Gratis parkeren Delft, vergeet die parkeerkosten.

parkeren zonder te betalen gratis parkeren Delft

Gratis parkeren Delft. Je hoeft geen hoge bedragen te betalen om te parkeren in Delft. Gratis parkeren Delft, loopafstand van Delft centrum.

Gratis parkeren in Delft, waar kan dat?!

Met deze tips parkeer je gratis in Delft.

Je kent het wel, je gaat een stad bezoeken en twijfelt of je met de auto zal gaan of niet. Met de auto is wel relaxed, maar je wilt ook weer niet de hoofdprijs betalen aan parkeerkosten. Goedkoop parkeren is er vaak niet bij, zo ook niet in Delft. Gratis parkeren in Delft centrum gaat je niet lukken, maar er zijn alternatieven. Op loopafstand van het centrum zijn toch echt nog wel plekken te vinden waar je gratis parkeren kan in Delft mogelijk is. Vind je lopen toch iets te ver, dan is er altijd wel openbaar vervoer in de buurt.

In onderstaande tekst staan plaatsen waar je gratis kan parkeren in Delft. Deze gratis parkeerplaatsen kan je aanklikken waarna je op de kaart van Delft de gratis parkeerplaats ziet.

Combineer het gratis parkeren met de leukste dingen die zijn te doen in Delft

Tijdens je bezoek aan Delft zijn er veel leuke dingen te doen waar je misschien niet aan gedacht hebt. Ik persoonlijk heb goede ervaringen met de Nieuwe Kerk [bekijken en beklimmen… flinke klim], een rondvaart door de grachten, en het bijzondere Verborgen huis van Madame de Berry. Zeker deze laatste is vrij onbekend, zelfs bij de bewoners van Delft.

Gratis parkeren Delft : Onze tips over de beste parkeerplekken in Delft

Ik ken de stad Delft goed. Parkeren hoeft niet in de dure parkeergarages. Hier onze persoonlijke tips.

Gratis parkeren op een leuke manier in combinatie met de Delft City Shuttle

Korftlaan

Onze nummer 1 locatie voor gratis parkeren in delft!

De eerste mogelijkheid voor gratis parkeren Delft is de Korftlaan. De Korftlaan ligt net buiten het centrum van Delft, aan het recreatiegebied de Delftse Hout. Meteen al aan het begin van de Korftlaan kan je gratis parkeren aan beide zijden van de weg. Halverwege, ter hoogte van Vakantiepark Delftse Hout, zijn alleen nog parkeerplaatsen aan de één kant van de weg. Er zijn veel gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Alleen bij extreem drukke dagen kan het wel eens zoeken zijn naar een parkeerplek, maar dat komt vrijwel niet voor. Normaal gesproken vind je makkelijk een plek om je auto gratis te parkeren op loopafstand van Delft centrum.

Delft City Shuttle

Vanaf je gratis parkeerplaats op de Korftlaan, dan loop je in ongeveer 20 minuten naar de Markt in Delft. Dit is midden in het centrum. Heb je geen zin om te lopen, of wil je misschien meer plekken in Delft aandoen, dan kan je ter hoogte van vakantiepark Delftse Hout de Delft City Shuttle nemen. Dit is een soort tuktuk die stops maakt op verschillende vaste plekken in Delft.

Je parkeert gratis je auto, en laat je verder vervoeren met de Delft City Shuttle. Deze shuttle is niet gratis, maar voor een paar euro word je naar het centrum van Delft gebracht. Je kunt ook kiezen voor een dagkaart waarbij je de hele dag met de Delft City Shuttle kan reizen. Kaarten zijn te koop bij het stoppunt van de Delft City Shuttle ter hoogte van de ingang van het vakantiepark. De shuttle rijdt iedere 20 minuten een rondje.
Bekijk hier reviews en foto’s van de Delft City Shuttle.

P1 Tweemolentjeskade Delftse Hout

Onze nummer 2 locatie
Ook in de Delftse Hout, maar dan aan de andere kant van het park vind je parkeerplaats P1. Ook hier kan je gratis parkeren, en er is altijd wel plek om je auto neer te zetten. Deze gratis parkeerplaats ligt aan de Tweemolentjeskade in Delft, net onder de snelweg (A13) door. Deze parkeerplaats is eenvoudig te vinden. Vanaf de Van Miereveltlaan in Delft ga je de Tweemolentjeskade op. Je volgt de weg tot je onder de snelweg doorgaat, waarna je direct op de parkeerplaats uitkomt. Als je hier je auto parkeert, is het iets meer dan 20 minuten lopen naar de Markt in hartje Delft. Je kan hier trouwens ook even een stop maken bij Knus Delft voor een hapje of een drankje.

Wat te doen in Delft?
Combineer je bezoek aan Delft met een van de leuke of bijzondere dingen om te doen. Klik hier voor een overzicht van de dingen om te doen in Delft.

Hoflaan

Iets verder weg, op de grens van Delft en Delfgauw, zou je ook gratis kunnen parkeren op de Hoflaan Delft. Dit is een weg met aan de ene kant een begraafplaats, en aan de andere kant tennisbanen en een sporthal. Voor lopen vanaf de Hoflaan naar het centrum van Delft, moet je wel een half uurtje uittrekken. Op de hoek van de Hoflaan is een bushalte waarmee je ook richting Delft centrum kan. Gratis parkeren op de Hoflaan op de grens van Delft is dus mogelijk, maar hou rekening met een korte rit met het openbaar vervoer of een half uurtje lopen. Er is hier wel parkeerplaats zat.

Gratis parkeren Delft. Vergeet parkeerkosten.
De beste gratis parkeerplekken in Delft

Betaald parkeren Wippolder Delft met ingang van februari 2021!

LET OP!!
We hadden ook als tip om in de Wippolder te parkeren in Delft, maar met ingang van 1 februari 2021 is het in de hele wijk Wippolder Delft betaald parkeren geworden. Volgens de Gemeente Delft hebben bewoners van de Wippolder geklaagd over een tekort aan parkeerplekken, onder onder andere door bezoekers van het centrum van Delft. Dus let op, gratis parkeren kan niet meer in de Wippolder [Julianalaan en omstreken]. De Wippolder was een bekende en populaire wijk om gratis te parkeren in Delft, maar daar moet je niet meer gaan staan.

Naast bovenstaande plaatsen zijn er wel meer plekken te verzinnen voor gratis parkeren Delft, maar bovenstaande plekken zijn wat ons betreft de beste opties. De twee bovenste locaties zijn wat ons betreft de beste keuze, omdat er altijd parkeerplaatsen te vinden zijn.

Er zijn parkeerplekken genoeg te vinden, ook op loopafstand van het centrum.