Hotels op vliegvelden

Hotels op vliegvelden / luchthavens

Overnachten op of vlakbij een vliegveld is soms een goede optie. Het kan een hoop spanning wegnemen, wanneer je even rustig aan kunt doen vlak voor je op vakantie gaat of juist net weer bent geland. Het is niet leuk om je vakantie te beginnen met stress, of bij terugkomst in Nederland na een vermoeiende reis, direct in de auto te kruipen en wellicht weer uren te rijden. Voorkom stress en eventueel gevaarlijke situaties in het verkeer.

Spring direct naar een overzicht van hotels op en bij de meest bezochte vliegvelden.
* Overzicht van vliegvelden met de betere en goedkoopste hotels

Vakantiestress bij vertrek:
Veel mensen herkennen het wel, vakantiestress. Hiermee bedoel ik dat er stress ontstaat, naarmate de vakantiedatum dichterbij komt. Koffers pakken, oppas regelen voor de huisdieren, worden de plantjes wel verzorgd, zijn er nog andere zaken die door moeten gaan, kinderen die niet altijd meewerken waardoor het haasten wordt om op een normale manier op tijd op het vliegveld aan te komen, file onderweg naar de luchthaven, aangekomen op het vliegveld snel inchecken en door de controle, je zit bij de controle precies in een steekproef, je wilt nog even winkelen op het vliegveld maar het is al bijna tijd om naar de gate te gaan, etc. Herkenbaar?

Het komt nogal eens voor dat mensen door bovenstaande zaken, ietwat meer gespannen aan hun vakantie vertrekken dan nodig is. In een aantal gevallen kan de vakantiestress zelfs tot ruzie leiden. Al met al geen lekkere start van je vakantie.

Er zijn mensen die dit anders aanpakken, en daardoor eigenlijk geen last hebben van deze vakantiestress. De oplossing voor vakantiestress is vrij simpel: vertrek een dag eerder richting het vliegveld, zonder dat er tijdsdruk is. Overnacht in een leuk hotel, waardoor je al enigszins in vakantiestemming komt. Op de dag van vertrek ben je vanuit je hotel zo op het vliegveld, en dat helemaal relaxed. Beter kan je je vakantie niet beginnen.

Relaxed en veilig terug van vakantie:
Niet alleen bij het vertrek naar je vakantiebestemming toe kan het handig zijn om te overnachten op of bij een vliegveld. maar ook bij terugkomst kan het soms verstandig zijn toch nog even een hotel te pakken.

Stel je voor dat je na een lange en vermoeiende reis (bus transfer en vliegtuig) weer aankomt op Schiphol, en dat je hierna ook nog eens een paar uur moet reizen om thuis te komen. Zeker wanneer je s nachts aankomt, en dan nog een heel stuk moet rijden naar huis, kan dat door de vermoeidheid best nog wel gevaarlijk zijn ook. Het kan verstandig zijn om dan bij het vliegveld te overnachten in een hotel. De ochtend erop rustig ontbijten, en dan op je gemak de reis naar huis aanvangen. Een stuk relaxter en veiliger, dan dat je direct was gaan rijden nadat je bent geland. Zo heel veel later ben je dan op zich niet thuis, maar het is wel veiliger en een stuk relaxter.