Handbagage, wat mag mee het vliegtuig in

Je denkt er vaak niet aan als je je koffers aan het pakken bent en je handbagage bij elkaar aan het zoeken bent, maar er zijn wat dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat vliegen. Niet alles mag zomaar mee in je koffer, maar aan de inhoud van je handbagage zijn ook de nodige regels gebonden.

Security voorschriften en regels van de douane

Je kan dus niet zomaar alles meenemen in het vliegtuig als handbagage. Een aantal zaken die niet mee mogen spreken voor zich maar er zijn ook dingen waar de meeste mensen vaak over twijfelen. Waar vaak onduidelijkheid over is zijn dingen als medicijnen en vloeistoffen. Een mooi overzicht wat er wel, en wat er niet als handbagage meegenomen mag worden het vliegtuig in dat is te lezen op de website van Schiphol. Een goede website om even te bezoeken voor je op reis gaat omdat deze altijd is bijgewerkt. Daarnaast staat er een filmpje die goed duidelijk maakt hoe je het soepelst door de security heen gaat. Geen stress meer.

De douane heeft ook een duidelijk overzicht met betrekking tot de dingen die je wel of juist niet mee mag nemen. Alle informatie over de regels die de douane stelt zijn hier te vinden.

Voorbereiding, de beste start van je vakantie

Veel mensen kennen het, ikzelf ook, de stress die je voelt wanneer je door de controle heen moet op het vliegveld. Niet dat je iets meeneemt dat niet mag, maar meer alles waar je in die paar minuten aan moet denken. Riem af, horloge af, sleutels en telefoon uit je zak, handbagage open en elektronica eruit halen. Het in de volksmond bekend staande ‘poortje’ door, die natuurlijk bij jou weer gaat piepen waardoor je gefouilleerd wordt. Hierna al je spullen weer verzamelen. Je broekriem meteen weer omdoen omdat je broek anders afzakt. Heb je alles wel weer? Horloge? Telefoon? Portemonnee? Sleutels? Tassen? Alles?
Weg is je relaxte vakantiegevoel.

Wanneer je je vooraf goed voorbereid hierop en even voor jezelf doorneemt wat je allemaal moet doen bij deze controle dan gaat het een stuk relaxter. Minder kans ook dat je wat vergeet. Daarbij hou je dan rekening met de manier van indelen van je handbagage zodat niet je tablet met oplader(s) gewoon bovenin liggen waardoor je niet je hele tas overhoop moet gaan halen om deze dingen bij de controle in een apart bakje door de scanner te laten gaan.