Gratis parkeren Kijkduin doe je hier

Noordzee, de gevaren van het zwemmen in zee. Strand zeehond

Gratis parkeren Kijkduin. Dit zijn de plekken waar je gratis je auto parkeert, maar dit moet je ook weten over gratis parkeren bij Kijkduin.

Gratis parkeren op Kijkduin kan nog steeds

Het wordt op de meeste plaatsen steeds moeilijker om een plek te vinden om gratis te parkeren. De betaald parkeren zones schieten als paddenstoelen uit de grond. Een dagje strand is lekker, maar om na afloop een hoog bedrag aan parkeerkosten af te tikken is minder plezierig. Zeker in de populaire badplaatsen lijkt gratis parkeren onmogelijk. Toch zijn er soms nog plaatsen waar je niet hoeft te betalen om je auto neer te zetten. Zo is het ook nog steeds mogelijk om gratis te parkeren op Kijkduin.

Parkeren op Kijkduin is veranderd. Betaald parkeren op het Deltaplein.

Het Deltaplein, dit is het [winkel]centrumpje van Kijkduin is totaal veranderd. Op het Deltaplein was vroeger een parkeerplaats met 150 plekken, maar die parkeerplaats is inmiddels verdwenen. In plaats daarvan is er een parkeergarage gekomen die ruimte biedt aan 600 auto’s. Deze parkeergarage is met name bedoeld voor mensen die de winkels komen bezoeken. Daarom is parkeren in deze parkeergarage de eerste twee uur gratis. Natuurlijk kan je je auto in deze parkeergarage zetten als je een dagje naar het strand gaat, maar dan moet je wel rekenen op een fors bedrag aan parkeerkosten. De kosten voor gebruik van deze parkeergarage zijn aan de hoge kant.

Parkeren Kijkduinsestraat

Op de Kijkduinsestraat, dit is de weg die naar het Deltaplein loopt, is het mogelijk om op de middenberm te parkeren. Je kan hier gratis parkeren op Kijkduin, maar het staat hier al snel vol. Als je op de Kijkduinsestraat wilt parkeren, dan moet je er op de wat mooiere dagen heel vroeg bij zijn. Ook op de minder mooie dagen staat het hier al snel vol.

Wat je ook kunt proberen is om een parkeerplek te vinden op de Kijkduinsestraat tussen de Laan van Meerdervoort [langste laan van Nederland] en de Machiel Vrijenhoeklaan. De kans dat je op een mooie dag hier nog een parkeerplaats vindt is helaas wel klein.

Parkeerplaats Zandvoortselaan

Een beetje verstopt en dus ook minder bekend, is de parkeerplaats op de Zandvoortselaan. Ook op deze parkeerplaats kan je gratis parkeren op Kijkduin op een minuut lopen van het Deltaplein en het NH Atlantic Hotel. Deze parkeerplaats is te bereiken via de Kijkduinsestraat. Wanneer je naar boven rijdt richting het Deltaplein kan je rechtsaf de Zandvoortselaan in. De parkeerplaats is dan na een meter of 50 aan je linker hand. Je staat hier vlak bij het strand. Er zijn hier niet zo heel veel parkeerplaatsen, dus ook deze parkeerplaats staat vrij snel vol.

Machiel Vrijenhoeklaan

De Machiel Vrijenhoeklaan heeft de meeste plekken om gratis te parkeren op Kijkduin. Deze straat loopt helemaal vanaf de Kijkduinsestraat tot aan Roompot Vakantiepark Kijkduin. Op de Machiel Vrijenhoeklaan zijn veel parkeerplaatsen. Maar hou er ook hier rekening mee dat het er op ‘stranddagen’ enorm druk is. Als je hier gratis wilt parkeren op Kijkduin, dan zul je er hier ook vroeg bij moeten zijn. Als het eenmaal vol is en iedereen komt een parkeerplek zoeken, dan kan het verkeer hier echt vast staan.
Restaurant De Haagse Beek zit ook op de Machiel Vrijenhoeklaan. Dit is een goede locatie voor een hapje of een drankje.

Let op: Veel mensen die geen parkeerplek kunnen vinden op de Machiel Vrijenhoeklaan zetten hun auto op de Schapenatjesduin. Dit ondanks de borden dat je hier niet mag parkeren. Zet je je auto hier toch neer, dan vind je aan het einde van de dag gegarandeerd een bekeuring onder je ruitenwisser.

Aan het einde van de Machiel Vrijenhoeklaan mag je met je hond het hele jaar door het strand op.

gratis parkeren Kijkduin
Kijkduin strand

Wijndaelerweg, ook een mogelijkheid om gratis te parkeren op Kijkduin

Wanneer bovenstaande plekken vol zijn, kan je ook nog de Wijndaelerweg proberen om gratis te parkeren op Kijkduin. Parkeer dan zo ver mogelijk aan het einde van de weg. Hou er rekening mee dat het wel een aardig stukje lopen is naar het strand. De makkelijkste weg om naar het strand te lopen is via het Solleveldpad, helemaal aan het einde van de Wijndaelerweg. Dit pad komt uit aan het einde van de Machiel Vrijenhoeklaan bij de ingang van Roompot vakantiepark Kijkduin. Als je echt gratis wilt parkeren op Kijkduin is de Wijndaelerweg zeker een optie, maar niet wanneer je met zware tassen loopt te zeulen.

Kijkduin heeft wel meer mogelijkheden om gratis te parkeren

Er zijn op Kijkduin wel meer mogelijkheden gratis te parkeren, maar wanneer je een dagje strand gaat doen zijn die straten eigenlijk geen optie vanwege de loopafstand tot het strand. Als je op een mooie zomerdag naar het strand op Kijkduin wilt en je bent wat aan de late kant, dan is het openbaar vervoer misschien de beste optie.

De gouden tip

Wil je gratis parkeren op Kijkduin dan is de gouden tip eigenlijk heel simpel: “Zorg dat je vroeg bent!”. Het parkeren is dan wel gratis, maar de keerzijde daarvan is dat het aantal parkeerplaatsen weer wat beperkt is.