Kattenkabinet, katten museum Amsterdam

Het bestaat, een waar kattenmuseum. Het Kattenkabinet is een katten museum in Amsterdam. Is dit dieren museum een bezoekje waard?

Kattenkabinet, een bezoekje waard?

Wat is het Kattenkabinet
Katten spreken enorm tot de verbeelding. Het zijn al sinds lange tijd geliefde huisdieren. Niet vreemd dat er veel kunst is gemaakt over deze dieren. Niet alleen door huis-tuin-en-keuken kunstenaars, maar ook door grote namen waaronder Rembrandt van Rijn.

In dit katten museum Amsterdam wordt kunst tentoongesteld over… katten. Je ziet er niets anders dan katten, katten en katten. De vaste collectie van het Kattenkabinet bestaat uit schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en andere kunstwerken van katten. Kattenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit katten museum.

Kattenkabinet, bezoeken of niet

Wanneer je van katten en van kunst houdt, dan is het kattenkabinet Amsterdam zeker een bezoekje waard. Het geeft je een goed beeld van hoe belangrijk katten zijn in onze samenleving. Katten kunst wordt op de meest uiteenlopende manieren en in diverse stijlen tentoongesteld.

Een bezoek aan dit katten museum in Amsterdam duurt zeker geen hele dag. Het dieren museum Kattenkabinet heeft vijf kamers, waarin de kunstwerken staan opgesteld. Daarnaast is er een tuin die doorloopt tot aan de Reguliersdwarsstraat.

Ervaringen van bezoekers:
Als je de ervaringen van kattenliefhebbers die het Kattenkabinet hebben bezocht een analyseert, dan hoor je veel dezelfde reacties. Het museum is zeker een bezoekje waard! Je ziet er kunstwerken die je nergens anders ziet.
Daarentegen is de tijd die je nodig hebt om alles in het museum te bekijken vrij kort. Je hoort dat veel mensen sneller weer buiten staan dan ze hadden verwacht. Ook hoor je van meer mensen dat, ondanks alle verzamelde kunststukken, de toegangsprijs voor het Kattenkabinet ietwat aan de hoge kant is voor wat je ervoor krijgt.

Let op dat de museumjaarkaart niet gebruikt kan worden bij dit kattenmuseum in het centrum van Amsterdam.