Kleding laten maken in Bangkok, Thailand – Needle King

Needle King, Bangkok, een goede betrouwbare kleermaker op

Sukhumvit Road

 

Thailand is zeer populair bij reizigers. Het land heeft dan ook veel te bieden. Een groot deel van de toeristen die naar Thailand gaan brengt ook een bezoek aan één of meerdere kleermakers. Zeker in Bangkok is een grote keuze aan kleermakers. Maatkleding laten maken in Bangkok is, zeker vergeleken met Nederland, spotgoedkoop. Needle King tailor op de Sukhumvit Road in Bangkok is één van deze kleermakers. Wij persoonlijk hebben hele goede ervaringen met deze kledingmaker en we hebben nog steeds contact met de eigenaar.

Needle King

Needle King is één van de vele kleermakers / tailors in Bangkok. De Needle King winkel is gelegen in het hartje van Bangkok aan de bekende Sukhumvit Road. Wij hebben persoonlijk ervaring met Needle King en staan dan ook in voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze kleermaker. Sinds onze bezoeken aan de Needle King is er altijd contact blijven bestaan tussen ons de eigenaar.

Needle King is gevestigd op Sukhumvit Road in Bangkok. Needle King Tailor bestaat al sinds 1991 en heeft een goede naam opgebouwd. De wijze waarop bij Needle King gewerkt wordt is gebaseerd op goed onderling vertrouwen en hoge kwaliteit. Kleding is pas af wanneer de kleermaker volledig tevreden is. Wij hebben persoonlijk ervaring met de werkwijze van Needle King en hebben een zeer goed voorbeeld van het pas afleveren wanneer de kleding echt klaar is en het vertrouwen in het nakomen van de gemaakte afspraken met de kleermaker. De kleding die wij de eerste keer in Bangkok hebben laten maken dateert van 1998. Op een enkel overhemd na ziet de kleding er nu in 2018 nog steeds perfect uit.

Needle King, onze positieve ervaring met deze Thaise kleermaker

De ervaring die wij persoonlijk hebben met Needle King Tailor is de volgende. Wij hebben meerdere kledingstukken laten maken waaronder een mooi pak. We zijn enkele keren terug geweest bij Needle King om de kleding te passen. De laatste keer was op de dag van ons vertrek, enkele uren voor de terugkeer naar Nederland. We zouden de kleding ophalen, meenemen naar ons hotel, inpakken en naar het vliegveld van Bangkok gaan. De kleding zag er supermooi uit maar toch was de kleermaker ( Roger ) zelf niet 100% tevreden. We hebben toen de afspraak gemaakt dat dit nog zou worden aangepast en dat de kleding naar het vliegveld zou worden gebracht. Ik moet bekennen dat we met gemengde gevoelens vertrokken richting vliegveld. Ondanks dat kleding laten maken in Bangkok vele malen goedkoper is dan in Nederland ging het toch om een aardig bedrag aangezien we flink wat kleding hadden laten maken.

Wachten op het vliegveld. De tijd van vertrek kwam steeds dichterbij. Gelukkig, precies op de afgesproken tijd kwam er een motor voorrijden en werd de kleding aan ons overgedragen. Er werd ons verzekerd dat alles tip top in orde was waarna wij de kleding in hebben gepakt en het vliegtuig naar Nederland hebben genomen. Bij thuiskomst de kleding gecontroleerd en inderdaad was het echt supermooi!

Roger tailor kleermaker bij Needle King Bangkok
Roger, kleermaker / eigenaar bij Needle King Bangkok

Needle King, betrouwbaar en kwaliteit

De moraal van dit verhaal is dat Needle King Tailor één van de kleermakers is die puur kwaliteit levert en zijn afspraken gegarandeerd nakomt. Dit wil niet zeggen dat andere kleermakers niet of minder betrouwbaar zijn of andere kwaliteit leveren maar wij hebben, gezien onze ervaringen, het volle vertrouwen in Mr Roger van Needle King.

Kleding laten maken in Bangkok – Thailand, hoe werkt dat

Kleding laten maken bij Needle King, hoe werkt het?

Wanneer je kleding wilt laten maken bij Needle King werkt dat heel erg simpel. Je kunt ter plekke voorbeelden of foto’s bekijken en een keuze maken. Ook is het mogelijk om van thuis goede foto’s mee te nemen. In overleg met de kleermaker worden deze kledingstukken dan precies in jouw maat nagemaakt.

De stap erna is het uitkiezen van de stof. Er is ruime keuze uit soorten stof waaronder Thaise zijde. U krijgt hierbij deskundig advies.

Na het opnemen van de maten gaat de kleermaker aan de slag. Er wordt een afspraak gemaakt om bij Roger de kleding te passen. Bij de eerste keer passen zal de kleding nog niet af zijn. Er wordt dan gekeken of de maten goed zijn, of het model helemaal naar wens is etc. Hierna wordt een nieuwe afspraak gemaakt om opnieuw te passen. Het aantal keren passen is van meerdere factoren afhankelijk.

Afleveren bij uw hotel

Wanneer de kleding bij beide partijen helemaal naar wens is kunt u het ophalen of het wordt bij uw hotel in Bangkok afgeleverd.

Needle King of een andere kleermaker

Welke kleermaker moet je kiezen. Dit is helemaal aan uzelf. Onze tip is om niet met de eerste de beste winkel waar u binnenloopt direct zaken te doen. Besteed er een aantal uren aan om een keuze te maken. Zoek een aantal adressen op en ga binnen kijken en maak een praatje. Kijk naar de prijzen maar ga zeker ook op uw gevoel af, er zijn kleermakers genoeg om uit te kiezen. Een goede kleermaker vertelt u niet alleen wat wel kan maar ook wat niet kan. Kiest u een mooie supermoderne winkel met veel werknemers of kiest u een wat meer traditionele kleermaker die alleen werkt. De keuze is aan u. De prijzen, uw gevoel en eventueel advies van derden zijn de belangrijkste graadmeter.

Terug naar Nederland

Kleding laten maken in het buitenland is geld besparen, heel veel geld besparen. Hou er wel rekening mee dat je niet zomaar koffers vol met nieuwe kleding mee Nederland in mag nemen. Kijk daarom vooraf op de website van de douane. Het kan zijn dat je zonder enig probleem de douane passeert maar je kan bij terugkomst ook gecontroleerd worden. Met een koffer vol nieuwe kleding kan het zomaar zijn dat je alsnog duurder uit bent dan gepland. Een aantal kledingstukken laten maken zal niet zo’n probleem zijn maar met lege koffers heen en volle koffers met nieuwe kleding terug zal een ander verhaal zijn.

Met onze ervaringen adviseren wij Needle King Tailor Bangkok maar de keuze is geheel aan u. Ook hier gelden de regels: Kijk naar de prijzen en minstens zo belangrijk.. volg je gevoel!

Voor meer informatie: http://needlekingtailor.com/

Adres:
No.200 sukhumvit between soi 10-12.
Sukhumvit Road, Bangkok
Thailand 10110