Hotel aan de piste Willingen – Chalet An Der Piste – review

Willingen, appartement / hotel direct aan de piste

Onze persoonlijke ervaringen met Chalet An Der Piste Willingen, een hotel aan de piste van Willingen in deze review.

Willingen in het kort

Willingen is enorm populair onder de Nederlandse wintersporters, en dat is niet voor niets. Willingen heeft eigenlijk ieder jaar eigenlijk wel goede wintersportmogelijkheden, en het is niet al te ver rijden vanuit Nederland. In het hoogseizoen ligt het aantal toeristen ongeveer drie keer zo hoog als het aantal inwoners van Willingen. Er zijn dan ook veel hotels en appartementen te vinden. Ook hotels direct aan de piste van Willingen. Chalet An Der Piste Willingen is een hotel aan de Piste van Willingen. Je loopt vanuit je hotel aan de piste Willingen zo de piste op. Ideaal? Wat zijn onze ervaringen met Chalet An Der Piste Willingen…

Hotel aan de piste Willingen

Chalet An Der Piste Willingen is eigenlijk geen hotel aan de piste van Willingen. Voor het gemak noemen we het maar even een hotel. Het is zeer kleinschalig, en bestaat uit enkele appartementen. Zoals de naam Chalet An Der Piste Willingen al aangeeft ligt dit hotel aan de piste van Willingen. Je loopt vanuit Chalet An Der Piste Willingen voor de deur een trappetje op, waarna je op de parkeerplaats van de piste staat. Je staat dan ook meteen onder aan de stoeltjeslift van een van de skipistes. Op de parkeerplaats zit Wiwa, waar je je ski en snowboard spullen kunt huren. Ook zit er meteen een kantoortje om je skipas te kopen. Chalet An Der Piste Willingen ligt dan ook ideaal wat dat betreft. Met recht een hotel aan de piste van Willingen. De ligging van Chalet An Der Piste is dus ideaal, maar hoe is het verblijf in dit hotel aan de piste Willingen.

Aankomst bij dit hotel aan de piste Willingen

Onze aankomst en inchecken bij het Chalet An Der Piste Willingen ging bijzonder soepel. We konden de kamer van dit hotel aan de piste van Willingen in om 15:00 uur. Het verzoek was om ongeveer een uur voor aankomst bij Chalet An Der Piste even een seintje te geven. Wij hebben dit gedaan door een tekstberichtje te sturen. Bij onze aankomst bij dit hotel aan de piste van Willingen / Chalet An Der Piste stond de eigenaresse al voor de deur op ons te wachten. We werden gewoon in het Nederlands ontvangen, gingen naar binnen, kregen uitleg over de sleutel en een rondleiding door het best wel ruime appartement. Een overzichtje van de goede, en verbeterpunten van dit hotel aan de piste van Willingen, volgt iets verderop in deze review.

Ons appartement van Chalet An Der Piste Willingen lag bij binnenkomst meteen links op de begane grond. Bij binnenkomst sta je in een grote hal, met de keuken aan de rechterkant. Aan de linkerkant stonden twee bedden. De keuken was van alle gemakken voorzien. Er was een koelkast (geen vriezer), aanrecht met koffiezetter, waterkoker, broodrooster en keramisch gasfornuis, en een grote oven. Ook een vaatwasser ontbrak niet. Wat wel heel bijzonder was, dat was dat de afzuigkap er wel was, maar eigenlijk nutteloos was. Ook hierover later meer bij de min- of verbeterpunten van dit hotel aan de piste van Willingen / Chalet An Der Piste Willingen.

Vanuit de hal kon je rechtdoor naar de woonkamer, of linksaf naar de badkamer. De woonkamer was niet al te groot, maar zeker groot genoeg voor ons reisgezelschap met vier personen. Er waren een bank en twee stoelen om op te zitten. Er was een vrij grote televisie, waarop alleen Duitse zenders te ontvangen waren. De eettafel stond tegen de muur geschoven, wat wel onhandig was. Het was een tafel die eigenlijk net te groot was voor de ruimte die ervoor beschikbaar was, waardoor het met vier mensen best krap was. Vanuit de woonkamer kon je doorlopen naar de slaapkamer met drie bedden en een vrij grote kast. Vanuit de slaapkamer van dit hotel aan de piste van Willingen kan je ook weer de badkamer in. De badkamer heeft een badmeubel, en ligbad waarin je ook een douche neemt.

Het uitzicht vanuit ons appartement van dit hotel aan de piste van Willingen was wel minder leuk dan van de bovengelegen appartementen. De enige ramen zitten aan de achterkant, waar je tegen een soort dijkje aankijkt met een spoorbaan erop. Het is een vrij rustig spoor, en van de treinen heb je weinig last, maar omdat het spoor hoger ligt, kunnen mensen vanuit de trein zo naar beneden je appartement in kijken. Wij vonden dit trouwens geen enkel probleem. Het geluid van de voorbij rijdende trein is trouwens verwaarloosbaar.

Voordelen en nadelen van dit hotel aan de piste van Willingen

Zoals gezegd heeft Chalet An Der Piste Willingen een paar zeer goede punten, maar zeker ook een paar verbeterpunten. Laten we de meest opvallende dingen even op een rijtje zetten.

Voordelen van Chalet An Der Piste, hotel aan de piste Willingen
Een groot voordeel van Chalet An Der Piste Willingen is, dat het direct aan de piste ligt. Je loopt vanuit dit hotel aan de piste van Willingen in een paar tellen de piste op.

Ski- en snowboardverhuur is onder andere mogelijk bij Wiwa, of direct bij de buurman van je appartement mogelijk. Beiden zijn lopend in minder dan een minuut bereikbaar. Ook kun je hier ski- of snowboardles regelen.

Je skipas koop je ook op minder dan een minuut lopen vanaf je appartement, net naast de stoeltjeslift. Als je naar buiten loopt, dan stap je recht voor de deur in.

Parkeren is gratis. Het is de bedoeling dat je naast de garageboxen van dit hotel aan de piste van Willingen parkeert. Mocht dit vol staan, dan kan je je auto op de grote parkeerplaats zetten… ook voor de deur.

Eten en drinken moet je zelf regelen. De keuken is van alle gemakken voorzien, dus je kan klaarmaken wat je wilt. Supemarkten als de Lidle en Rewe zijn op een paar minuten met de auto of 10 minuten lopen te bereiken. Naast dit hotel aan de piste van Willingen staat ook een horecagelegenheid waar je goed kan eten.

Mocht het weer niet meezitten, dan is er op één of twee minuten lopen een gelegenheid waar je kan karten, bowlen, boogschieten en meer.

Er is gratis wifi in het hele hotel aan de piste van Willingen. Het is niet het allersnelste internet, maar het werkt wel goed.

Wij persoonlijk waren super tevreden over de ideale ligging van Chalet An Der Piste Willingen, het hotel aan de piste van Willingen.

Nadelen Chalet An Der Piste Willingen, hotel aan de piste Willingen
Supergrote nadelen hebben we niet gevonden, maar er zijn wel wat dingetjes die door de eigenaar vrij eenvoudig zijn te verhelpen.

Nutteloze afzuigkap: Boven de kookplaat zit een afzuigkap. Normaal gesproken wordt de lucht naar buiten afgevoerd via een slang. Deze hele slang ontbrak, dus de lucht die je aan de onderkant van de afzuigkap wegzuigt, wordt aan de bovenkant van de afzuigkap gewoon je keuken weer ingeblazen. Wij konden geen sporen vinden dat de afzuigkap ooit de lucht naar buiten afgezogen heeft.

Vocht i.v.m. slechte ventilatie
Chalet An Der Piste Willingen, dit hotel aan de piste van Willingen, blinkt niet uit in ventilatie. Er zijn geen ventilatieroosters bij bijvoorbeeld de ramen. Met de ramen gesloten is er weinig tot geen ventilatie. Na een nachtje slapen stroomt er water van de ramen, met hier en daar wat schimmelplekken bij de ramen tot gevolg. Ook dit is op te lossen, in ieder geval grotendeels, door ventilatieroosters te plaatsen in de ramen van dit hotel aan de piste van Willingen.

Verder zijn er eigenlijk geen echte minpunten. De inrichting is wel wat oubollig, en kan een opfrisbeurt gebruiken.

Chalet An Der Piste, hotel aan de piste Willingen – conclusie

Deze review van Chalet An Der Piste Willingen, hotel aan de piste Willingen is vrij beknopt, maar we hebben wel alle punten genoemd. Chalet An Der Piste Willingen is zeker aan te raden als je een hotel aan de piste van Willingen zoekt. Je hebt alle vrijheid, omdat je zelf moet koken. Toch zijn er wat verbeterpuntjes die je verblijfservaring kunnen verbeteren.

Chalet An Der Piste Willingen, hotel aan de piste Willingen, voor ons voor herhaling vatbaar.