Kattenkabinet kattenmuseum Amsterdam

katten schilderij

Kattenkabinet kattenmuseum Amsterdam, kunstwerken, schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken. Is dit kattenmuseum een bezoek waard?

Kattenkabinet Amsterdam, is dit kattenmuseum een bezoekje waard?

Katten spreken enorm tot de verbeelding. Het zijn al sinds lange tijd geliefde huisdieren. Niet vreemd dat er veel kunst is gemaakt over deze dieren en dat er een kattenmuseum is gemaakt in Amsterdam.
Niet alleen huis-tuin-en-keuken kunstenaars vinden het leuk om kunst te maken over katten, maar ook door grote namen waaronder Rembrandt van Rijn waren en zijn geïnspireerd door katten. Het is dus logisch dat er een museum bestaat, het Kattenkabinet kattenmuseum Amsterdam. Een museum helemaal gewijd aan katten: Het Kattenkabinet.

– TIP –

Met de I Amsterdam City Card bezoek je ‘gratis’ musea, attracties, maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer, en nog veel meer. Klik hier voor een overzicht van alles wat je kan doen met deze card.

Katten schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en andere kunst

In dit Kattenkabinet Amsterdam wordt kunst tentoongesteld over… hoe kan het ook anders… katten. Bekijk foto’s en lees ervaringen op GetyourGuide. Alles in dit kattenmuseum draait dan ook om katten, katten en nog meer katten. De vaste collectie van het kattenmuseum Amsterdam bestaat uit schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en andere kunstwerken van katten. Wanneer je door de bijzondere kamers van het Kattenkabinet Amsterdam loopt, dan valt het pas op hoeveel kunst er is van katten. Het Kattenkabinet Amsterdam heeft ook de nodige bijzondere stukken in het kattenmuseum staan.

Kattenkabinet, bezoeken of niet

Wanneer je van katten en van kunst houdt, dan is een bezoekje aan het Kattenkabinet kattenmuseum Amsterdam zeker een bezoekje waard. Zelfs als je geen kunstliefhebber bent, dan is een bezoekje aan dit museum zeker ook leuk. Het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam trekt dan ook zowel kattenliefhebbers als kunstliefhebbers. Een bezoek aan dit museum geeft je een goed beeld van hoe belangrijk katten zijn in onze samenleving.

Kattenkunst wordt op de meest uiteenlopende manieren en in diverse stijlen tentoongesteld. Ik persoonlijk ben niet zo’n enorme kunstliefhebber, maar katten zijn een van mijn lievelingsdieren. Ook al ben ik niet heel ge├»nteresseerd in kunst, het Kattenkabinet Amsterdam heb ik me zeker wel vermaakt. Niet iedereen zal het even leuk vinden, maar bijzonder is het kattenmuseum zeker wel.

Koop hier vooraf je tickets voor het Kattenkabinet.

Een bezoek aan het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam combineren

Een bezoek aan het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam duurt zeker geen hele dag. Sommige mensen zijn er in een half uur doorheen, terwijl anderen er veel langer over doen. Ben jij iemand die de kunst snel bekijkt, of ben je meer van het bekijken van alle details? Het Kattenkabinet Amsterdam heeft vijf kamers waarin de kunstwerken staan opgesteld. Daarnaast is er een tuin die doorloopt tot aan de Reguliersdwarsstraat. Wanneer je Amsterdam bezoekt, dan kan je een bezoek aan het Kattenkabinet kattenmuseum Amsterdam goed combineren met een van de andere bezienswaardigheden of attracties in Amsterdam.

Ervaringen van bezoekers van het Kattenkabinet

Mijn persoonlijke ervaring met het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam is positief, ondanks dat ik niet zo’n kunstliefhebber ben.
Als je de ervaringen van andere kattenliefhebbers die het Kattenkabinet hebben bezocht een analyseert, dan hoor je veel dezelfde reacties. Het museum is zeker een bezoekje waard als je van katten en kunst houdt. Je ziet er kunstwerken die je nergens anders ziet.


Daarentegen is de tijd die je nodig hebt om alles in het museum te bekijken vrij kort. Het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam is vrij klein. Je hoort dat veel mensen alle kattenkunst erg leuk vinden, maar dat ze een stuk sneller weer buiten staan dan ze hadden verwacht. Ook hoor je van meer mensen dat, ondanks alle verzamelde kunststukken, de toegangsprijs voor het Kattenkabinet Amsterdam ietwat aan de hoge kant is voor wat je ervoor krijgt. Amsterdam is stad die enorme aantallen toeristen trekt en dat merk je ook in de toegangsprijzen.

kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam
Kattenkabinet, het kattenmuseum Amsterdam

Kortom, bezoekers van het kattenmuseum zijn niet super enthousiast, maar echt negatief zijn mensen ook niet. Ga bij een bezoek aan dit katten museum uit van een leuk uitje. Ben je een kattenliefhebber en ben je in Amsterdam, dan is een bezoekje aan dit kattenmuseum zeker leuk.

Toegang en tickets voor het kattenmuseum Kattenkabinet Amsterdam

Tickets zijn te koop via de website van het Kattenkabinet of via GetYourGuide.
<TIP> Als je Amsterdam bezoekt en meer musea en attracties wilt bezoeken, dan kan de I Amsterdam City Card best interessant voor je zijn. Met de I Amsterdam City Card bezoek je ‘gratis‘ veel musea, attracties, kan je onbeperkt met het openbaar vervoer, een waterfiets huren, en nog veel meer.
Let op dat de museumjaarkaart niet gebruikt kan worden bij dit kattenmuseum in het centrum van Amsterdam.