Grotten van Han en dierenpark bezoeken

Grotten van Han bezoeken dierenpark

Grotten van Han en het dierenpark bezoeken. Haal alles uit je bezoek aan de Grotten van Han en het dierenpark met deze tips.

De grotten van Han samen met het dierenpark bezoeken

Ik start meteen met een tip. Een wandeling door de grotten is een leuke en interessante ervaring, maar het duurt in totaal een paar uurtjes. Wil je er een leuk dagje uit van maken, dan is het aan te raden om een wandeling door de grotten te combineren met een bezoek aan het dierenpark van Han. Het Wildpark ligt bij de grotten van Han dus ideaal om samen te doen met het bezoeken van de Grotten van Han.

Koop je combinatietickets voor het bezoeken van de grotten van Han en het dierenpark vooraf en reserveer tijdig je datum en tijd voor de rondleiding.

Dierenpark en de grotten op één dag bezoeken? Hou dan rekening met het volgende!

Een bezoek brengen aan de grotten van Han en het dierenpark is makkelijk te doen, maar er is wel iets om even rekening mee te houden om te voorkomen dat je in tijdnood komt. Je bezoek aan de grotten van Han moet je reserveren voor een bepaalde tijd. Doe dit ruim voor je Han bezoekt.

Als je naast de grotten van Han ook het dierenpark wilt bezoeken, dan is het natuurlijk niet handig om een rondleiding door de grot midden op de dag te plannen. Plan daarom een rondleiding door de grot dan ook zo vroeg of zo laat mogelijk.
Je kan lopend door het dierenpark, maar je kan ook met de Safari-car. Welke keuze je hier maakt is belangrijk in combinatie met het bezoeken van de Grotten van Han. Wanneer je lopend door het Wildpark gaat, dan duurt dat minimaal 3 uur. Het park is namelijk best uitgestrekt. Een rit met de Safari-car duurt ongeveer 1,5 uur.

Ga je eerst naar de grot, dan kan je het dierenpark gewoon lopend doen. Bezoek je eerst het dierenpark, dan is het misschien en betere keuze om voor de Safari-car te kiezen, omdat je dan weet dat je op tijd terug bent voor de rondleiding door de grot.

Zijn honden toegestaan in de grot en het dierenpark?

Wanneer je de grotten van Han gaat bezoeken mag je hond gewoon mee. Zorg er wel voor dat je hond op de paden blijft. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je veel moet traplopen.
Honden zijn niet toegestaan in het dierenpark, ook niet als ze klein genoeg zijn om in een tas te doen. Wij hebben ons gezin gesplitst in twee groepen met de Safari-car na elkaar.

Twee rondleidingen door de grot

Wanneer je de grotten van Han gaat bezoeken, dan kan je kiezen uit twee rondleidingen. Dit zijn de ‘grot ontdekking’ en de ‘grot doortocht’. Wij hebben de doortocht gedaan.
De ‘grot ontdekking’ duurt ongeveer één uur en een kwartier. De ‘grot doortocht’ duurt twee uur. Bij de doortocht ga je dieper de grot in.

Hoe zwaar is de rondleiding door de grotten van Han

Ik ben in mijn leven in aardig wat grotten geweest. Bij veel grotten was het op een aantal plaatsen goed oppassen op mijn hoofd, zeker omdat ik wat langer ben dan gemiddeld. Bij het bezoeken van de grotten van Han viel het op dat ik, op wat korte stukjes na, overal rechtop kon staan. Voor langere mensen is het bezoeken van de grot dan ook gewoon goed te doen.

Wat voor sommige mensen wel een probleempje kan zijn bij het bezoeken van de grotten van Han, is dat je veel trap met lopen. Ik heb artrose in mijn rechter knie en ik moet toegeven dat ik op sommige plekken wat meer last had van mijn knie, maar op zich viel het reuze mee.
Bezoeken van de grotten van Han valt voor mij onder de makkelijkere grotten om te bezoeken en is goed te doen.

Grotten van Han dierenpark bezoeken

Grotten van Han en dierenpark bezoeken. Koop vooraf je combinatie tickets

Parkeren bij de grotten van Han

Wanneer je met de auto komt om de grotten van Han te bezoeken, dan zal je ergens moeten parkeren. De grotten hebben geen eigen parkeerplaats. In het centrum van Han moet je betalen voor het parkeren. De parkeerkosten in Han zijn, zeker vergeleken met Nederland, echt niet hoog. Helaas waren alle plekken in het centrum van Han zelf al vroeg bezet, waardoor wij uit hebben moeten wijken naar een parkeerterrein aan de rand van de stad. Wij hebben voor een dagkaart € 8,00 betaald, dus een goede prijs. Er zijn aardig wat parkeerplekken, maar op drukke dagen kan het zijn dat de parkeerplaatsen vol staan. Kom dus op tijd.

Nog even de belangrijkste punten voor het bezoeken van de grotten van Han op een rij

  • Bezoek de grotten van Han en het dierenpark op één dag. Koop hier je combinatie tickets voor de grotten van Han en het dierenpark.
  • Reserveer ruim voor je bezoek aan de grotten je datum en tijd voor de rondleiding.
  • Hou bij het reserveren van een rondleiding door de grot rekening met je bezoek aan het dierenpark en de duur daarvan.
  • Lopend door het dierenpark duurt minimaal drie uur. Een rit met de Safari-car duurt anderhalf uur, waardoor dit beter te plannen is met het bezoeken van de grotten van Han
  • Kom op tijd om verzekerd te zijn van een parkeerplaats als je de grotten van Han gaat bezoeken.
  • Honden zijn toegestaan in de grot, maar absoluut niet in het dierenpark