Hotel De Gloepe Diffelen ervaringen review

review ervaringen

Hotel De Gloepe Diffelen, onze persoonlijke ongezouten review. Ervaringen, positieve maar ook mindere punten. Hotel De Gloepe zoals het is.

Zo hebben wij De Gloepe ervaren… positief en minder positief

Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe in Diffelen. Ik heb met mijn gezin en schoonouders een paar dagen verbleven in Hotel De Gloepe Diffelen. Wij hebben de kerstdagen hier doorgebracht, en later nog een paar dagen in het voorjaar. We hebben onze ogen, oren en smaakpapillen aan het werk gezet. Dit omdat ik hou van het schrijven van goudeerlijke reviews, waarin wij onze ervaringen met Hotel De Gloepe Diffelen met je delen.

Spring direct naar jouw onderwerp

Ons gevarieerde reisgezelschap

Iedereen heeft andere ervaringen met hotels, dit heeft zeker ook te maken met de leeftijden van de gasten. Ons verblijf in Hotel De Gloepe Diffelen, was op dit punt zeer gevarieerd. Wij kunnen dan ook uit eigen ervaring schrijven over de ervaringen van kinderen (13 en 16 jaar), wijzelf van begin 50, en ‘opa en oma’ die nog eens zo’n 25 jaar ouder zijn. Een gemêleerd gezelschap dus. Wij nemen in deze review van Hotel De Gloepe in Diffelen dan ook de ervaringen mee van drie generaties.

Ligging Hotel De Gloepe Diffelen

Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe ligt ongeveer tussen de plaatsen Ommen en Hardenberg. Hotel De Gloepe ligt langs een doorgaande weg, waar over het algemeen niet al teveel verkeer langs komt. Verder wordt Hotel De Gloepe omringd door weiland en wat boerderijen. Wanneer je voor je rust komt, dan is de ligging van De Gloepe zeker goed. Lichtvervuiling, zoals je in het westen van het land heb je hier niet, de nachten zijn dan ook echt donker

In de omgeving van Hotel De Gloepe

Op ongeveer een half uurtje wandelen vanaf het Hotel De Gloepe Diffelen, bevindt zich recreatieplas de Oldemeijer. Hier is het in de zomer lekker vertoeven. Hier zijn ook de nodige wandelroutes te vinden. Deze wandelroutes gaan over het algemeen door het bos. Een mooie omgeving om te wandelen, maar zeker ook om te mountainbiken.

Zwolle is een stad waar je je ook wel een dag kunt vermaken. Met de auto ben je vanaf Hotel De Gloepe in een half uurtje in het centrum van Zwolle.
Ook Vakantie en Attractiepark Slagharen ligt slechts op 20 minuutjes rijden vanaf Hotel De Gloepe Diffelen.

Aankomst bij Hotel De Gloepe

De aankomst van ons bezoek bij Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe tijdens de Kerst was op eerste kerstdag rond 18:00 uur. De eerste indruk was dat het er knus en gezellig uitzag. Vanaf de parkeerplaats gezien heb je rechts het restaurant, en links het hotelgedeelte. Hier tussen een gezellige ‘binnenplaats’.

Wij werden direct bij aankomst bij Hotel De Gloepe bij de deur al opgevangen, en meteen naar de kamers gebracht. We hoefden geen naam te noemen, ons te legitimeren of papieren in te vullen. Inchecken, voor zover je daarvan kan spreken, ging dan ook bijzonder soepel en snel.

Rekening gehouden met onze wensen

Wij hadden drie kamers geboekt bij Hotel De Gloepe. Vooraf hadden we aangegeven, dat we vanwege de mindere mobiliteit van een van de personen in ons groepje, het liefst minimaal 1 kamer op de begane grond wilden hebben. Hier is netjes rekening mee gehouden. Tijdens het overdragen van de sleutels aan ons, is dit zelfs nog extra herhaald door het personeel, wat duidt op betrokkenheid. Ook dit was weer zeer goed geregeld.

Onze kamer

Bij binnenkomst op de kamer was meteen rechts de badkamer. Recht vooruit een vrij ruime kamer met twee eenpersoonsbedden Deze bedden kunnen tegen elkaar, maar ook los van elkaar worden opgemaakt. Televisie en koffie en thee faciliteiten zijn aanwezig in de kamers van Hotel De Gloepe Diffelen. Een positief punt is dat de bedden vrij lang zijn. Ik met mijn 2.04 meter lengte hang bijna overal met mijn voeten buitenboord, maar dat was hier niet het geval. Weer een positief punt. Het vrije uitzicht vanaf de kamer was ook mooi. Weilanden met bos in de verte.

De badkamer is ook vrij ruim, maar wel wat gedateerd. Er is een wastafel met spiegel, toilet en douche. De kleuren die gebruikt zijn in de badkamer op de muren en tegels, kan wel een stuk frisser. Het zijn donkere kleuren, en zeker met de geverfde muren geeft dit niet een frisse – schone – uitstraling. De douche is open, waardoor na het douchen de vloer van de badkamer over een groot gedeelte vrij nat is. Een opknapbeurtje waard.

Hotel Restaurant De Gloepe

Het restaurant van Hotel De Gloepe is leuk ingericht. Het straalt een knusse en gezellige sfeer uit. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Omdat het menu tijdens de kerst wel wat bijzonderder was, wordt die hier besproken. Wij hebben met kerst twee avonden het kerstmenu gehad, en twee maal ontbeten in De Gloepe.

Diner dag 1:

Bij Hotel De Gloepe was met kerst een speciaal kerstmenu voor gasten van het hotel zelf, en voor gasten uit de omgeving. De eerste avond was het restaurant van Hotel De Gloepe afgeladen, waardoor wij om 19:45 uur aan tafel konden. Voor de hoofdgerechten was er keuze uit vlees, vis, en vegetarisch. Ik moet zeggen dat ik lekker gegeten heb, maar ik kreeg minder goede reacties van de personen die het visgerecht hadden gekozen. De vis had te lang op het vuur gelegen.

Zeker een minpunt was dat we, na lang wachten, pas tegen 23:35 uur ons toetje kregen. Inmiddels zaten we al bijna vier uur aan tafel. Op een gegeven moment waren wij er wel klaar mee, net zoals de gasten een tafel verderop. Het restaurant was op dat moment al grotendeels leeg, en er werd al schoongemaakt in de keuken. Op de vraag waar het dessert bleef, kregen we een antwoord die naar onze mening wat vreemd was.

Diner dag 2:

De avond erna was het kerstmenu bij Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe in Diffelen hetzelfde als de avond ervoor. Het was die avond een stuk rustiger in het restaurant. Dit was zeker te merken, omdat we nu wel op een normaal tempo de gangen voorgeschoteld kregen.

Aangezien ik de avond ervoor lekker had gegeten, en nieuwsgierig was naar hetzelfde gerecht op een ander moment, heb ik hetzelfde gerecht weer gekozen. Ik ben altijd nieuwsgierig of het eten altijd ongeveer gelijk is. Het gerecht zag er wat anders uit dan de dag ervoor, en ook was het wat minder smakelijk. Het was nog steeds lekker, maar toch net even minder dan de dag ervoor. Van twee tafelgenoten kwam de opmerking dat het hoofdgerecht wat flauw was, terwijl de patat echt te lang onder het zoutvaatje had gelegen. Wat diner betreft was het best goed, maar we hebben zeker beter gegeten.

Ontbijt:

Het ontbijt bij Hotel De Gloepe werd geserveerd op etagères. Er was een ruime keuze uit diverse broodjes, croissants, broodbeleg, gekookte eieren etc. De koffie en thee werd volop uitgedeeld.

Toch was er ook iets dat ons opviel bij het ontbijt. De eerste dag waren de eieren en huisgemaakte broodjes koud, alsof ze zo uit de koeling kwamen. De tweede ochtend waren deze broodjes en eieren warm, zoals het hoorde volgens de medewerkster die uitleg kwam geven over al het lekkers.

Hotel De Gloepe Diffelen ervaringen review
Hotel De Gloepe Diffelen review en ervaringen

Hotel BoerderijDe Gloepe Diffelen, samengevat

Wij hebben maar een paar dagen verbleven in Hotel De Gloepe in Diffelen, dus wat dat betreft zijn onze ervaringen maar een momentopname.

Positieve punten naar onze mening zijn onder andere de gastvrijheid en vriendelijkheid van het personeel, de algehele prettige sfeer die Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe uitstraalt, de rustige ligging, en de ligging ten opzichte van recreatiegebied en bos, plaatsen in de omgeving en de afstand tot Vakantie en Attractiepark Slagharen. Hotel De Gloepe Diffelen is een goede plek om tot rust te komen, of om als uitvalsbasis te gebruiken voor uitstapjes in de regio. Ook de bedden zijn goed.

Minder positieve punten die wij hebben ervaren bij Hotel De Gloepe, hebben voornamelijk te maken met het restaurant. Bijna vier uur tussen je voorafje en het dessert, enigszins wisselende kwaliteit, te lang gebakken vis, het ene te flauw en het ander enorm zout. Het kan zijn dat het op andere momenten wel constant is, maar die ervaring hebben wij nu niet.
De badkamer kan een opfrisbeurtje gebruiken in onze ogen.

Toch is een verblijf in Hotel De Gloepe Diffelen zeker aan te raden. Wij hebben in ieder geval een lekker verblijf gehad in Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe in Diffelen.