Hoe boek je echt het goedkoopste hotel

Een hotelkamer boeken tegen de laagste prijs is best een klus. Dezelfde hotelkamer heeft bij verschillende aanbieders een andere prijs. Natuurlijk zijn er hotel vergelijkingssites waarvan Trivago wellicht de bekendste is maar biedt zo’n hotelvergelijker echt wel de laagst mogelijke prijs? Trek de stoute schoenen aan en de kans is heel groot dat je de kamer nog goedkoper krijgt dan de beste aanbieding op een hotel vergelijkingssite.

Hoe krijg je je hotelkamer nog goedkoper dan de prijzen via een hotel vergelijkingssite?

Staar je niet blind op de prijzen die je ziet op een prijzen vergelijkingssite of via welke andere aanbieder dan ook. Hou in gedachten dat bijna iedere website die een hotel aanbiedt verdient aan het feit dat jij via die website een hotelkamer boekt. Een beetje logisch nadenken doet je beseffen dat je dan nooit de allerlaagste prijs kan betalen. Stel dat je een hotelkamer vindt voor € 50,00 per nacht via een vakantiewebsite of vergelijker en je boekt daar de hotelkamer omdat je geen lagere prijs hebt kunnen vinden, waar gaat die € 50,00 dan naartoe? Een gedeelte / percentage van die € 50,00 gaat naar de prijsvergelijker of vakantiewebsite. De rest wordt afgedragen aan het hotel. Iedere euro die bij de aanbieder van die hotelkamer blijft hangen krijgt het hotel minder in kas. Laten we zeggen dat de vergelijkingssite of vakantieaanbieder 10% provisie krijgt dan betekent dat dat het hotel € 45,00 op de rekening krijgt. De 10% (€ 5,00) blijft achter bij de site waar je de hotelkamer hebt gevonden en geboekt. Op zich geen probleem maar je kan proberen dit te omzeilen.

Zoek een hotel, bel een hotel

De laagste prijs voor een hotelkamer vind je als volgt…

Zoek een hotel die je wilt boeken en gebruik (misbruik) een goede prijsvergelijkingswebsite om de laagste prijs voor de hotelkamer te vinden. Stel dat de laagste prijs per nacht weer € 50,00 is via de hotelvergelijkingswebsite. Je weet dan dat het hotel minder dan die € 50,00 krijgt voor de kamer omdat een gedeelte blijft hangen bij de prijs vergelijking website. Het volgende dat je doet is de website van het betreffende hotel opzoeken en kijken wat je daar voor dezelfde kamer betaalt. De kamerprijs kan hetzelfde zijn als je via de vergelijkingswebsite hebt gevonden maar het kan ook lager of zelfs hoger zijn. Is de prijs gelijk of hoger, trek dan de stoute schoenen aan en bel het hotel. Geef aan dat je graag een kamer wilt huren en dat je de laagste prijs hebt gevonden via een specifieke website. Geef in het gesprek met het hotel aan wat je exact betaalt voor de kamer via de vergelijkingswebsite (inclusief alle kosten). Vraag daarna of het hotel de kamer goedkoper aan kan bieden als je rechtstreeks bij het hotel boekt. De kans is groot dat je de kamer nog net even wat goedkoper krijgt dan dat je deze boekt via de vergelijkingssite. Geen garanties, het kan ook gebeuren dat je de kamer niet goedkoper krijgt maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Het kan je simpelweg geld schelen.

Gebruik ook eens de websites van Hotellook (TIP) en Hotelscombined om prijzen te vergelijken en de laagste prijs te zoeken… Gevonden? Bellen naar dat hotel.
Succes.