Grens Duitsland Nederland dicht

Mogelijk vandaag grens Duitsland Nederland dicht
Duitsland overweegt om mogelijk al vandaag de grens Duitsland Nederland dicht te zetten, dit omdat Nederland wordt gezien als internationaal risicogebied met betrekking tot verspreiding van het coronavirus.

Grens Duitsland Nederland dicht op advies RKI

Het Robert Koch Instituut (RKI) is vergelijkbaar met het RIVM in Nederland. Het RKI heeft aangegeven Nederland als internationaal risicogebied te zien voor wat betreft de verspreiding van het coronavirus. Er is dan ook een advies uitgegaan om de grens Duitsland Nederland dicht te zetten. Voor zover bekend wordt vandaag (6 april 2020) de definitieve beslissing verwacht of de grens Duitsland Nederland dicht gaat.

Naar verwachting gaat de grens Duitsland Nederland dicht waar het kleine grensovergangen betreft. De grotere grensovergangen blijven open, maar daar wordt wel streng gecontroleerd. Wanneer de grens Duitsland Nederland dicht gaat, is het alleen nog mogelijk om de grens Duitsland Nederland over te steken wanneer je aan bepaalde eisen voldoet. Denk hierbij aan goederenvervoer, sterfgevallen in de familie, werk in Duitsland, of wanneer Duitsland alleen gebruikt wordt om doorheen te reizen naar een ander land. Als besloten wordt dat de grens Duitsland Nederland dicht gaat, geldt dat niet voor Duitsers die onderweg zijn naar huis.

Moet je in Duitsland zijn en heb je daarvoor en goede reden, zorg dan dat je de juist documenten daarvoor bij je hebt nu de grens Duitsland Nederland dicht kan gaan. Als je wordt gecontroleerd dan word je niet geloofd op je blauwe ogen, en is de kans groot dat je rechtsomkeert kan maken. Wanneer meer bekend wordt of de grens Duitsland Nederland dicht gaat, zullen we dit vermelden.