Grieks restaurant Delft : Athene’s Olijf

restaurant eten salade kaas tomaat olijven ui

Wij gaan nogal eens uit eten. Met enige regelmaat bezoeken wij Athene’s Olijf Grieks restaurant Delft Reviews. Waarom kiezen wij voor Athene’s Olijf?

Uit eten in Delft : Grieks restaurant Athene’s Olijf

Uit eten in Delft is geen probleem. Zeker wanneer je het centrum van de stad in gaat, struikel je over de restaurants. Er is echt een ruime keuze aan wereldkeukens. Ook de meer gangbare restaurants als pizzeria’s, eetcafĂ©s en Griekse restaurants zijn goed vertegenwoordigd. Omdat wij met regelmaat in Delft te vinden zijn, hebben we veel restaurants al bezocht. Voor wat betreft Griekse restaurants in Delft hebben we ze allemaal al een keer gehad. In de loop der jaren hebben we favoriete Griekse restaurants gehad in Delft. Af en toe veranderde er iets in de gerechten of bediening waardoor we minder tevreden werden en een ander Grieks restaurant hebben uitgekozen als favoriet.

Athene’s Olijf is misschien iets minder bekend als Grieks restaurant in Delft. Toch bestaat Athene’s Olijf al sinds 1986, en is sinds enkele jaren ons favoriete Griekse restaurant in Delft centrum.

Grieks restaurant Delft Athene's Olijf
Grieks restaurant Delft Athene’s Olijf

Athene’s Olijf Delft, onze favoriet

Zoals ik al zei kan het zijn dat er altijd iets verandert aan de gerechten of de bereiding waardoor we het label ‘favoriet’ niet meer gebruiken, maar voor nu zit dat label nog stevig op zijn plek.

Athene’s Olijf is een gezellig Grieks restaurant in het centrum van Delft, op de Burgwal. Het restaurant is niet zo breed, maar loopt wel ver naar achteren door. De eigenaar is vriendelijk en helpt regelmatig zelf ook mee in de bediening.
Voor wat betreft de bediening is het ook prima bij Athene’s Olijf Delft. Het personeel is jong en vriendelijk. Er is in de loop der jaren ook weinig verloop in het personeel, wat ook wel weer wat zegt over de sfeer binnen het restaurant.

Natuurlijk gaat er, net als in ieder ander restaurant wel eens wat verkeerd, maar dat wordt dan netjes opgelost.

Grieks restaurant Athene’s Olijf Delft kwaliteit en menu

De kwaliteit:
De kwaliteit van het eten bij Grieks restaurant Athene’s Olijf Delft is echt prima. We hebben vaker Griekse restaurants bezocht waarbij de soorten vlees toch een soort eenheidssmaak hadden. Die ervaring hebben we bij Grieks restaurant Athene’s Olijf Delft niet. De soorten vlees hebben allemaal een eigen specifieke smaak.

Vooraf neem ik persoonlijk meestal de tiri saganaki, oftewel de krokant gebakken geitenkaas. Dit gerecht is altijd goed krokant gebakken en zeker niet vet als gevolg van het bakken. Bij ieder Grieks restaurant waar we komen neem ik dit gerecht vooraf (als ze het hebben), om te vergelijken met dit voorafje bij Athene’s Olijf Delft.

Het menu:
De kaart van Grieks restaurant Athene’s Olijf is uitgebreid genoeg. Er is voor iedereen wel een keuze te maken. Er zijn warme en koude voorgerechten en salades als voorgerecht.
Als hoofdgerecht zijn er gerechten met vlees van de gril, gerechten die worden opgediend in een pannetje, en er zijn oven- en stoofgerechten, en pasta’s.
Vanzelfsprekend zijn er ook voldoende visgerechten, en enkele vegetarische gerechten. Kinderen kunnen eventueel kiezen voor een kindermenu. Als dessert is er ook ruime keuze.

Wil je de menu kaart van Grieks restaurant Athene’s Olijf bekijken, dan is deze hier te vinden.

Adres en contact Athene’s Olijf Delft

Als Grieks restaurant in Delft is Athene’s Olijf te vinden op de mooie Burgwal.

Adresgegevens :
Grieks restaurant Athene’s Olijf
Burgwal 14
2611 GJ Delft
Telefoon : (015) 214 7128
WWW : https://athenesolijf.nl/