Kleinste hotel van Nederland, De Kromme Raake

Kleinste hotel van Nederland, Grand Hotel de Kromme Raake Eenrum

Het kleinste hotel van Nederland heet vreemd genoeg : Grand Hotel de Kromme Raake. Een grand hotel terwijl het niet bepaald groot is. Sterker nog, naar zeggen is het niet alleen het kleinste hotel van Nederland, maar zelfs het kleinste hotel van de wereld.

Omgebouwd kruidenierswinkeltje

Grand Hotel de Kromme Raake staat in het Groningse dorpje Eenrum. Het is een oud kruidenierswinkeltje wat is omgebouwd tot één-kamer hotel. Het kleinste hotel van Nederland, en kleinste hotel van de wereld, bestaat dus maar uit één kamer.

Een heel hotel voor jezelf

Hoe leuk is het om vrienden en kennissen de ogen uit te steken, met de mededeling dat je een heel hotel voor jezelf hebt afgehuurd. Wat zullen ze opkijken. Laat de informatie dat het het kleinste hotel van Nederland, en zelfs het kleinste hotel van de wereld is, met maar liefst één kamer wel even weg 😉

Het kleinste hotel van Nederland is wereldwijd bekend. Er heeft ooit zelfs een artikel over Grand Hotel de Kromme Raake gestaan in de South China Morning Post. Dan doe je het toch goed als hotel.

Slapen doe je in een traditionele Nederlandse bedstee. In de bedstee van het kleinste hotel van Nederland, staat dan wel weer een kingsize bed. De hotelkamer van het kleinste hotel van Nederland heeft een luxe badkamer en een eigen zitkamer. De badkamer heeft een dubbele wastafel van Marmer. Daarbij is er een tweepersoons bad.

Dit mooie en karakteristieke pand straalt echte Nederlandse geschiedenis uit. Grand Hotel de Kromme Raake ligt op ongeveer 20 kilometer van de stad Groningen.

Leuke bezienswaardigheden vlakbij het kleinste hotel van de wereld zijn Abrahams Mosterdmakerij en restaurant. Zeehondencrèche Pieterburen ligt op ongeveer vijf minuten rijden vanaf het hotel.

Kleinste hotel van Nederland De Kromme Raake
Kleinste hotel van de wereld, Grand hotel De Kromme Raake

Parkeren is gratis bij het hotel. Hou er rekening mee dat er geen internet beschikbaar is in het kleinste hotel van de Nederland / kleinste hotel van de wereld. Betalen kan alleen contant, een pinautomaat is niet aanwezig.

Het kleinste hotel van Nederland / kleinste hotel van de wereld ,wordt door bezoekers gewaardeerd als toplocatie.