Gratis parkeren Giethoorn

Giethoorn

Gratis parkeren Giethoorn. Je ziet het bijna nergens meer, gratis parkeerplaatsen. In Giethoorn kan het nog wel. Hier kan je gratis parkeren.

Parkeren in Giethoorn is goed geregeld

In welke plaats je ook komt, parkeren is op steeds minder plaatsen gratis. Soms zijn er nog wel wat gratis parkeerplaatsen te vinden, maar die moet je weten te vinden. Voorbeelden van gratis parkeren op Kijkduin vind je hier. Giethoorn is een van de plaatsen waar je nog goed gratis kan parkeren. Alle lof voor Giethoorn wat het parkeerbeleid betreft, hier kunnen veel plaatsen een voorbeeld aan nemen. Tijdens een dagje Giethoorn loop je dus niet leeg op de parkeerkosten, als je vroeg genoeg bent dan.

Strenge controle op foutparkeerders

Parkeren in Giethoorn kan op veel plekken dan wel gratis zijn, maar let op dat je wel op de officiële parkeerplekken gaat staan. Denk niet, alle parkeerplaatsen zijn bezet maar mijn auto past er nog net wel bij op dat kleine plekje. De kans dat je een fikse bekeuring onder je ruitenwisser vindt aan het einde van de dag is dan vrij groot.

Kom op tijd op drukkere dagen

Het plaatsje Giethoorn heeft dan wel veel gratis parkeerplaatsen, maar op dagen met mooi weer kunnen deze parkeerplaatsen snel vol lopen. Wil je gratis parkeren in Giethoorn, zorg er dan wel voor dat je zeker op mooie dagen op tijd aanwezig bent.

Dit zijn de gratis parkeerplaatsen in Giethoorn op nummervolgorde

Giethoorn heeft aardig wat plaatsen waar je gratis kan parkeren. De meeste van deze gratis parkeerplaatsen liggen bij bootverhuurbedrijven. Dat is natuurlijk niet voor niets gedaan. Dat maakt een dagje Giethoorn in combinatie met een boottocht een stuk makkelijker en goedkoper.

P1 ‘rood’ Zuideinde

Aan de N334 vind je p1 ‘rood’ Zuideinde. Hier vind zijn 100 parkeerplaatsen om gratis te parkeren bij Giethoorn. Dit is ook meteen de opstapplaats voor bootverhuur Zuideinde. Deze parkeerplaats ligt helemaal aan de buitenkant van Giethoorn, dat is dan ook de reden waarom de rondvaart langer is dan de meeste andere rondvaarten.
Het adres van deze parkeerplaats is Maaiensteeg 1, 8355 CC, Giethoorn.

P2 ‘rood’ bij café restaurant botenverhuur Smit Giethoorn

Vrij dicht bij P1 vind je de tweede mogelijkheid om gratis te parkeren in Giethoorn. Dit kan op de parkeerplaats bij botenverhuur Smit Giethoorn. Er zijn 160 parkeerplaatsen. Voor of na de rondvaart kan je hier een hapje eten of een drankje drinken.
Het adres van deze parkeerplaats is Zuiderpad 58, 8355 CC, Giethoorn.

P3 ‘rood’ ook bij restaurant Smit

Nog geen honderd meter verwijderd van P2 is alweer de volgende mogelijkheid om gratis te parkeren in Giethoorn. Dit is parkeerplaats P3 ‘rood’. Er zijn 110 parkeerplekken.
Het adres van deze parkeerplaats is Zuiderpad 52, 8355 CC, Giethoorn.

P4 ‘rood’ bij De Witte Hoeve pannenkoeken en brasserie

Het wordt wat eentonig, maar niet heel ver verwijderd van de vorige parkeerplaats is P4 ‘rood’. Deze parkeerplaats bij De Witte Hoeve Giethoorn heeft 130 gratis parkeerplaatsen. De Witte Hoeve ligt al echt in het herkenbare stukje Giethoorn. Je kunt je bezoek aan Giethoorn hier dus combineren met gratis parkeren en een hapje eten.
Het adres van deze parkeerplaats is Zuiderpad 32 8355CC Giethoorn

P6 ‘rood’ bij Boat Rental Giethoorn

Een stukje verder kom je bij de parkeerplaats P6 ‘rood’ bij Boat Rental Giethoorn. Deze parkeerplaats biedt ruimte aan 60 auto’s. Ook hier is het mogelijk een hapje te eten. Nog meer mogelijkheden voor gratis parkeren in Giethoorn dus. Ook hier zit je in het karakteristieke Giethoorn.
Het adres van deze parkeerplaats is Zuiderpad 14, 8355 CA, Giethoorn.

Gratis parkeren in en rondom het centrum van Giethoorn

De drie grootste gratis parkeerplaatsen in Giethoorn liggen bij het centrum.

P1 ‘groen’ centrum Giethoorn

Zelfs in het centrum van Giethoorn is er mogelijk om gratis je auto te parkeren. Deze parkeerplaats heb ik zelf een paar keer gebruikt. Parkeerplaats P1 ‘groen’ heeft 250 parkeerplaatsen. Rondom de parkeerplaats zijn meerdere winkels, restaurants en een supermarkt. Deze parkeerplaats staat wel redelijk snel vol.
Het adres van P1 ‘groen’ is Eendrachtsplein 4, 8355 DL, Giethoorn.

P2 ‘groen’ restaurant en bootverhuur de Grachthof

Nog 160 plekken om gratis te parkeren in Giethoorn vind je bij restaurant en bootverhuur de Grachthof. R. ondom de parkeerplaats vind je meerdere restaurants. Mogelijkheden genoeg om een hapje te eten.
Het adres van P2 ‘groen’ is Binnenpad 54, 8355 DL, Giethoorn

Gratis parkeren Giethoorn parkeerplaatsen

Betaald parkeren Giethoorn

Er zijn dus flink wat opties om gratis te parkeren in Giethoorn, maar zijn deze parkeerplaatsen vol, dan zijn er altijd nog betaalde parkeerplaatsen. Voor de goede orde noem ik ook de beste betaalde parkeerplaatsen.

  • P3 ‘groen’ – 200 parkeerplaatsen – Bartus warnerweg 50, 8355 DL, Giethoorn
  • P1-P2 ‘geel’ – 300 parkeerplaatsen – Bij het binnenrijden van Giethoorn uit de richting Blokzijl of Steenwijk kom je deze parkeerplaatsen vanzelf tegen
  • P1 ‘geel’ t Vonder Giethoorn – 260 parkeerplaatsen – Binnenpad 14 8355BP Giethoorn

Zoals je ziet zijn is gratis parkeren in Giethoorn goed geregeld. Er zijn aardig wat parkeerplaatsen, met name bij plekken waar je meteen wat kunt eten en drinken. Ik herhaal het alleen nog een keer… bezoek je Giethoorn op een mooie zonnige dag, hou er dan rekening mee dat het heel druk kan worden. Zorg dat je vroeg aanwezig bent om verzekerd te zijn van een gratis parkeerplaats.