je geen zin om te lopen, of wil je misschien meer plekken in Delft aandoen, dan kan je ter hoogte van Vakantiepark Delftse Hout de Delft City Shuttle nemen. Dit is een soort tuktuk die stops maakt op verschillende plekken in Delft. Je parkeert je auto, en laat je verder vervoeren met de Delft City Shuttle. Deze shuttle is niet gratis, maar voor een paar euro word je naar het centrum van Delft gebracht. Je kunt er ook kiezen voor een dagkaart waarbij je de hele dag met de Delft City Shuttle kan reizen. Kaarten zijn te koop bij het stoppunt van de Delft City Shuttle ter hoogte van de ingang van het vakantiepark. De shuttle rijdt iedere 20 minuten een rondje.

P1 Tweemolentjeskade Delftse Hout
Ook in de Delftse Hout, maar dan aan de andere kant van het park vind je parkeerplaats P1. Op deze gratis parkeerplaats is altijd wel plek om je auto neer te zetten. Deze parkeerplaats ligt aan de Tweemolentjeskade, net onder de snelweg (A13) door. Deze parkeerplaats is eenvoudig te vinden. Vanaf de Van Miereveltlaan in Delft ga je de Tweemolentjeskade op. Je volgt de weg tot je onder de snelweg doorgaat, waarna je direct op de parkeerplaats uitkomt. Als je hier je auto parkeert, is het iets meer dan 20 minuten lopen naar de Markt in hartje Delft.

Parkeren in Delft in de TU wijk bij de Universiteitsbibliotheek
Een andere plaats waar je gratis kan parkeren, maar waar wel wat minder parkeerplaatsen zijn, is bij de Universiteitsbibliotheek in de TU wijk in Delft. Deze gratis parkeerplaats ligt aan de Christiaan Huygensweg in Delft. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar aan één zijde van de weg. Een wandeling naar het hartje van het centrum van Delft is ook hiervandaan weer iets meer dan 20 minuten. Ook is er openbaar vervoer te nemen naar het centrum van Delft.

Leeuwenstein Delft (postcode 2627AM)
Het terrein van Leeuwenstein is een andere mogelijkheid om gratis te parkeren op 20 minuten lopen vanaf de Markt in Delft Centrum. In Leeuwenstein is ruim voldoende parkeerplaats op de Leeuwenstein en Engelsestraat. De looproute naar het centrum van Delft is het leukst wanneer je langs de Delftse Schie loopt.

Julianalaan en omgeving
Een andere mogelijkheid om gratis te parkeren in Delft is op of rond de Julianalaan. Dit is een woonwijk. De kans op het vinden van een parkeerplaats is wat kleiner dan bovenstaande opties, omdat de bewoners hier ook allemaal parkeren, maar het is zeker een goede optie om te onthouden. Opnieuw is het rond de 20 minuten lopen naar het centrum van Delft. Onderweg kom je wel de mooie Oostpoort tegen.

Parkeren op de Hoflaan Delft
Iets verder weg, op de grens van Delft en Delfgauw, zou je ook gratis kunnen parkeren op de Hoflaan. Dit is een weg met aan de ene kant een begraafplaats, en aan de andere kant tennisbanen en een sporthal. Voor lopen vanaf de Hoflaan naar het centrum van Delft, moet je wel een half uurtje uittrekken. Op de hoek van de Hoflaan, is een bushalte waarmee je ook richting het centrum kan. Gratis parkeren op de Hoflaan in Delft is dus mogelijk, maar hou rekening met een korte rit met het openbaar vervoer of een half uurtje lopen.

Naast bovenstaande plaatsen om te parkeren in Delft zijn er wel meer te verzinnen, maar bovenstaande plekken zijn wat ons betreft de beste opties. De twee bovenste locaties zijn wat ons betreft de beste keuze, omdat er altijd parkeerplaatsen te vinden zijn.

Vind je het een leuk artikel?

Geef sterren als waardering

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen 6