Herberg De Vliegende Vos Delft, origineel overnachten

markt delft

Herberg De Vliegende Vos Delft, overnachten in het geboortehuis van Johannes Vermeer. Bijzonder hotel met een stukje Delftse geschiedenis

Originele overnachting, Herberg De Vliegende Vos Delft

Soms ben je op zoek naar een bijzondere of originele plek voor een overnachting. Herberg De Vliegende Vos in Delft [bekijk hier foto’s en info] voldoet hier zeker aan. Delft heeft met dit kleine hotel in het hartje van de stad een hele originele plaats om te overnachten. Een mooi oud pand met een stukje Nederlandse geschiedenis. Herberg De Vliegende Vos Delft is onlosmakelijk verbonden met Johannes Vermeer.

Origineel overnachten in het geboortehuis van Johannes Vermeer

De Delftse schilder Johannes Vermeer is in 1632 geboren op de Voldersgracht 25 in Delft. In dat jaar was het pand de herberg van de ouders van Johannes Vermeer. Het pand is uniek gelegen in Delft centrum, direct aan een van de mooie grachtjes van de stad. Het mooie historische pand is helemaal opgeknapt, maar wel aangepast aan de huidige tijd. Overnachten in Delft kan dus best bijzonder zijn. Slapen in het huis waar Johannes Vermeer heeft geslapen, gespeeld, geleefd…

De eigenaar van de herberg heeft veel kennis van Delft en de geschiedenis, dus uitleg genoeg over dingen die je kan doen in de omgeving.

Het is vooraf ook wel handig om te weten dat de trappen van Herberg De Vliegende Vos Delft wat lastiger zijn als je slecht ter been bent.

Eten zoals vroeger

Het eten dat in de herberg wordt geserveerd is ook weer gebaseerd op de keuken van de 17e eeuw. Zo wordt alles samengevoegd tot een mooi geheel en een bijzondere ervaring.

Mooie whiskykaart

Hou je van whisky, ook dan kan je goed in Herberg De Vliegende Vos Delft terecht. Er zijn meer dan dertig soorten whisky in het assortiment.

Mooie ligging van Herberg De Vliegende Vos Delft

De ligging van De Vliegende Vos Delft kan eigenlijk niet veel mooier. Het hotel ligt dus midden in het oude centrum van Delft. De Markt, het centrale plein van Delft, ligt op minder dan een minuut lopen. Vanuit de herberg heb je zicht op de Nieuwe Kerk Delft. Een mooie kerk aan de kop van De Markt. Deze kerk is zeker ook een bezoekje waard.

In de directe omgeving van De Vliegende Vos Delft zijn winkels, diverse bezienswaardigheden, musea, en talloze restaurants en kroegen. Het gezellige en bruisende plein De Beestenmarkt is op een paar minuten loopafstand. Dit is hét plein als je houdt van terrasjes pakken.

Wil je de stad even uit, dan zit je zo in Recreatiegebied de Delftse Hout.

Herberg De Vliegende Vos Delft
Markt Delft, nabij De Vliegende Vos Delft

Voordelen en nadelen

Voordelen:
Overnachten in Herberg De Vliegende Vos Delft is bijzonder. Je slaapt in een huis waar een van de grote schilders uit de Nederlandse geschiedenis is geboren, Johannes Vermeer. De herberg doet je denken aan de 17e eeuw, maar dan met de gemakken van tegenwoordig. Je hebt alles bij de hand. Denk aan winkels, restaurants, kroegen, musea en de Delftse Hout. Ook zit je in korte tijd in steden als Den Haag, Rotterdam of op Scheveningen of Kijkduin.

Nadelen:
Veel nadelen kan ik persoonlijk niet verzinnen, maar er zijn wel wat puntjes om rekening mee te houden. Het eerste punt is dat Herberg De Vliegende Vos Delft vlakbij de Nieuwe Kerk staat. De kerk is mooi om te zien, maar hou wel rekening met het geluid van de kerkklokken.

Een ander punt is de bereikbaarheid. Het centrum van de stad is autoluw, dus even met de auto voor de deur rijden en passagiers en bagage uitladen is er niet bij. Je kan er wel komen met de auto als je echt wilt, maar hou dan wel rekening met een bekeuring.

Er stopt wel een bus in de buurt, maar dat is wel een aantal minuten lopen. Herberg De Vliegende Vos is ook wel te lopen vanaf het centraal station van Delft, maar het is wel 800 meter lopen. Met bagage kan dat wat lastig zijn.
Je auto zal je dus moeten parkeren in een van de parkeergarages, of je kan gratis parkeren op een van deze plekken. Het is wel handig als je dan een taxi neemt als je bagage bij je hebt.