Internetten buiten Europa

Internetten buiten Europa met een e-sim lokale simkaart

Internetten buiten Europa hoeft niet duur te zijn. Met de e-Sim bel je met een digitale SIM kaart tegen lokale kosten, waar je ook bent.

Digitale simkaart. Internetten buiten Europa met een lokale e-Sim simkaart

Bekijk hier alle landen waar je met een lokale digitale simkaart goedkoop het internet op kunt.

Hoge rekeningen voor internetten in het buitenland is een bekend dilemma voor veel mensen. Ga je een keer op vakantie buiten Europa en vergeet je je roaming uit te zetten, of kan je het toch niet laten om even wat dingen op te zoeken op internet? Je zal de eerste niet zijn die daar spijt van krijgt. Er zijn landen bij waar je een paar euro’s kwijt bent per Mb. De rekening kan onbewust dan snel oplopen. Tegenwoordig bestaan er digitale simkaarten, de zogenaamde e-Sim. Deze simkaart, werkend in 200 landen, installeer je softwarematig op je telefoon waarna je tegen lage of lokale kosten internetten buiten het vertrouwde Europa.

Hoe werkt de e-Sim simkaart wanneer je wilt internetten buiten Europa

Van je telefoonaanbieder heb je een simkaart gekregen die je in je telefoon stopt. Een e-Sim werkt via een app die je op je telefoon installeert. Je hoeft op je vakantiebestemming dus niet op zoek naar een lokale winkel om een simkaart te kopen. Wil je internetten buiten Europa, dan is een e-Sim misschien de beste optie.

Om te starten met internetten buiten Europa met een lokale e-Sim simkaart zijn een paar simpele stappen te doorlopen.

Je start altijd met het downloaden van de e-Sim app. Vervolgens kan je in deze app je bestemming kiezen. Hierna installeer je de app en als laatste stap activeer je de app. Via deze app kan je dan internetten buiten Europa zonder dat je bang hoeft te zijn voor hoge rekeningen.

Koop je digitale simkaart wanneer het jou uitkomt.

Omdat je niet naar de winkel hoeft, maar alleen een app hoeft te installeren en een digitale simkaart online kunt kopen, kun je altijd nog de keuze hiervoor maken. Mijn advies is wel om voor je vertrek al te regelen dat je kunt internetten buiten Europa. Je weet immers nooit of je het op je vakantieadres snel kan regelen.

Niet alle telefoons ondersteunen de digitale simkaart

Voordat je de app installeert en een simkaart koopt om te internetten buiten Europa, controleer dan wel even of je telefoon hiervoor geschikt is. De e-Sim is relatief nieuw, en niet alle telefoons ondersteunen deze digitale simkaart. Kijk dus altijd in de handleiding, of in je telefoon zelf, of een e-Sim door je toestel wordt ondersteund. Het internetten buiten Europa met deze simkaart kan dus alleen wanneer je telefoon het aankan. Nieuwere mobiele telefoons ondersteunen het over het algemeen wel, maar kijk het altijd even goed na.