Hotel De Plataan Delft

doelenplein delft

Hotel De Plataan Delft. Ideaal gelegen het centrum van Delft ligt hotel De Plataan, onder andere bekend vanwege de bijzondere themakamers.

Bijzondere kamers van hotel De Plataan Delft

Aan het gezellige Doelenplein in het historische centrum van Delft ligt hotel De Plataan. Een bijzonder hotel op een bijzonder mooie plek. Hotel De Plataan Delft is uitgeroepen tot een van de groenste hotels van Nederland. Het hotel is ook bekend van de bijzondere inrichting van de kamers. Bekijk de foto’s.

Veel te zien op de muren en plafonds

Hotel De Plataan heeft verschillende soorten kamers [basic, standaard, thema en familie]. Je kan de kamers niet vergelijken met de meeste andere hotelkamers. Als je een hotelkamer zoekt met standaard behang of in zachte kleuren geschilderde muren, dan is dit hotel niet wat je zoekt. De kamers van De Plataan Delft zijn over het algemeen flink gekleurd. Niet alleen de themakamers zijn flink onder handen genomen door de Delftse kunstenares Juul Smulders, maar ook de andere kamers hebben muren en plafonds waar je je ogen uitkijkt.

Flink beschilderde muren en plafonds, je moet ervan houden. Bijzonder zijn de kamers zeker. Er zijn mensen die de schreeuwerig beschilderde kamers te druk vinden wat niet ten goede komt van de rust, terwijl anderen het weer een hele belevenis vinden.
Klik hier voor foto’s en reviews.

Mooie locatie: Doelenplein in het centrum van Delft

Hotel de Plataan is gelegen aan het Doelenplein in het centrum van Delft. Het ligt niet helemaal midden in het drukste deel van het centrum. Het Doelenplein Delft is een gezellig, niet al te groot plein. Bij mooi weer zijn de terrasjes goed bezet. Op en rond het Doelenplein bij hotel De Plataan zijn horecagelegenheden genoeg voor een hapje en een drankje. Vanaf het hotel loop je zo langs de mooie grachten het bruisende centrum in.

Parkeren in Delft is vaak een probleem. Hotel de Plataan Delft heeft een eigen parkeerplaats. Er zijn 22 parkeerplaatsen. In principe kan je je auto er wel kwijt, maar vol is vol. Mocht je niet bij het hotel kunnen parkeren hebben we hier een overzicht van gratis parkeerplaatsen in Delft.

Een van de groenste hotels van Nederland

Niet alleen de beschilderde kamers maken hotel De Plataan Delft bijzonder. De Plataan is een van de groenste hotels van Nederland. Het hotel heeft de gouden Greenkey status behaald, een hele prestatie.

Het hotel De Plataan Delft is een ideale uitvalsbasis voor de regio

Het Doelenplein is om een hele goede uitvalsbasis om Delft en omgeving te bezoeken. Vanaf het hotel loop je rechtstreeks het centrum van Delft in waar alle winkels en tientallen restaurants en caf├ęs te vinden zijn. Ook de meeste bezienswaardigheden en attracties van Delft zijn op loopafstand. Recreatiegebied de Delftse Hout ligt ook vlakbij.

Niet alleen Delft heeft veel te bieden. Delft ligt tussen Den Haag en Rotterdam in. Beide steden zijn snel te bereiken met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Scheveningen is ook eenvoudig en snel te bereiken.

hotel De Plataan Delft Doelenplein met restaurants
Doelenplein bij De Plataan

Samengevat

Gelegen aan het Doelenplein ligt hotel De Plataan Delft wat mij betreft op een ideale locatie. Het hotel ligt in het centrum van Delft, maar net buiten het drukste gedeelte. Het is er gezellig druk. Het hotel heeft bijzondere kamers, je kijkt je ogen uit. Daarnaast is parkeren in principe geen probleem, en is het een goede uitvalsbasis om de stad en omgeving te bezoeken. Ook de bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Ik heb er op de hoek gewoond, en vind het zeker een aanrader.