Hoftrammm tramrestaurant Den Haag

Hoftrammm tramrestaurant Den Haag. Geniet van gerechten van Pierre Wind tijdens een tramrit door Den Haag. Dineren in stijl.

De Hoftrammm, een uniek rijdend restaurant in Den Haag

Den Haag heeft iets wat op dit moment geen andere stad in Nederland heeft, en dat is een heus tramrestaurant, de Hoftrammm. Het mag best bijzonder genoemd worden dat je culinair aan het genieten bent terwijl je dwars door Den Haag en Scheveningen rijdt…. in een tramrestaurant.

Spring meteen naar jouw onderwerp:

Tramrestaurant Den Haag

De Hoftrammm is van oorsprong een tram die in Den Haag rond reed. Het is het in Den Haag bekende model GTL8-1. Om precies te zijn is het tram nummer 3035. De naam van tramrestaurant Hoftrammm is dan ook een verwijzing naar de hofstad Den Haag.

Het idee van een tramrestaurant in Den Haag, is al ontstaan in 2011. In 2013 heeft zowel de Gemeente Den Haag, en eigenaar van het openbaar vervoernetwerk HTM toestemming gegeven om een rijdend restaurant toe te laten op de tramrails. In 2014 was de eerste rit van de Hoftrammm, tramrestaurant Den haag. Sindsdien rijdt het restaurant het hele jaar door rond in Den Haag, Scheveningen en Voorburg.

Pierre Wind

Pierre Wind, wie kent hem niet. De opvallende, en altijd enorm extraverte Pierre Wind, is benoemd tot Executive Chef van tramrestaurant de Hoftrammm. Het menu dat geserveerd wordt in dit rijdende tramrestaurant in Den Haag, is door hem samengesteld. Culinair genieten is dan ook wel gegarandeerd. Pierre Wind is niet zelf aanwezig op in het tramrestaurant, maar het zou zomaar kunnen dat hij een keer instapt.

5 gangen diner

Een diner in de Hoftrammm Den Haag is dus culinair genieten. Het genieten gaat over vijf gangen. Dit zijn:
Welcome
Starter
Entree
Hoofdgerecht
Desert

Dunch

In het rijdende tramrestaurant in Den Haag is het lunchtijd van 12:00 uur tot 14:30 uur.
Dunch staat voor combinatie van diner en lunch. Het is eigenlijk lunchen met gerechten uit het diner.

Dunchen in de Hoftrammm is rijden door Den Haag, Scheveningen en Voorburg in de tijd dat de meeste bedrijvigheid plaatsvindt. Er is tussen het eten door dan ook voldoende te zien van het echte Den Haag.

Route Hoftrammm tramrestaurant Den Haag

Het rijdende tramrestaurant heeft een vaste route. De route duurt ongeveer 2,5 uur.

De route start in Voorburg, dus net buiten het Haagse. Vanaf Voorburg rijdt het tramrestaurant dwars door Den Haag naar Scheveningen. Een leuke rit door wijken met een heel verschillend karakter.

Tijdens de rit met de Hoftramm kom je onder andere langs oudste station van Den Haag (Station Hollands Spoor). Verder rij dwars door het centrum van Den Haag, langs onder andere de Hofvijver en Lange Voorhout. Het laatste punt van het tramrestaurant is direct aan het strand en boulevard van Scheveningen, ter hoogte van De Naald Scheveningen. Vanaf dit punt gaat de rit weer terug naar Den Haag, via het Statenkwartier.

Altijd reserveren

Het mag duidelijk zijn dat een rijdend tramrestaurant best populair is. Daarbij kan je niet zomaar even opstappen. Reserveren van een tafeltje in tramrestaurant de Hoftrammm Den Haag is dan ook noodzakelijk.

Hoftrammm tramrestaurant Den Haag
Hoftrammm rijdend tramrestaurant Den Haag

Hoftrammm informatie, menu, contact, parkeren, route, alles

De Hoftrammm, dit meer dan bijzondere rijdende tramrestaurant in Den Haag, is een ervaring op zich.
Voor informatie en reviews over de Hoftrammm, en alles wat er verder bij komt kijken, verwijzen wij je door naar de website van de Hoftrammm. Deze website is altijd bijgewerkt met de laatste informatie, en eventuele aanpassingen wat parkeren en dergelijke betreft.
Op de website van Tripadvisor zie je foto’s, lees je reviews van gasten van tramrestaurant De Hoftrammm Den Haag, en je vindt er een link naar de website van de Hoftrammm zelf.

Wij wensen je alvast een enorm leuke ervaring met de Hoftrammm Den Haag, het enige rijdende tramrestaurant van Nederland.