Houdbaarheid zonnebrandcreme

houdbaarheid zonnebrandcreme

Houdbaarheid zonnebrand oftewel, hoe lang is zonnebrand houdbaar.

Wanneer de zon schijnt is het zeker niet onverstandig om je huid te beschermen. Zeker tijdens de vakantie naar warmere landen, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke straling. De huid zonder zonnebrand / zonnebrandcrème blootstellen aan de zon, kan ernstige gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk, om je huid tegen de zon te beschermen middels een zonnebrandcrème.

Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar

Een vraag die je regelmatig hoort, is tegelijkertijd een vraag die meer mensen zichzelf zouden moeten stellen.
Deze vraag is : Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?

Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat je huid beschermen tegen de zon belangrijk is, maar er zijn heel veel mensen die niets weten over de houdbaarheid van zonnebrand crème.

Zonnebrandcreme is 12 maanden na opening houdbaar.
Zonnebrand heeft een bepaalde beschermingsfactor tegen de straling die vanaf de zon onze kant op komt. Zolang de verpakking gesloten blijft, dan blijft deze beschermingsfactor (SPF) zo goed als op hetzelfde niveau. Na het openen van de verpakking, verliest de zonnebrandcrème langzaam maar zeker de bescherming. Bewaar een geopende zonnebrandcrème niet langer dan 12 maanden. Op de verpakking staat, soms wat weggestopt, een letter M of een tekening van een verpakking met geopende dop met een getal erbij. Dit getal, meestal 12, geeft het aantal maanden aan dat de zonnebrand goed blijft.

Ook al is de fles nog half vol, en vind je het zonde om de zonnebrand weg te gooien, toch is het aan te raden om dit wel te doen en een nieuwe zonnebrandcrème te kopen. Op vakantie gaan naar de zon met een zonnebrandcrème waarvan de houdbaarheid al is verstreken, is geen goed idee.

Zonnebrandcrème smeren

De houdbaarheid van zonnebrandcrème is nu duidelijk, maar veel mensen gebruiken zonnebrand ook niet helemaal zoals het eigenlijk moet. De ene zonnebrand is waterproof, terwijl de ander dat niet is. Ook zijn er zonnebrandcrèmes waarvan ze zeggen dat je maar één keer per dag hoeft te smeren. Om optimaal beschermd te zijn, geldt voor alle soorten crèmes eigenlijk hetzelfde. Goed beschermen tegen de zon doe je zo:

  • Smeer je goed in met zonnebrandcrème, voordat je de zon in gaat. Dus nog thuis of in de hotelkamer.
  • Smeer je iedere keer in wanneer je in het water bent geweest. Dit geldt ook voor waterproof zonnebrandcrèmes.
  • Smeer je overdag meerdere malen in, ook wanneer je niet in het water bent geweest.

Houdbaarheid zonnebrand, hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar: 12 maanden na opening!