Auberge De Hilver, onze ervaringen

hotel Auberge de Hilver Diessen-Baarscho

Auberge De Hilver Diessen Baaschot, onze persoonlijke ervaringen. Onlangs hebben wij een aantal dagen doorgebracht in (hotel) Auberge de Hilver in Diessen-Baarschot. Het hotel ligt aan de bosrand, onder de rook van Tilburg en Eindhoven. Een niet al te groot hotel dat grenst aan Villaparc Duc de Brabant en Chaletpark Kempenbos (van Landal GreenParks. Onze ervaringen met hotel Auberge de Hilver zijn zeker positief.

Auberge de Hilver, aankomst

Auberge de Hilver ligt ongeveer halverwege Tilburg en Eindhoven. Het is heel rustig gelegen aan een weg met weinig verkeer. Bij aankomst kan je de auto parkeren op de parkeerplaats voor de hotel. De parkeerplaats is niet echt groot, dus het kan gebeuren dat deze vol staat. Als dat het geval is, kan je de auto net buiten het hek langs de weg parkeren.

Om bij de receptie van Auberge de Hilver te komen loop je rechts langs het gebouw, en ga je net na de slagboom naar links. De ingang zit links in de hoek. Als je binnen bent ga je naar links. De receptie bevindt zich bij het restaurant. Inchecken ging bij ons soepel, en ondanks dat we veel te vroeg waren kregen we toch al de beschikking over een van de drie kamers.

Kamers van Auberge De Hilver

Auberge De Hilver in Diessen-Baarschot heeft mooie, ruim ingerichte kamers. Onze wat luxere kamers op de begane grond, waren voorzien van een grote badkamer met losse douche en ligbad / bubbelbad. De bedden zijn vrij lang, zodat ook de mensen die de twee meter halen kunnen slapen, zonder dat hun voeten over de rand van het bed hangen. Vanuit bed kan je TV kijken. Naast het bed staat nog een stoel en er is een bureau. Een kluisje is ook inbegrepen in de kamer.

Bij ons verblijf hadden we ontbijt inbegrepen. Het ontbijt is niet zo heel erg uitgebreid, maar wel heel goed van kwaliteit. Het ontbijt is in buffetvorm. Verse producten liggen klaar in niet al te grote hoeveelheden, dus zal dit regelmatig worden aangevuld. Hierdoor blijft het niet ‘te‘ lang liggen.

Het diner was niet bij ons verblijf inbegrepen, maar na een keer bij het restaurant van De Hilver te hebben gegeten hebben we besloten de dag erna weer daar te gaan eten. Dit ondanks dat wij die dag in Tilburg waren en daar makkelijk iets hadden kunnen eten. Wanneer je wilt dineren in het restaurant bij Auberge de Hilver, dan is het aan te raden om vooraf te reserveren.

Omgeving van Auberge De Hilver

Hotel Auberge De Hilver ligt onder de rook van Eindhoven en Tilburg. Je hoeft dan ook geen wereldreis te maken om een dagje de stad in te gaan. Het is wel aan te raden om de auto te gaan in plaats van het openbaar vervoer, alhoewel een bushalte op een minuutje lopen van het hotel ligt.

Er zijn wandelroutes beschikbaar bij de receptie. Er zijn routes van een paar kilometer tot een route van rond de 10 kilometer. Een voorbeeld van naar onze mening de mooiste route kan je hier vinden.
De wandelroutes lopen door akkers en weilanden. De hierboven te vinden route loopt ook grotendeels door het bos en langs het kleine riviertje, de Roesel. Wandelaars en mensen die graag met het fototoestel op pad gaan, kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er flink wat routes door de bossen waar je met je mountainbike los kan gaan.

Uitstapjes zijn er ook genoeg te maken. Een van de uitstapjes die vaak gemaakt wordt vanuit Auberge de Hilver is een dagje Beekse Bergen. De Beekse Bergen is 365 dagen per jaar geopend. Vanaf hotel Aberge De Hilver is het ongeveer 16 kilometer / 23 minuten rijden naar de Beekse Bergen. Ook de Efteling is met ongeveer 30 minuten rijden, goed te doen vanaf Auberge de Hilver.

De slotconclusie

Wij zijn zeer tevreden over Hotel Auberge De Hilver in Diessen-Baarschot. Het hotel is niet zo groot, de kamers zijn ruim – mooi ingericht en schoon. Het eten is erg goed van kwaliteit, en zeer smakelijk. De ligging van Auberge De Hilver is ook goed te noemen. Beekse Bergen, Tilburg en Eindhoven liggen vlakbij.

Iets waar je wel even rekening mee moet houden, is dat er niet zo heel veel te doen is voor kinderen. Er is een niet al te groot buitenzwembad, Biljart, minigolf, fietsverhuur en een tennisbaan. Als het lekker weer is in de zomer dan is het zwembad leuk, maar bij minder mooi weer zit je al snel in je kamer.

Hotel Auberge De Hilver is wat ons betreft zeker een aanrader.