Gratis parkeren Scheveningen doe je hier

Boulevard scheveningen strand

Gratis parkeren Scheveningen. Heel Scheveningen is betaald parkeren geworden. Dit zijn de geheime gratis parkeerplaatsen op loopafstand.

Gratis parkeren Scheveningen is verleden tijd, tenzij je weet waar je wezen moet.

Parkeren op Scheveningen is al heel lang op de meeste plekken betaald, maar er waren nog wel gratis parkeerplaatsen te vinden op loopafstand. Wij zelf parkeerden eerder op de Badhuisweg net na De Boshut, maar helaas kun je daar ook niet meer gratis parkeren. Wanneer je het Haagse stadsdeel Scheveningen nadert, dan zie je al ver van tevoren borden staan dat het er betaald moet worden voor parkeren.

Begin 2021: einde gratis parkeren op Scheveningen.

Sinds begin 2021 zijn zo’n beetje de laatste gratis parkeerplaatsen ook verdwenen. Hiermee is gratis parkeren op Scheveningen zo goed als onmogelijk geworden. Ga je met de auto naar Scheveningen, reken dan maar op de nodige parkeerkosten. Een dagje strand, bezoekje aan de boulevard, of een bezoekje aan de bioscoop wordt daarmee ineens een stuk duurder. Toch zijn er op loopafstand nog wel wat mogelijkheden om gratis te parkeren op Scheveningen.

Voor wie zijn de gratis parkeerplaatsen handig

Zoals gezegd is er nog wel een mogelijkheid om gratis te parkeren op loopafstand van Scheveningen strand. Of deze plekken handig zijn voor jouw bezoekje aan Scheveningen hangt een beetje af van de aard van je bezoek.

Kom je naar Scheveningen voor een dagje strand en loop je te zeulen met strandstoelen, tentje of windscherm, en/of een zware tas met eten en drinken, dan kan je naar mijn mening beter een parkeerplaats bij het strand zoeken en de parkeerkosten maar voor lief nemen. Ook al zijn de mogelijkheden om gratis te parkeren bij Scheveningen er wel, het is toch een vervelend stukje lopen als je veel mee sleept.

Kom je naar Scheveningen zonder teveel mee te sjouwen, dan zijn er echt nog wel wat plaatsen te vinden waar je kan parkeren zonder je portemonnee te hoeven trekken. De enige prijs die je betaalt is wat meer lopen. Daar moet wel als kanttekening bij dat het er wel vanaf hangt waar je op Scheveningen zijn moet.

Dit zijn de parkeerplekken

Ver Huellweg
Gratis parkeren kan bij de Waterpartij op de Ver Huellweg aan rand van Scheveningen. Dit is aan één kant van de weg tussen de Haringkade en de Professor B.M. Teldersweg. Hier zijn niet erg veel plaatsen en het staat er vrij snel vol. Afhankelijk van de plek op de Ver Huellweg waar je parkeert, is het zo’n 25 minuten loopafstand van het bruisende stuk boulevard van Scheveningen. Hoe vroeger je bent, hoe groter de kans dat je nog een plekje vindt.

Houtrustweg / Laan van Poot
Gratis parkeren bij de Houtrustweg kan tussen de Laan van Poot en de Sportlaan. Op de Laan van Poot zelf is het ook gratis parkeren. Ook in de woonwijk waar je via de Laan van Poot naartoe rijdt, is het gratis parkeren.
Hou er rekening mee dat je hier aan de kant van de haven van Scheveningen zit. Je loopt in minder dan 10 minuten naar de haven [tweede binnenhaven], maar wil je bijvoorbeeld naar het Kurhaus en directe omgeving, dan is het toch wel een minuut of 35 lopen. Je loopt dan via de haven naar het strand. Op zich geen verkeerde wandeling. Ook een stukje lopen door de haven is best leuk om te doen. In ongeveer 15 tot 20 minuten loop je vanaf de Houtrustweg naar het strand.

Kom je alleen voor een dagje strand, dan is het rustigere Zuiderstrand ook lopend bereikbaar vanaf de Houtrustweg. Wil je gratis parkeren en alleen het strand van Scheveningen bezoeken, dan is dit een goede optie. Via Duindorp en een stukje duinen loop je in iets meer dan een kwartier naar het Zuiderstrand.

Pompstationsweg / Van Alkemadelaan / Klatteweg
Ook niet echt op de hoek maar zeker wel aan te lopen is de wijk die wordt ingesloten tussen de Pompstationsweg, Van Alkemadelaan en Klatteweg. Het is een wandeling van ongeveer 20 minuten tot aan het Kurhaus. Gezien vanaf Scheveningen is de Pompstationsweg zo ongeveer de grens waar gratis parkeren Scheveningen start. Je zit hier helemaal aan de noordkant van Scheveningen. Naast dat je hier gratis kan parkeren op Scheveningen is je bezoekje ook goed combineren met een bezoekje aan het Oranje Hotel Scheveningen. Dit is de oude Scheveningse gevangenis die tegenwoordig dienst doet als museum. Een aanrader om te bezoeken!

Een stukje lopen om gratis te parkeren op Scheveningen, maar je ziet leuke dingen.

Het is vanaf de gratis parkeerplaatsen best een stukje lopen naar het bruisende deel van Scheveningen, maar je komt dan wel op plekken waar je anders misschien niet zo snel komt.

  • Wandel door het karakteristieke Duindorp
  • Slenter door de haven van Scheveningen. Een leuke wandelroute is vanaf de jachthaven op de Dr. Lelykade de Tweede Haven rond naar de Vissershavenweg. Dan linksaf en na de haven weer linksaf via de Visafslagweg naar de boulevard.
  • Bezoek het Westbroekpark. Hou je van beelden, dan zijn die hier te bewonderen. Na het gratis parkeren, lopend naar Scheveningen, kom je toch langs dit mooie park.
  • Bezoek ook eens het Oranjehotel als je er toch langsloopt. Verstandig is het wel om vooraf je tickets te reserveren.
  • Het AFAS Circustheater Scheveningen is ook heel goed te combineren met een dagje Scheveningen.

Maak van je bezoek aan Scheveningen een mooie dag. Gratis parkeren in het bruisende hart van Scheveningen is er niet bij, maar gratis parkeren op loopafstand van Scheveningen is goed te doen. Je moet wel rekening houden met een stukje lopen. Het scheelt je in ieder geval geld en je ziet ook nog eens een ander deel van deze mooie badplaats.

gratis parkeren Scheveningen
Gratis parkeren Scheveningen

In combinatie met je bezoek aan Scheveningen

Ga je naar Scheveningen, misschien is het bezoeken van ‘het Oranjehotel’ leuk om te combineren. Het Oranjehotel is de belangrijkste nazi-gevangenis van Nederland. Dit is de tour die ik heb gedaan. Echt interessant en indrukwekkend! Je krijgt een idee hoe het was om hier gevangen te zitten, en je bezoekt een dodencel.
Ga je met kinderen die van Lego houden, misschien is Legoland Discovery Center wat voor ze. Ik persoonlijk kan je ook Skyview De Pier aanraden. Reserveer wel vooraf want het reuzenrad zit snel vol.