Grieks Restaurant Willingen – Kreta

restaurant eten salade kaas tomaat olijven ui

Grieks restaurant Kreta in Willingen is een van de restaurants in dit gezellige plaatsje. Onze persoonlijke ervaringen met dit Griekse restaurant in Willingen. Is dit Griekse restaurant in Willingen een aanrader?

Grieks Restaurant Kreta Willingen (Upland)

Het plaatsje Willingen draait voor het grootste gedeelte op het toerisme. In het hoogseizoen bestaat het aantal mensen dat in verblijft Willingen voor twee derde uit toeristen. De vaste bewoners van Willingen zijn in die periode zwaar in de minderheid. Dit betekent dat er voldoende faciliteiten zijn, die zijn gericht op het toerisme. Denk aan wintersport, karten, bowlen, boogschieten, 3D golf, een mega mountainbike parcours. Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige horecagelegenheden waaronder restaurant Kreta, Grieks Restaurant Willingen.

Wij komen al meerdere jaren in Willingen, en hadden al vaker het idee om te gaan eten bij Grieks restaurant Kreta, maar het is er eerder nooit van gekomen. Tot dit jaar dan. Wij hebben bij ons laatste bezoek aan Willingen een tafel gereserveerd bij Kreta.

Grieks restaurant Willingen Kreta

Vooronderzoek : reviews van Kreta Grieks restaurant Willingen

Nieuwsgierig als ik ben, zoek ik altijd ervaringen van mensen voor ik ergens heen ga waar ik nog nooit ben geweest, zo ook van Kreta, Grieks Restaurant Willingen. Ik heb een flink aantal reviews gelezen, waarna ik niet meer helemaal wist wat ik van dit restaurant moest denken. Er waren ervaringen van mensen die heerlijk hadden gegeten en vaker zijn teruggegaan, maar er waren ook ervaringen van mensen waarbij het eten koud op tafel kwam, of dat ze erg lang moesten wachten. Na het lezen van de reviews ging ik er blanco in.

Kreta, Grieks Restaurant Willingen onze ervaring

Geen hoogseizoen

Laat ik beginnen om aan te geven dat mijn ervaring met Grieks restaurant Kreta in Willingen niet helemaal compleet is. Dit komt omdat er weinig aan wintersport kon worden gedaan dit jaar door de hoge temperaturen en regen, en dus gebrek aan sneeuw. Veel mensen hebben hierdoor een andere plek gezocht voor hun wintersportvakantie. Het gevolg hiervan was dat het restaurant in Willingen misschien net halfvol zat die avond. We hebben Grieks restaurant Kreta dan ook niet op volle toeren zien draaien.

Ligging

Restaurant Kreta Willingen zit langs de hoofdweg, de Briloner Straße. Voor mensen die Willingen kennen, is het een paar minuten lopen bij de supermarkten Lidl en Rewe vandaan. De ingang van dit Griekse restaurant in Willingen is beneden. Met een trap kom je in het restaurant boven. Er is geen lift, dus ben je slecht ter been kan je hier beter rekening mee houden.

Inrichting

Grieks restaurant Kreta is smal en langwerpig. Het is wel Grieks ingericht, maar als je het vergelijkt met Griekse restaurants in Nederland, is restaurant Kreta minder knus. Wij werden aan een ronde tafel gezet helemaal rechts in de hoek bij het raam.

Bediening

Veel bedienend personeel was er niet. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het aantal klanten die avond. De eigenaar zelf was eigenlijk het gehele bedienende personeel. We werden vriendelijk geholpen, waarna het drinken snel op tafel stond.

Menu

De menukaart van Grieks Restaurant Kreta Willingen kan je voor een groot deel vergelijken met de kaart in Griekse restaurants in Nederland. Een verschil is echter wel dat in Nederland meer keuze is uit schotels met meer soorten vlees.

Saladebar

We zijn gestart met een bezoekje aan de saladebar. Nadat wij dit op hadden werden de voorafjes gebracht. Ik had gebakken geitenkaas vooraf, wat echt lekker was. Het was echt kaas zoals de kaas is, zonder al teveel toeters en bellen, zoals het eigenlijk ook hoort. Het voorafje was voor ons allemaal alvast geslaagd!

Hoofdgerecht

Wij zijn best flinke eters, en de hoofdgerechten van dit Griekse restaurant in Willingen waren voor ons zeker voldoende. Vlees, Tzatziki, rijst, aardappels, salade, het zat er allemaal bij. Het eten was ook weer heerlijk. Wat mij persoonlijk opviel aan het eten bij Gries restaurant Kreta is dat het niet allemaal een eenheidssmaak heeft. Bij veel Griekse restaurants overheersen bepaalde kruiden in een gerecht, waardoor de soorten vlees teveel hetzelfde smaken. In onze gerechten bij Kreta Willingen proefde je echt verschil tussen de diverse soorten vlees. Ook was het zeker niet te zout, of teveel met knoflook of kruiden bereid. Vaak heb je na het bezoek aan een Grieks restaurant flinke dorst, maar na ons bezoek aan dit Griekse Restaurant in Willingen was dat totaal niet het geval. Opnieuw waren we zeer aangenaam verrast, en hebben super lekker gegeten bij Kreta, Grieks Restaurant Willingen.

Toetje

Ik had genoeg gegeten en heb koffie besteld, die trouwens heel lekker was. Iemand anders in ons gezelschap bestelde een soort chocoladecake. Dit was wel een tegenvaller. Het leek meer op een soort in honing en chocolade geweekt roggebrood. Als je ervan houdt zal het best lekker zijn, voor ons was dit een misser. Maar dat is onze persoonlijke smaak.

Onze ervaringen van Kreta Grieks restaurant Willingen samengevat

Ik moet zeggen dat we echt goed hebben gegeten bij Grieks restaurant Kreta. Wij herkennen ons dan ook niet in de negatieve ervaringen van mensen. Wat je ervaart is natuurlijk een momentopname, dus zouden we op een andere dag zijn geweest had het misschien anders door ons zijn ervaren. We zijn goed, vriendelijk en snel geholpen. De prijzen van de gerechten bij dit Griekse restaurant in Willingen zijn ook oké. Wij hebben eigenlijk alleen maar goede herinneringen en een goed gevulde buik over gehouden aan ons bezoek aan Grieks Restaurant Kreta. Daar moet dan als kanttekening wel bijgezegd worden dat het restaurant nog lang niet vol was, en dus niet op vol vermogen draaide.

Kreta, Grieks Restaurant Willingen is zeker een aanrader wat ons betreft.

Je vindt restaurant Kreta op de Briloner Straße 62, 34508 Willingen (Upland), Sauerland.
Telefoon +49 5632 9669490

Eet smakelijk